Сорта грожђа Мускат Посада

Нове сорте оплемењивача се добијају укрштањем и хибридизацијом.Један од недавно узгајаних је Мускат Посад.Форма припада украјинском вртлару Миколи Вишневетском.

Карактеристике сорте

Мускат Посада узгојен преласком четирију сорти:

 • Кесха 1;
 • Ризмат;
 • Трешња;
 • Галбен Ноу.

Ово је узгајани хибрид, због чега се постављају високи захтеви за отпорност на временске услове и болести.Сорта је већ успела да докаже своју одрживост и добар принос чак иу умереним климатским условима.

Грм

Опис мушкатног вина је следећи:

 • снажни, снажни изданци;
 • бисексуално цвеће;
 • грана се умјерено, али захтијева редовну резидбу.

Отпорност на болести је просечна.Виноградари примећују висок имунитет против трулежи, гљивица, краста.Ретко је погођена плијесни.Толерише вишак влаге. ​​

Воће

Мускат посад, аматерска сорта грожђа, припада раном зрењу, са просечним временом зрења од 125-130 дана.Четке су велике, напуњене бобицама, досежу тежину од 1-1,5 кг.Једна бобица достиже 2к3к3 цм, до 15г еацхКарактеристике окуса:

 • кожа је густа, хрскава, жута;
 • месо месо;
 • укус је пријатан, умерено сладак са нотама мушката.

Не пуцајте после кише, не ударајте осе.

Транспортност и квалитет чувања

Јагоде ове сорте добро држе руке, дуго леже, практично не труну.Сорта је високоприносна, тако да ће бити потребно доста времена да се сакупи воће и направи простор за складиштење.Због своје густе коже погодан је за прераду у вино и конзумирање у чистом облику.

За какие региони е прикладна

Мускат Посада е посебно гојена за умерена клима.Према виноградарима, винова лоза може издржати пад температуре од -23 ° Ц.Неки вртлари чак ни не чувају жбун за зиму, иако је то ризично: када је хладно без снега, лоза се смрзава.

Мусцат Посада добро расте у топлим климама и производи високе приносе на југу.Али култура треба сунце, дуго љето и снежну зиму.Може се узгајати у било ком региону, осим у апсолутно Сибиру и Уралу.

Култивирање усева

Све сорте грожђа захтевају темељну негу, а Мускат није изузетак.Ово није култура која се може заборавити прије жетве.Главне тачке: орезивање, прскање, заливање, склониште за зиму.Ако се придржавате свих услова, усјев ће бити близу максимума.

Узорак садње

Грмови грожђа засађени су у складу са различитим обрасцима, али уочите 2 тачке:

 • нису превише близу једна другој, јер ће се гранати;
 • савеудобан пролаз, тако да је било згодно радити са виновом лозом, а не да исцрпљује земљу.

Постоји мање разгранатих сорти, има их више, али грожђе воли отворени простор.

Заливање

Као и свака друга сорта, то захтева влажну земљу.Препоручује се додавање течности по потреби, али најмање 4 пута по сезони.Режим наводњавања зависи од влажности земљишта, падавина.Презасићеност водом доводи до труљења коријена, ствара окружење за репродукцију гљивица и инфекција.

Прскање

Потребно је редовно прскати ради контроле штеточина и болести.Традиционално, неколико по сезони: одмах након отварања винове лозе након зимовања, чим су пупољци процветали, непосредно пре цветања.Онда урадите 2 спреја у јесен: после жетве и пре мраза.

Редовно прегледајте винову лозу и оставите за масне излучевине, ларве, мрље.

Погодно за домаће производе (бакар сулфат, Бордеаук мјешавину) и купљене хемијске отопине.Придржавајте се сигурносних мјера, добро разриједите концентрацију.

Склониште за зиму

Склониште за зимско време препоручује се за Мускат Посад, иако је сорта отпорна на мраз.За поузданост, потребно је покрити жбуње пиљевином, сијеном, боровим иглицама, шкриљцем, кровним филцем, агрофибером, ваљати га филмом и повући га жицом.Природни материјали омогућавају бољи ваздух, а вештачки материјали су издржљиви и поново употребљиви.

Тема, когато дневна просек достигне -2 ° Ц.Ако штитите грмраније се "зноји" и постаје трули, ако се касније замрзне и умре. Грмље грмља уништавају.

Берри берри

Берба се врши у сувом и сунчаном времену. Покушавам да одсечем четкицу одмах након пуне зрелости, иначе почну да труне право на грмље. Чувајте у кутијама са посудом која упија влагу, само целе бобице. Ломљени, благо иструнути - морају се одмах користити.

Сорта Мускат Посада је резултат аматерског узгоја. Али он се заљубио у многе узгајиваче. Сада имају прилику да узгајају бобице чак иу умереној клими, да се не плаше карактеристичних болести усјева и ниских температура зими. Плодови су пријатног укуса, добре квалитете.