Сорта грожђа Аугуста

Приликом избора прикладне сорте грожђа, прије свегаузети у обзир услове, главне карактеристике сорте и жељене резултате.Једна лоза је отпорна на температурне промене, друга воли високу влажност или сунце, тако да треба да разумете нијансе садње одређене сорте грожђа пре него што се винова лоза купи.Важну улогу има дестинација будућих бобица, за производњу алкохолних пића, препоручљиво је набавити сорте вина, као што су Атика или Бугарска сазревају на крају љета, одушевљавајући домаћинство невјеројатним укусом.

Август - једна од техничких сорти грожђа која сазрева до почетка септембра.

Разноврсност Аугустуса припада техничком грожђу

Мали кластери се налазе на снажном грму и имају тамну боју.Сочна језгра бобичастог воћа са малим костима има богат укус.Користећи сличну врсту грожђа, можете направити вино са слатко-киселим нотама и окусом мушкатног орашчића.Винова лоза са густим листовима (грмље се увелико шире у ширину и висину) служиће као додатна сенка у врелим летњим данима.Слична сорта добијена укрштањем да би се побољшала његова плодна својства.

Главна предност "августа" може се сматрати непретенциозношћу, довољно је понекадвреме за везивање винове лозе.

Значај бриге за оцјену августа

Уз правилну негу, августовска сорта је обележена повећаним приносом (са довољним заливањем). У овом случају, принцип златне средине функционише - не да се излива корење, већ не да се штеди вода. Такође се препоручује да се редовно отпушта земљиште под виновом лозом и да се ослободе корова и других траве или цвећа. Обавезно сечење додатног изданка, винове лозе и изданака. Ова сорта је отпорна на мраз и може издржати температуре до минус двадесет пет, али чак и ако узмемо у обзир ову чињеницу, треба покрити главни дио грмља за зиму. Оптерећење на грму не би требало да прелази двадесет пупољака, коријени биљке су снажни, има високу стопу укорјењивања резница.

Август у септембру задовољава одличном жетвом

Главна сврха августа је производња столних обичних вина.

Опасности и штеточине

Грмови грожђа нису јако осјетљиви на штеточине, имају висок имунитет и отпорност на болести. Слабе тачке овог типа су и даље присутне - то су гљивични и бактеријски вируси (трулеж и сл.). За заштиту грмља и винове лозе користе се бројне важне превентивне мјере:

  • периодичне активности за оплодњу земљишта и тла око жбуња;
  • отпуштање земље, обрезивање грма, уклањање корова (повећава се са почетком хладног времена);
  • трајно уклањање пастира;
  • лечење болести прскањем специјалним растворима;
  • уклањање заражених листова ивинова лоза;
  • благовремено заливање.
  • Ова сорта је погодна за садњу и узгој, а бобичасто воће је добра сировина за производњу вина и сокова.

Исправан правац деловања

С доласком врућег краја љета, ви, власник плодног грма винове лозе, имате додатне одговорности за бригу о бобицама, лози и систему корена. Квалитет жетве зависи од правовремених акција и предузетих мера. Најједноставније је ломљење заражених листова (оне се појављују изненада и не указују увек на болест целе биљке). Уклањају се и екстра кластери, због мањег оптерећења на целој лози (зелени гроздови).

Уклањање пасторка ће повећати принос сорте

Чим бобице промене боју (потамне), грм престаје да расте и пушта сву снагу да сазре гроздове.

У исто време, млади избојци потамне, постају тамне дрвене боје - то је сигуран знак да је време да се почне резати врхове изданака (они су недовољно развијени светло зелени листови). Овај дио бриге о грожђу не треба занемарити у случајевима када узгајате жбуње са посебно јаким растом, тако да за грмље с ниским растом такве акције нису толико важне и неопходне. Изузетак ће бити година када повећана суша уништава изданке, стабљике и винову лозу.

Максимум који би требало узети у кишном времену је обрезивање лишћа изнад гроздова.

Тако ћете обезбедити свеж ваздух јагодама, помажући им да квалитетно сазревају. Сапод било којим условима, уклоњени су оштећени или осушени делови грма.

Август расте брзо - раст прве године може бити 2 метра

Антифунгалне мере се примењују само на сорте које су склоније болестима, понекад се препоручује да буду одвојене одотпорније грмље.Када купујете хемикалије за прскање, обавезни сте, прије свега, за властиту сигурност, придржавати се свих упута и мјера опреза, укључујући и посебну одјећу и заштиту.Потребно је узети у обзир чињеницу да се гљивичне болести мијењају, навикнути на нова кемијска средства, и стога се не треба изненадити ако морате мијењати средства из године у годину.

Разноврсност августа није тако слаба и ретко је болесна, али може патити ако је у близини зараженог грмља или биљке.

У јужним регионима, Аугустус се узгаја на индустријском нивоу

Са смањењем топлоте, који пада на крају лета, грмови захтевају додатну воду, заливање уз додатакхранива и ђубрива (минерална ђубрива и ферментисана трава у различитим пропорцијама).За наводњавање, погодна је само вода с температуром која је једнака околини и проводи се неколико пута тједно (не више).Ако су плодови спремни за дозријевање (преостале више од двије седмице), залијевање се зауставља, исто се ради и када почну обилне кише и кише.Све што се од вас тражи у таквим случајевима је облачење минералних ђубрива на коријене, кишница пада у тло и почне да делује повољно на читав коријенски систем.(храните грожђе).

Са почетком сазревања пожељно је уклонити лишће око гроздова

Када већина бобица сазрију, ризик од распадања се значајно повећава, онда је раствор калијум перманганата или смеша погодан за третман заражених подручјајод са калијумом, сода бикарбона (око сто грама на десет литара чисте воде) је погодна у екстремним случајевима.

Гнојива на бази фосфата и калијума ће помоћи да се повећа раст лозе.

Након почетка дозријевања бобица, рад вртлара се не смањује - преглед и уклањање труле или црне бобице остаје приоритет.Понекад морате уклонити целе гроздове или чак винову лозу заражену гљивицом или иструнути из вишка воде.Приликом жетве не заустављају се мјере чишћења подручја од корова и дивљих биљака.

Употреба плодове те врсте

Сорте грожђа августовског типа углавном се користе за производњу вина или богатих сокова од нектара.Различити рецепти за вино могу варирати, од разних адитива и мијењати пропорције садржаја сока од грожђа.

До краја љета већ можете почети са производњом сухих сорти вина, за десертно вино остаје да се мало сачека (бобице треба да буду мало презреле).

Аугуста прави одлична вина

На страни користи, ова сорта је јефтина за садњу и лака за одржавање, а користи које се добијају су више него вреднетрошковиСокови добивени од бобица бујних грмова погодни су за конзервирање или производњу у великој мјери.Слатки и кисели окус ће нагласитиПосна и месне посуде.Још једна предност вина произведених од ове врсте грожђа назива се антиоксидативни ефекат за људско тело (сок садржи корисне супстанце: органске и минералне).

Увијек можете промијенити одлуку о садњи одговарајуће сорте, али за оне жбуње које красе ваше вртове и вртове, ви сте већ задужени, а домаћи укусни сок или домаће вино увијек ће украсити ваш стол.