Сорта грожђа: Мусцат Делигхт

Висок принос на локацији се постиже правилним избором хибрида. Модерна селекција је тежак, дуготрајан рад групе људи који, као резултат покушаја и грешака, износе нове биљке. У прегледу ћемо говорити о сорти сорте Мускат, њеним карактеристикама и особинама култивације у домаћим условима.

Грожђе Делигхт - рани мускат хибрид

Основне информације

Сорта сорте Мускат грожђа позната је у уским круговима под називом Супер Воунд Делигхт. Према опису, то је столни рани зрели хибрид, који се лако узгаја у средини. Бијеле бобице се користе само свјеже и нису погодне за варење или термичку обраду.

Постројење је узгајано у Русији укрштањем двије сорте грожђа - Фрумоас Албе и Восторг. Добијени хибрид има најбоље карактеристике које су наведене у опису родитеља. Научници су узели у обзир претходне грешке, тако да се воћка винова лоза одликује преурањеношћу и отпорношћу на уобичајене болести.

Карактеристична карактеристика сорте су високи, распрострањени грмови са густим коничним кластерима. Маса руке варира од 350 до 700 г. Јантарне плодине су овалног облика, а просечна тежина сваке од њих је 8 г. Великасадржај шећера - до 25%. Култура се уклања након 115 дана старења.

Недостаци: сорта је подложна преоптерећењу, тако да захтева рационализацију са усевом.

Према опису, зрење плода пузаваца је велико. Од 1,5 до 2 кластера по биљци клице. Под погодним климатским условима и у складу са правилима за садржај сорте сорте мусковске сорте, она расте до 2 м дужине. Препоручује се узгој културе на луковима. Саднице се брзо узгајају, а плодност се јавља 3 године након пресађивања на стално место раста.

Мускатни ужитак одлично се узгаја на подлогама. Искусни вртлари добијају богату жетву са великим бобицама и гроздовима током узгоја винове лозе овом методом. Препоручује се формирање грмља и уклањање свих слабих изданака.

Сорта грожђа је отпорна на мраз у домаћинству, тако да на температурама до -25 степени биљка преживи без заклона. У средњој стази Делигхт, мушкатни орашчић се узгаја на луковима и сјеницама. У регионима са хладним климатским условима препоручује се заштита зимске културе.

Сорте бобица толеришу транспорт и могу се дуго чувати у одговарајућим условима. Након зрења плодови су на лози 1,5 месеца, без губитка укуса и квалитетних особина.

Мускатов ужитак се одликује великим касетама тежине до 700 грама

Болести и штеточине

Према опису, сорта сорте Мусцат је отпорна на гљивицеболести:

  • плијесан;
  • сива плијесан.

Али са свим својим позитивним карактеристикама, биљка проводи превентивне мјере за заштиту од инфекција и гљивица. Млечна роса је пошаст свих винограда. Дакле, чак и најквалитетнији хибриди не могу избјећи опасну болест. Искусни вртлари проводе упозорење прскањем средстава која садрже сумпор током цијеле вегетације.

Грожђана лисна ушћа је паразитски инсект који је веома склон описаној сорти.У великим аграрним предузећима практикују вакцинацију ужитка мошуса на друге врсте (Рипарии Глуард, Кобер 5ББ).Биљке су отпорније на штеточине, тако да хибрид добија нова својства. Да би се спречило ширење инсеката, практиковање третмана земљишта инсектицидима пре садње.

Грожђана лисна уши се често повлачи на грожђе Делигхт

Узгој

Високи захтеви грожђа за садњу и одржавање су кључни за богату жетву. Према опису сорте сорте мушкат препоручује се садња на пјесковитим тлима. Овом методом биљке ће бити заштићене од напада штеточине - лозне уши. Искусни вртлари добијају саднице само на доказаним фармама. Пажљива контрола сваког сечења ће штитити од проблема.

Место за садњу винове лозе је изабрано сунчано и на брду. Запамтите: што више биљка прима ултраљубичасту светлост, бобице брже сазревају. Бловинг виндпостаје превенција гљивица и штеточина.

Јаме се ископавају унапријед како би се могле населити. Виноградари практикују јесењи рад са рупама. Минимална дубина је 80 цм, за подручја са хладном климом - не мање од 1 м. Дно одвода се поставља на дно:

  • крхотине;
  • разбијене цигле;
  • цлаидите.

Грожђе је култура која преферира да расте у хранљивој земљи. Због тога се на дренажни слој полаже јастучић органских и минералних ђубрива, а затим прекрива земљом. Јама се неколико пута залије водом. Саднице се саде у готове рупе, испуњене земљом песком, обилно заливене.

Грожђе Делигхт расте на плодним тлима са приступом директној сунчевој светлости

Наводњавање је кључ великог усева. Запамтите: немојте дозволити прекомерно сушење тла или стајаће текућине на коријену. Оба случаја ће изазвати биљне болести. Прије залијевања темељито испрати тло и уклонити све корове.

Във все време на растителната сезона, се препорача да се гроздје оплођују въпрос:

.
  • пре цветања;
  • када су формиране бобице грашка;
  • воће почиње да омекшава;
  • у периоду активног сазревања.

Искусни виноградари замењују органске додатке минералним препаратима.Две недеље пре жетве, све манипулације престају. Запамтите: оплодите биљке само након обилног заливања. Ако хемикалије продру у суво тло, корени могу да изгоре.

Формирање лозе помаже да се добију велике четке.Вртлари прегледавају сваку грану, секући и одсецајући вишак раста.Стара лишће више није укључено у активну фотосинтезу, па се препоручује уништити од 5 до 7 листова око сваке хрпе.Слаби избојци и пасторци постаће “хватачи” и одузимају храњиве сокове од бобица.

Виногради сорте Мусцат Вариабле су плодан хибрид који брзо сазријева и одушевљава вртларе укусним бобицама.Уз правилну и правовремену бригу, биљка неће изазвати проблеме у култивацији.Превентивно прскање помоћи ће да се избјегну потенцијални проблеми.