Слојеви кљуцају њихова јаја, шта да раде пилићи

Слојеви кљуцају њихова јаја, шта да раде

Главни циљ код узгоја пилића је максимални број јаја од једне јединке. За људско тело, јаје је вриједан прехрамбени производ. Треба да поједете неколико јаја дневно. Нутриционисти препоручују њихову пробављивост и присуство скоро свих неопходних аминокиселина. Узгој перади је напоран и одговоран процес.

Пилеће кљување јаја

При формирању стада, вредно је пажљиво одабрати сваку јединицу.Чести су случајеви када кокоши кљуцају јаја. Пилићи кљуцају јаја, шта да раде. Одвајање кокоши од такве навике може бити, ако идентификујете проблем у понашању.

Узроци клеветања јаја

1. Неуравнотежена исхрана. Исхрана у домаћем окружењу треба да комбинује пажљиву контролу и равнотежу. Без обзира који су циљеви постављени приликом узгоја - важно је присуство хранљивих материја у телу птице. Да бисте то урадили, морате направити храну што је могуће разноврснијом, морате дати различите врсте хране, а затим одвојите пилетину да кљуца у љуску ће бити лакше.

Угљени хидрати учествују у свим животним процесима, формирају мишићно ткиво.
Храњива Ессентиал Диет
Протеин је важан елемент, укључен је у структуру тела и кокошја јаја Торта и оброк сунцокрета, уљане репице, сојеживотињске производе (коштано брашно, рибљи отпад, кокоши, шкољке и водоземци),
Масти су важне супстанце. Постали су основа енергетске резерве птица које се депонују у поткожном слоју. Зрно, кукуруз, овас
Кромпир, сточна репа, шаргарепа, бундеве, жито
Минералне супстанце подржавају виталну активност птице, оне учествују у готово свим процесима формирања. Креда, шљунак, коштано брашно, креч или дрвени јасен, мале шкољке.

Уравнотежена исхрана - решење многих здравствених проблема

Једноставна радозналост

Ако је интегритет љуске у гнијезду поремећен, кокош почиње да проучава и куша са радозналошћу, схватајући да је укусна. Потребно је контролисати овај процес. Ако кокоши кљуцају јаја, треба их одбити, иначе ће изазвати много проблема.

Кавез за птице

Садржај птица у кавезу има много предности, али недостатак простора доводи до кљуцања јаја.Ова врста садржаја често се користи на фармама. Већина власника пилића чак и не схвата да би погрешно гнијездо могло бити проблем. Полагање птица је прилично избирљиво, али зашто пилићи кљуцају јаја? Нест лоцатион Ако се гнездо налази довољно близу стропа, онда то може изазвати птицу “у злочин”. Зашто пилићиједу њихова јаја?Пилећи је згњечио "произведени производ", дефинитивно ће га пробати, разлог је уређај у тијелу.Пилићи кљуцају јаја шта да раде.Почео да примећујеш?Неопходно је зауставити овај процес, осигурати удобне животне услове.Направите простирку оловке, гнијездо не би требало бити видљиво (кокошима је потребна усамљеност).]

Неуравнотежена исхрана, односно недостатак калцијума и витамина Д у њој је један од главних разлога за уништење јаја.Састојци обогаћени калцијумом морају се додати храни за живину како би се одвојили:

  • Калцијум хидроксид.
  • Коштано брашно.
  • Шкољни камен, калцијум глуканат.

Важно је знати!Адитиви који садрже калциј морају се дозирати и дати у посебном дозатору (вишак калцијума доводи до деформације и дефеката легла).Да би се одвојили од пилетине, фармери саветују да се додају сецкане љуске јаја у храну, али то морате урадити са опрезом, то је заразна и пилетина не престаје да једе „сопствени производ“.

Потребно је одвојити „посебно активан“ и уклонити га из главне масе (то мора бити одмах), вратити се у гнијездо након неколико тједана и пратити понашање.

Пилићи кљуцају јаја, и још много тога треба урадити.У храну унесите речни песак, дрвени пепео, креду или сушену коприва.Можеш и да превариш птицу.За овоод сланог теста потребно је направити јајасти облик и ставити га у гнездо, обратити пажњу на модел да буде што ближе излеженом јајету.Суши настало "јаје" и стави га у гнијездо, након неуспјешних покушаја раздвајања, кокоши га више неће кљуцати.У гнездо можете ставити и јаје - улов.Употребом шприца улијте смешу сенфа и бибера у празну шкољку.Али ипак, ако се таква „особа“ покрене у стаду и не функционише са расположивим методама, потребно је да се одсече горњи део кљуна (одмах сече рез).

Пилићи могу бити ангажовани у избору најздравијих пилића

Сматра се да се јаја кокоши једу како би се контролисала природна селекција њиховог легла, како би се елиминисале грешкеПолагање хране је лошег квалитета.

Само интегрисани приступ ће вам помоћи да решите овај проблем:

  1. Дајте само уравнотежену храну која садржи праву количину калцијума и витамина Д. Пилећи мора да има најмање 20 г.Калцијум дневно.
  2. Ако јаја постану "изгубљена", морамо одбити кокошку.Да се ​​побољшају услови у гнезду, да се повећа површина боравка за једну особу.
  3. Није могуће одвратити кљување, постоје строже мјере (уклањање "активног" из гнијезда, испуштање горњег краја кљуна)
  4. 75]

    Немојте занемарити ваше домаћинство и онда ће се постићи циљеви који су раније постављени.