Сорта грожђа Ливадиа - опис и преглед фотографија

не само модерни узгајивачи, већ и винари.Као што ће бити о једном од најбољих грожђа вина.Данас ћемо говорити о сорти Ливадска црна, њеној пољопривредној култури, предностима и недостацима, као ио условима заточења и бриге за овај усјев.

Технична сорта Ливадиа

Спецификације

Овај облик грожђа припада техничким сортама са раним периодом дозријевања.Плодне сорте се јављају четири месеца након отицања вегетативних пупољака.

Грмови су средњи са добрим растом и развојем изданака.Цвијеће је женско и мушко.

Кластери су средње величине и имају изражен облик цилиндра или конуса.Густина четкица је просечна, тежина је две стотине и педесет грама.

Бобице тамно љубичасте боје, прекривене воштаним цватом, мале, теже од два до три грама.Плодови су округлог или овалног облика са танком и еластичном кожом.Садржај шећера у сорти Ливадиа Блацк је око двадесет пет посто.Када се обрезује један или два пупа, оптерећење на грм је око тридесет очију.

Посебност сорте грожђа Ливадија црна, чији опис укључује одличан укус воћа, јевисока потражња потрошача. Плодови су сочни, слатки, пријатног хармоничног укуса и мириса мушкатног орашчића.

Врлине грожђа Ливадија

 • Добра зимска тврдоћа. Биљке издржавају до двадесет шест степени мраза и намењене су за узгој не само на југу, већ иу регионима Средње зоне.
 • Одличан укус воћа и широка примена у винарској и прехрамбеној индустрији.
 • Доследно високи приноси са добром пажњом.
 • Повећани имунитет на болести - плијесан, оидијум и сива трулеж.
 • Добро складиштење и транспорт усева.
 • Овај опис сорте Ливадска црнац је учинио једном од најтраженијих сорти не само међу виноградарима аматерима, већ и на великим фармама.

Кластери средње величине, имају изражен облик цилиндра или конуса

Технологија култивације

Узгој сорте грожђа Ливадија Црна, чији опис укључује непретенциозну негу и услове раста, заснива се на истом принципу као и узгајање других сорти грожђа.

За садњу садница, потребно је изабрати сунчано, органски богато место са дубоким подземним водама.

За саднице, бунари се бере до дубине кореновог система. На дну јаме налазе се хранљиве мјешавине хумуса, пепела и нитроаммофоски. На спрату излијте канту вртног тла, а затим "успоставите" младицу тако да је "пета" под земљом на дубини од тридесет центиметара. Корени биљака заспутло, благо збијено и обилно заливено.Једна биљка троши канту воде.Након што се вода апсорбује, круг грмова који се налази близу стабљике се посипа пет центиметарским слојем земље или тресета како би се спријечило испаравање влаге у будућности.

Када јесенска садња,саднице захтевају склониште : круг око стабљике је прекривен хумком.

Нега

Није тешко бринути се за ову културу.Све што јој је потребно је:

 • Заливање.
 • Гнојење органским материјама и фосфорно-калијумим ђубривима.
 • Растављање тла.
 • Грмови и подрезивање.
 • ​​

Сорта Ливадиа је отпорна на болести

Грожђе Ливадиа, које садржи високу отпорност на болести, захтијева периодичне прегледе болести.Таква брига штити биљке од болести, а ако се открију у раној фази, можете обавити профилактичке третмане без употребе пестицида.Овај приступ је веома важан за очување укуса и квалитета будуће жетве, као и за узгој здравог винограда.

У процесу раста, жбуње захтевају често и обилно залијевање, примену прелива у пролеће и јесен, као и санитарну и обликовну резидбу на почетку вегетације.

За добру и укусну жетву препоручује се уклањање свих лоших четкица.У овом случају, примењује се следећи принцип: што су старији винова лоза, то је више кластера на којима се могу оставити.

Како би се биљкама омогућио добар приступ сунцу, све су жуте и скупљенелистови су уклоњени.

До данас су узгајане многе сорте вина, али је сорта Ливадија црна призната као једна од најбољих. За оне који желе да добију укусно, ароматично вино високог квалитета, треба да се одлучите за ову посебну сорту.

Апликација

Ливадска сорта црног грожђа, чији опис не укључује само високе приносе, већ и одличан воћни укус, широко се користи за производњу еколошки чистих вина, као и берба лаганих десертних вина са чоколадом, мушкатним орашчићем и укусом суве шљиве. Прави укусне сокове, грожђице. Сочна, слатка и зрела жетва конзумирана свежа.