Сорта грожђа Азалеа

Данас хибридне сорте грожђа, које су узеле најбоље од укрштених врста, добијају на популарности. Својства укуса грожђаних хибрида су одлични и импресивни вањски подаци, па их воле и одрасли и дјеца.

Азалеа грозд - хибридна сорта

Сорта грожђа Азалеа, опис

Сорта грожђа Азалеа је хибридна врста. Узгајивао га је узгајивач В. Капелиусхина. метод прелаза Делигхт Ред са мешавином полена Таифи Сустаинабле и Хопе Аксаискаиа.

Грожђе припада веома раном виду. Хрпа сазрева у року од 100-105 дана.

Велике групе са тежином од једног килограма дозријевају у азалеи.Овај принос је одличан, транспорт је добро подношљив. За такве квалитете Азалеа се цијени у смислу повећања прихода.

Азалеа бобица је прилично велика, ружичасте боје. Према опису укуса, сочан је, меснат, без осећаја коже. Берри је у стању да акумулира шећер. Дакле, када је киселост од 5-6 г /л, накупљање шећера је до 23%, али је важно да укус није раскошан. Присуство бисексуалног цвећа указује на добро опрашивање грожђа.

Грозје Надежда Аскаиск - претходник Азалеје

Сазревање

Ова врста грожђа је средње висока. Саднице брзо формирају коренсистем који активно прераста у моћан.Азалеа почне да даје плодове 2-3 години по сађење.Лоза је подрезана на 6-8 пупољка. Оптерећење грмља одређено је присуством 30-35 пупољака. Вино сазрије брзо и добро.

Стабилност Азалеја

Азалеа грожђани грм обдарен отпорношћу на такве факторе:

  • Висока отпорност на мраз. Дакле, он је у стању да издржи температуре од -25 степени. Стога је дозвољено да се не покрива зима. То је веома атрактиван виноградар.
  • Добра отпорност врсте на болест. Током сезоне потребно је прерадити један или два пута у сврху профилаксе, а захваљујући брзом сазревању грма, гљиве не прате раст културе.
  • Отпорност на пуцање од влаге.

Грожђе Азалеа не пуца са вишком влаге

Апликација

Азалеа је разноврсна таблица, па се препоручује узимати свјеже: десерте, воћне салате, сок од грожђа. Пошто су бобице велике, ова сорта ће украсити празнични сто.

Грожђе се користи за лечење и лечење. Тако се виноградарство користи у пробавним сметњама, бронхитису, астми, неурозама, метаболичкој неравнотежи, болестима бубрега, јетри итд.

Али треба имати на уму да је сорта Азалеа способна да сакупља шећер, па је немогуће користити га за оне који имају дијабетес. Такође треба да пазите на људе са чиревима желуца, црева, хипертензивних пацијената, оних који имају тешку форму.туберкулоза.

Когнитивна је чињеница да је грожђе идентично млеку у смислу капацитета хранљивих материја осим масти.