Сорта грожђа: Делигхт

Узгој воћне винове лозе за почетнике је увек праћен грешкама.Резултат таквих акција су болести и штеточине које могу уништити биљку.Непрофесионалци покушавају да изаберу стабилан хибрид са одличним приносима.У прегледу ћемо вам рећи које сортне карактеристике имају Блацк Делигхт и савршено бијело грожђе, као и тајне успјешне култивације.

Грожђе Блацк Делигхт је популарна сорта међу баштованима

Референтне информације

Грожђе Восторг је резултат дугогодишњег рада руског тима за узгајиваче.Научници су били задужени да имају нову воћку винове лозе која би имала бројне квалитете:

 • отпорност на мраз;
 • брзо сазревање;
 • принос;
 • Имунитет на обичне болести.
 • За добијање нове сорте учествовале су најбоље сорте грожђа. Сорта Зариа Севера дала је отпорност на смрзавање и сад се воћне винове лозе успјешно узгајају не само у средњој зони, већ и на Уралу иу регији Амур. Биљка лако зими на температурама до -25 степени.Да би се побољшале карактеристике зрења, прешле су Долорес и Руссиан Еарли.Према опису, нова врста даје обилну жетву у 115-125 дана.

  Постоје три варијанте ове сорте:

  • бијело грожђе Усхићење је савршено;
  • Дарк Блацк Барон;
  • црвени зос-1.

  Према опису, биљка има велике овалне бобице, које се скупљају у цилиндричним густим скупинама. Густа пулпа не дозвољава да се плод деформише под тежином у тешким рукама. Слатко грожђе има деликатну арому и високу концентрацију шећера.

  Висок принос је карта Делигхт-а. Тежина сваке четкице досеже 800-900 г, али уз формирање винове лозе и правилну његу, можете узгајати воће од два килограма. Због масе гроздова, биљка црвених и белих сорти се препоручује да расте на луковима. У овом случају, узгајивач ће штитити грм од деформација и повреда.

  Делигхт Перфецт - сорта бели грозд

  Штеточине и болести

  Руски узгајивачи узели су у обзир проблеме с узгојем грожђа и донијели сорту која је отпорна на многе болести. Према опису, биљка је имуна на гљивичне болести и плијесан. Али главни проблем воћних винова лоза је пепелница и лоза.

  Искусни вртлари препоруцују да се не цека да се болест појави, вец да се спроведе превентивно прскање током вегетативне сезоне.Запамтите: хемијски третмани се заустављају 30 дана пре жетве. Ако се током овог периода открију знакови болести, онда се оне заустављају са воденим раствором соде и сапуна.

  Према опису, грожђана уши инфицирају црвену и бијелу Делигхт, тако да ако се инсекти узгајају у коријену, онда је лакше искапати све грмље. Искусни вртлари вежбајугајење грожђа на сорти која је отпорна на штеточине.

  Ред Делигхт (склоност к грозду)

  Ландинг

  Узгој грожђа Делигхт се обавља на два начина:

  • саднице;
  • на трансплантату.

  Црвене и беле сорте се брзо засаде, тако да виноградари неће имати проблема са преживљавањем. Према опису узгоја, биљка је нестабилна према грожђу. Да би се избегао напад инсеката на плантажу, препоручује се да се гаји на калему. Каква је то процедура?

   1. Изабран је грм са имунитетом. Корени хибрида не могу одолети штеточини, тако да вам је потребан сталан изглед (Кобер 5ББ, Берландиери). Донатор сече горњи дио вегетације.
   2. Вакцинација. У конопљи од потомка направите прорез и уметните резнице Делигхт-а.
   3. Заштита. Цијела конструкција је омотана конопљом и везана на чвор. Искусни виноградари подмазују место раздвајања и младице глином.
   4. Влага. Да би се сви делови развили заједно, влага се обезбеђује око изданка.

   Умерено влажно и топло земљиште погодује расту залиха са трансплантатом, а ако се пресађивање изведе исправно, у року од 15-20 дана, у зависности од временских услова, избојци ће се појавити на површини тла са трансплантатом.

   Донаторска биљка обезбеђује црвене и беле сорте са добром отпорношћу на инсекте, а резнице задржавају карактеристике које су наведене у опису сорте. Ова метода подмлађује старе грмовепрофесионални виногради.

   Да би младице Делигхт-а добиле заштиту од лисних уши, искусни вртлари препоручују одабир пјесковитог тла за садњу.Запамтите: да би биљка добро порасла, изаберите соларне парцеле на брду за плантажу.Сенка из куће или дрвећа ће негативно утицати на карактеристике сорте које су наведене у опису селекције.

   Припремите рупе пре садње садница.Дубина јама не би требала бити мања од 80 цм, а за хладне просторе од 1 м. Запамтите подводне воде.Ако има влаге на дубини од 2,5 м, онда ће то бити катастрофално за плантажу.Упркос отпорности гљивичних обољења наведених у опису, трулеж коријена ће убити биљке.Код црвених и бијелих врста дренажа се препоручује приликом садње.

   Рано грожђе Делигхт воли храњиву земљу, зато се побрините за то прије садње.Сапуни се стављају на јастук органских и минералних ђубрива, притружених земљишта.Пажљиво покријте корене земљом, притискајући руке.Биљке су обилато заливене водом.

   Виноград мора бити лоциран на сунчаном, добро прозраченом мјесту

   Њега

   Да би се добила богата жетва, рана сорта Восторг има одређене захтјеве за његу.Црвено и ружичасто грожђе треба редовно уклањати и уклонити коров.Сапуни и грмови одраслих умиру од недостатка кисеоника.Искусни вртлари мулцхују биљке да би побољшали аерацију.

   Наводњавање је основа за развојкултуре.Према опису узгоја сорта је толерантна на сушу.Али ниједна воћна винова лоза неће дати богату жетву са таквом пажњом. 3 канте течности се уливају у сваку одраслу биљку сваких 7-10 дана.Саднице и графтови се чешће заливају.

   Црвено и бело грожђе воли да се храни.Током сезоне, стручњаци измјењују употребу органских и минералних препарата.Да би се добила богата жетва, брига о биљци мора укључивати обавезне додатке:

   • пре цветања;
   • почетак формирања бобица;
   • након омекшавања воћа;
   • у периоду зрења.

   Корени и саднице имају осетљиве корене, тако да никада не оплодите на сувом земљишту.Препоручује се да се претходно напуни обилно тло, а тек тада се спроводе активности за уношење хранљивих материја.

   Узгој грожђа Ужитак код куће је пријатна процедура која ће вам помоћи да добијете пуно бобица.У складу са правилима, брига о биљкама неће изазвати проблеме за почетнике и професионалце.Садјене саднице или графтови се брзо формирају и почињу да дају плодове.