Смуђ за живину уради сам Кура

Сваке године током читавог љета неки људи Русије излазе из града, ближе природи. Овде такви људи имају парцелу у близини викендице или викендице где узгајају разно поврће, воће и бобице. Љубитељи сеоског начина живота - вртлари, вртлари и слично - покушавају да одрже живину. Због чињенице да бивши становници градова немају довољно искуства у узгоју живине, њихов избор често пада на кокошке.

Пилићи у добрим стамбеним условима производе више јаја

Многи вјерују да је ова птица скромна према увјетима становања и да неће дуго требати чекати јаја од пилетине.Искусни узгајивачи живине, за разлику од почетника, знају да пилићи у добрим стамбеним условима производе више јаја . Домаћа пилетина је иста птица као и свака друга. Свако ко чита овај чланак ће знати како да направи склониште за кокошке и да ће моћи да изгради нешто слично у својој кући, ако буде потребно

Основне грешке почетника узгоја живине

Узгајивачи живине за почетнике често чине једну од најчешћих грешака када се користе као смуђ.разне полице. Могли су да погледају цртеже склоништа на интернету, на основу којих су већ искуснији фармери живинарства саградили склоништа за своје живинарске куће. Од њих би се могао изабрати онај који би се највише допао и изградио такав грм у себи. Пилићи нису у могућности, док су на полицама, правилно спавати због своје физиологије.

Гнездо је место за спавање

Када птица спава у седећем положају, савијајући зглоб колена, његове тетиве, које иду до шапа, су истегнуте. Птица има неку врсту мишићне клапне која изазива савијање прстију. Дакле, долази пилетина, која намерава да спава на шанку. Прстима ухвати шипку, канџе на дрвету. У сличној позицији, птица мирно спава и осећа да је заштићена од пада.

Када се кокошка припрема за кревет на полици, он инстинктивно савија прсте, али његове канџе неће ништа ухватити. Испоставило се да седи у неудобном положају и са искривљеним прстима. Такав одмор је инфериоран. Ноћу, пилетина се не одмара, што утиче на производњу јаја.

Припрема

Ако људи желе живину, онда се морају побринути за уређење куће. Немојте одмах узимати алат и журно саградити нешто. Неопходно је сјести и мирно нацртати мали цртеж будућег грба. Свака особа може да направи склониште за кокошке својим рукама. За украшавање кокошињца потребно је мало: узети прави материјал и дати му потребан облик и величину.

Всакопод властима да властитим рукама направе склониште за кокошке

Већина узгајивача живине ствара перад за перад - то је тачно, јер то увелико олакшава процес чишћења куће.Уградени дрвени блокови димензија 50 × 50 мм.Рубови таквих шипки морају бити заобљени.Да бисте то урадили, морате користити авион и шмиргл папир.У супротном, кокоши се могу појавити на шапама.

Ако гледате перад, можете видјети како се она налази.Пилићи седе један поред другог, чврсто притиснути тако да се топлота њихових тела преноси на сусједне птице.Али то се дешава само зими, јер љети сједе, ширећи крила, што им омогућава слободније сједење.

Све ове особине морају се узети у обзир приликом израде гргеча за пилиће.Љети морате ставити више решетака, а зими их треба уклонити тако да кокоши сједну ближе и не смрзну се.

Роостер врсте

Три врсте склоништа су раширене међу узгајивачима живине:

  • заобљене дрвене шипке, које се налазе дуж границе куће;
  • у облику малих полова;
  • је сличан столу са дрвеним даскама које се могу уклонити.

Обични перачи за кокошке изгледају као палета са песком или пиљевином и са две шипке.

Мали стубови

Смуђ греда је структура направљена од једноставног материјала који заузима мало простора у кући.Пилићи воле да га користе.Овај дизајн је постављен на један од зидова у соби - на најтоплијем месту.Још једна уобичајена грешка коју праве фармери живине је да граде вишеслојне стубове.

Ово је категорички немогуће учинити, јер лидери кокоши обично заузимају највиша мјеста.Не препоручује се израда вишеслојних квачица за кокошке на основу хигијенских разлога, тако да птице које сједе изнад не смију вршити пражњење на онима које сједе ниже.

Руст оф полес

Барови

Постављају се дуж обима зидова куће.Тако такав уређај заузима мало простора, а пилићи се лако распоређују на мјесту које највише воли.Фармер почетника перади је прилично способан да направи сличан смуђ за живину.

Таблица с решетками

Овај дизајн карактерише добра покретљивост.Без обзира на доба године, сто је веома лако извући из собе како би га очистили.

Столно склониште

Величина пијетла

Пилићи су грађени на основу броја појединаца у кући за израчунавање дужине склоништа и бројабарс.Ако шипка има дужину од 2,5 м, онда је таква смуђ погодна за 10 пилића.На крају крајева, једна пилетина ће износити 18 цм;

Положај шипки у кући

Почетак узгоја живине врло је висок - ово је трећа грешка.Перад у овом случају ће бити много теже попети се на њу.Пилетина кад хоћелетети са таквим дизајном, може лоше да повреди друге птице испод. Поставите гргеч за птицу на висини од 1 м - ће бити тачан.

Изградња гнезда

Чак и неискусни узгајивач живине може направити обичну склониште. За то ће бити потребни следећи алати и материјали: дрвени блокови, ексери, чекић, авион, шмиргл папир.

Два реда смуђа

Неће шкодити скицирању цртежа прије почетка изградње таквог смуђа како се не би замијенили димензијама и не би се све поновило. У кући требате одабрати мјесто које највише воли кокоши, за то их морате гледати. Затим треба инсталирати траке-носаче. Пре тога, морају бити добро обрађени. Препоручена висина постављања летвица од пода је 90 цм, а са стране, дужина ових летвица треба да буде 60 цм.

За склониште треба да изаберете место које највише воли кокошке

Након тога морате узети шипку од 50 × 50 мм и обрадити је брусним папиром, а затим причврстити шипку на носач. Друга шипка треба бити постављена на удаљености од око 30 цм од прве, да би се одржала релативна чистоћа у просторији, потребно је изградити палету. Треба га поставити на под. Палета треба бити око 40 цм изнад пода.

Може бити од било којег материјала (метал, пластика, дрво). Пијесак или пиљевина се користе као пунило за лакше чишћење.

Мобиле Перцх

Ако на фарми постоји стол који се дуго не користи, онда је погоданмобилни гребен за пилиће. Можете сами да се оживите од нуле, али зашто, када већ постоји стол. То штеди много времена. Уосталом, да би изградили потпуно нови, потребно вам је више времена, много је лакше узети нешто спремно и мало га побољшати.

Такође, и са столом, само треба да буде мало преуређен - причврстите две траке на његове ноге, направите бразде у њима, у којима треба да инсталирате две шипке и поправите их. Све је спремно! Желео бих да пожелим новонасталим узгајивачима живине у изградњи своје прве живинарске куће да овом процесу приступају са љубављу према птицама. Уосталом, они осећају вашу бригу за себе и сигурно ће захвалити великом броју јаја.