Симона - високородна, јака, укусна рана сорта грожђа

Под двема сортама грожђа постоје две сорте: Симон из руске селекције и Симоне - сорта литванског порекла.

Сорта Симоне - грозд за вино

Симон. Опис варијанте

Симон (ГФ-21) припада столном грожђу, врло рано сазријевање, вегетацијски период је 90-110 дана. Селецтион Гусев Алекандер Федоровицх.

Грм јак, снажан. Кластери су прелепи, конусни или цилиндрични, веома велики, у просеку 700–900 г, појединачни узорци износе 1500 г. Бобичасто воће је жуто, са малим ружичастим руменилом, тежина бобице је 4–5 г. Садржај шећера је 20%, киселост је 7-9 г /л. Оцена је добро уродила плодом. Кожа је танка, јестива, с храном се не осјећа. Понекад се у зрну нађе 1-2 зрна.

Сорти Симоне - столно грозје с жутозеленими бобицами

Принос изданака достиже 70-85%. На снимању, број кластера за излаз је 1, 2—1.5. Допуштено оптерећење на лози: 30-40 пупољака, подрезаних 5-7 рупа (средња). Дозвољено да се скрати, остављајући 2-4 очију. Степен је отпоран на мраз, одржава температуру испод заклона до минус 25 степени.

Довољно је отпоран на сиву трулеж, оидиум, често захваћен плијесни. Фловер бисекуал.

Симоне. Кључне карактеристике

Сорта Симоне је узгајан од стране националног узгајивача из Литве Антанас Гаилунас и веома је чест међу виноградарима ове земље.

Симоне разликује:

 • Није безобзирност према условима за узгој.
 • Добро расте и доноси плодове на свим типовима земљишта и на отвореном тлу.Повећана зимска тврдоћа (до минус 30 степени).
 • Брзо се враћа након оштећења у касним пролећним и раним јесенским мразима.
 • Може производити плодове из пупољака за спавање и замену.
 • Из године у годину се показује доследно висок принос (због раног сазревања једногодишњег повећања).
 • Сорта је обећавајућа за подручја са хладним климатским условима.

Опис

Симоне је јак грм са тамно љубичастим бобицама, тежине 2,5-3,5 г, сакупљен у цилиндрично-конусним гроздовима просечне густине.Кластери су мали.

Сорта Симоне има високи, велики грм

.

Укус плодова је округао, благо издужен, пријатан, са наговештајем јагода и нота "исабелла", кожа је густа, јестива, укусна и слатка.Слабо склон гљивичним болестима.Може да издржи мраз до -30 степени.Карактерише га висока плодност (потребна је велика резерва вишегодишњег дрвета), на плодним изданцима 3-4 цвасти (80-85%), садржај шећера 14-6%.Разликује се у доброј компатибилности са залихама.

Разноврсност литовског виноградара расте без склоништа, иПрепоручује се за припрему црвеног полуслатког вина и свјеже употребе.

Сорта Симоне се користи за вино

Има добру транспортност и не треба склониште.Препоручује се као култура за украшавање арбора и пергола.Свјеже грожђе има дегустацијски резултат од 6,9 бодова.

Како засадити

Најједноставнији и најпоузданији начин је засадити спремну садницу из које ће винова лоза расти са свим својственим карактеристикама сорте.Двогодишње младице ће донети плодове за две године, што је довољно дуго, али желим све одједном.

Симоне се може размножавати резницама.У овом случају, стабљика се калеми на другачији ниво.

Пресађивање грожђа Симоне омогућава да добијете усеве за годину дана

.Недостатак методе је у томе што за добијање чистих карактеристика својствених само сорти Симоне у овом случају неће радити.Добијена сорта ће се веома мало разликовати, она ће узети нека својства од родитељског стока.

Такође можете добити младе винове лозе користећи славине.Метода је релевантна само ако Симоне већ расте у вашем врту.Неопходно је савијати излазак одрасле биљке у тло и попрскати га земљом.Бекство се мора укоријенити и временом се трансплантира као самостална младица.

Где да се посади Симоне

Приликом садње, имајте на уму да сорта не воли промаје и да је превишеколичина сунчеве светлости. Место иза куће или ограда на јужној страни је савршено.

Воли повишена мјеста и плодно тло, црно тло је најбоље. Ако се подземна вода налази на удаљености од 2,5 метара од тла или чак ближе, треба водити рачуна о стварању система за одводњавање тако да коријење грожђа не трпи вишак влаге.

Сериа симоне

Симоне грм је јак и захтева довољно простора. Код садње треба узети у обзир и посадити саднице на удаљености од најмање три метра, а између редова 5-5,5 метара.

Можете слетети и на пролеће иу јесен. У пролеће су чак и они који су почели да бујају добро укорењени.

У јесен, саднице које су летеле око свих листова и засађене прије почетка првог мраза су добро утврђене, тако да се грм може прилагодити новом мјесту и не замрзнути. Оптимално вријеме слијетања је средина октобра.

Садасето на грозде Симоне

Припрема јаме

 • Дубина јаме за садњу Симонеове лозе треба да буде 70-80 цм, а на дно јаме се сипа слој земље помијешан са компостом или гнојивом.
 • Изнад њега прекривена је мала количина обичног тла, тако да коријење саднице неће бити спаљено.
 • 1-2 недеље, чекајући да се земљиште скупи.
 • 24 сата пре садње, корени саднице су уроњени у воду, у коју се додају стимуланси раста.
 • Садница је посађена у рупу и коријени су пажљиво поравнати. Поспите до нивоа коренанецкс.
 • Обилно заливене (2-3 канте воде).
 • Земљиште се мулча (слама, пиљевина, тресет, комади кора).
 • Чекање жетве.