Сидерати погодни за краставце Краставци

Краставац, један од најомиљенијих поврћа од свих.Укусна је, лако могу задовољити глад или жеђ.У краставцу има толико корисних микроелемената да их је тешко чак и избројати.Ово је једно од поврћа које се налази у кревету сваког љетног становника.Људи конзумирају краставце током целе године, како свеже тако и у краставцима.Узгајају се у стакленицима тако да можете јести свеже краставце, чак и зими.Како направити краставце здравим и производити високе приносе?Да би се то урадило, потребно их је оплодити.Сидерати се носе са овим задатком.

Краставици у врту након што су сидерати јаки и здрави

Шта је то зелено гнојиво?

Сидерати, или како се често називају, зелена ђубрива, помажу да се земља засити корисним елементима у траговима.Они попуштају земљу и помажу уништити штетне токсине који производе краставце у земљи.Они су у могућности да унапреде земљиште у најкраћем могућем року.Такве биљке ће бити неопходне на малим површинама или у пластеницима.Садња сидерата у рано пролеће ће вам помоћи да побољшате раст биљака, што ће значајно повећати ваш принос.

Сидерати со јефтини гнојиви.Они не требају бригу ибрзо клијати.Захваљујући њима, земља може задржати влагу дуго времена.

Зелени мушкарци погодни за краставце

Зелени мушкарци обављају неколико функција:

  • чисте земљу од токсина;
  • спречава раст корова;
  • побољшање плодности земљишта;
  • играју улогу малча;
  • штите земљу од атмосферских утицаја;
  • привлаче инсекте, чиме се побољшава опрашивање биљака.

Ефективне биљке

“Вика”

Вика је једногодишња биљка из породице легуминоза.Зато се препоручује да се у те кревете сади краставци у којима су раније расле махунарке.Зима Вика врло брзо дозријева, што је чини веома вриједном међу вртлацима.Његова разграђена биомаса се лако апсорбује у земљишту, оплоди и засити азотом.

“Лупин”

Лупин је веома вредан међу баштованима.Волео их је зато што није био избирљив.Лако толерише топлоту и може да расте чак иу песку.Немачки вртлари су га назвали благословом.Постоје и годишњи лупини и вишегодишњи.Када се распадне по хектару земље, ослобађа се 200 кг азота.

"Факелија"

Факелија припада породици водоносника и групи вредних биљака меда.Ова непретенциозна биљка расте у сваком тлу.Лако толерише хладно време.И даље добро расте чак и ако температура падне на -9 степени.Погодно за садњу у рано пролеће.

Сидерате оф пхацелиа пред цветасето

Распространает силно.Појављује се трећег дана након сетве.Има велики коренски систем.

"Сунцокрет"

Сунцокрет, ко га не воли ?!И ово је такође велики сидерат.Међутим, да би сунцокрет обавио функцију зеленог стајњака, треба га узгајати не више од пола метра, спречавајући цветање.

"Бела сенф"

Сенф је веома добар сидератом.Супстанце које ова биљка емитује, у интеракцији са земљом, доприносе ослобађању слабо растворљивих фосфата.Такође, сенф добро отпушта земљу.Лако толерише хладноћу, погодно за садњу у пролеће.

Сидерат сенф такође дезинфицира земљиште

"Уљана ротквица"

Уљана ротквица је годишње непретенциозна биљка.Толерише хладну сезону.Може се садити у прољеће.Не захтева много светлости за себе, али јако воли влагу, па ће понекад бити добро залити је.Радисх складишти азот у земљишту.

Когато има и отлични фитосанитарни квалитети.На месту где посадите ротквицу, ваше биљке ће бити мање подложне болестима.

"Силовање"

Силовање је биљка породице крсташа.Ова биљка треба садити на сувом тлу.Неће расти на мокром тлу или у мочварним подручјима.Уљана репица не захтева много топлоте, може расти чак и на температури од - 5 степени.Сама репица може заситити тло фосфором и сумпором.

Сидерат силовање је најјефтинија од свих

"Хељда"

Хељда је биљка породице хељде.Има високо развијени коренски систем.Корени ове биљке могу достићи 150 цм, захваљујући дугомкоријени хељде могу попустити земљу. Ова биљка је способна да обогати земљу калијем и фосфором.

Сидератес као гнојиво од краставца

Некада је, ако узгајате краставце на одређеном кревету, онда је следећи пут боље да се на овом мјесту узгајају краставци четири године касније. Такве препоруке су дате зато што краставци емитују велику количину токсина у земљу, а наредне године нећете моћи да сакупите зелене људе.

Сидератов треба да се кошни 2 недели пред сетва краставцев

.

Вртлари сматрају да ће, након жетве, да се "зелени помагачи" сади у земљи, тло ће бити здраво, очишћено и лабаво, спремно за садњу нове серије краставаца.

И ако узгајате краставце у стакленику, онда након сијања "асистент-сидерат", више не морате да ажурирате земљу.

Ове биљке ће заситити тло потребним азотом и ослободити га токсина. Зелени стајњак ће заштитити земљу од директних сунчевих зрака и чувати ваше саднице свјежим. Али, као да сидерати нису обогатили земљу азотом и корисним елементима у траговима, боље је повремено мијењати мјесто додијељено краставцима. Тако се земља може опустити и добити снагу.

Сидерати се саде у рано прољеће, чим се снијег отопи, како би био на вријеме прије садње краставаца. Боље је покрити подручје одмах након сијања филмом. Не радите то ако сијате сијате у стакленику. У ту сврху боље пристају зелене врсте стајњака које подносе хладноћу. Овај тип постројења укључује:

  • пхацелиа;
  • бела сенф;
  • ротквица уљарица.

Краставци се сијају када се време постави.До тог времена, сидерат треба да расте за 10-20 цм, а краставци су посађени у зеленим гнојивима, тамо се прави рупа и сеје семе.Након тога, рупа је попуњена.Даље, док се семе не појави, боље је покрити сваку рупу шољицом.

Можете ископати зелено ђубриво

Ако сијате краставце у стакленицима, онда то није потребно.Када се семе појави, шоље се могу уклонити.Сада ће сидерата штитити ваше изданке од удара вјетра и директног сунчевог зрачења.Када се краставци јачају, сидерати се могу сећи.Сада ће служити као малч.Истина, постоји мишљење да сидерат треба да се пререже пре сетве краставаца.Неки мисле да ће ометати саднице.Ако се бојите да ће се то догодити, онда морате слиједити други принцип.После 2-3 недеље, после сетве, када су сидерати већ порасли, треба их одсећи.Након тога се зелена маса набије у земљу.Након 2-3 недеље, када већ садите краставце, ђубрива труну и обогаћују земљиште азотом и корисним елементима у траговима.

Не заборавите да зелено корито правилно одаберете.

Уосталом, краставци су рано засађени, земља би већ требала бити спремна.Одаберите само хладно отпорне врсте које могу преживјети у хладном прољећу.Правилно одабрана зелена ђубрива су кључ за жетву.Помажу у обогаћивању земљишта азотом и корисним елементима у траговима, помажу у борби против корова и штеточина.

Кревет припремљен за сјетву

Технологија за узгој сидерата

Зелено гнојиво за краставце се сије у рано прољеће.Због тога је потребно почети чим се снег отопи.Прво, поравнајте земљу и уклоните преостали снег из тла.Ако сте већ припремили земљу, онда можете почети сијати "помоћника".Можете само распршити семе - и сигурно ће изникнути.Или можете направити ров и већ тамо напунити сјеме.После сетве, земљиште мора бити прекривено малчом, тако да ваш рад није узалудан, а семе не кљуцају птице.

Биљка се може убирати када почну да се јављају први пупољци, али 2-3 недеље пре сетве краставаца.

Сетва краставаца између сидерата

Такође можете напустити биљку док се не излегне први садни материјал, а након тога исећи ђубриво.

Сидерате се могу сијати не само у прољеће.Зависи од тога на коју културу баште рачунате.Сије се у љето и јесен.