Шта учинити ако се саднице парадајза пожуте и осуше Томато

Узгој садница није увек успешан, често се дешава да се саднице покваре.Стога, морате бити наоружани информацијама о томе зашто лишће садница парадајза пожути.

Жути листови код садница парадајза

Брига за саднице парадајза

Уобичајени разлог зашто се саднице парадајза жуте су код гљивичних обољења.Један од њих је Фусариум, од којег је садни материјал често болестан.Прије сјетве сјемена рајчице важно је да се обраде како би се уклонила вјероватноћа спора у садном материјалу.

Да би се излијечио већ заражени парадајз, потребно је третирати садни материјал и пресадити га у ново плодно тло.Још један разлог када се саднице парадајза пожуте је гљивична болест црних ногу.Ако је брига за парадајз погрешна, биљка постаје склонија црној кожи.Ако су парадајз суви и парадајз је постао жут, биљка се може третирати дрвеним пепелом.

Земљиште за садњу садница се купује у продавници и замрзава пре него што биљка постане здрава.Такође, саднице се додатно третирају манганом и третирају топлом водом.

Садња садница парадајза

Сетва семена се обавља на удаљености од три центиметра једна од друге.Учесталост садње такође утиче на развој садница и може да доведе до сушења или жутог лишћа биљке.

На земљиштеПомешајте пијесак за додавање парадајза да бисте смањили густину и по потреби прилагодили ниво киселости земљишта.Место где је парадајз посађено, потребно је стално проветравати просторију.Вишак влаге или прекомерна сувост могу изазвати болест.

За узгој парадајза, боље је прво засадити семе за узгој садница.Да бисте спречили болест, морате знати зашто се парадајз суши и пожути, главни разлог лежи у погрешној садњи и нези материјала.

Узроци оштећења садница

Уз неадекватну негу, садња парадајза може не само да се осуши или пожути, већ и да се растегне.Главни разлог за прекомјерни раст је прекомјерно залијевање и обилан душик у тлу.Ако се биљка извлачи, њена исхрана је поремећена, због чега се и биљка развија.Задржати постројење од рециклирања због развоја и кварења.неопходно је да се постројењу обезбеди одговарајућа нега и да се операција спашавања изврши на време ако се саднице суше.

Ако је поврће прерасло, може се поделити на два дела и тако повећати количину садног материјала и спасити биљку од смрти.Обрежите биљку након трећег листа.Врх сета у води.и када проклија клија.пресађени у отворени терен.

Саднице парадајза

Ове активности неге одвијају се три недеље пре планиране трансплантације биљке у отворену земљу. Потребно је имати времена да се садницама дају бочне пасторке , тако да се горња гранична површина пресади наплот.

Трансплантација на отвореном терену се врши ако је култура дала споредне избојке.Што више пуца са стране, више плодова ће дати један грм.Ако биљка почне да се суши, морате хитно обрадити и обрезати.

Да би се обезбедило здравље биљке, потребно је:

  • за припрему семена за садњу;
  • бирају чисту плодну земљу;
  • направи мешавину земљишта на земљишту.шпорет и храњење;
  • посади семе;
  • пресадити саднице на отворено земљиште;
  • за храњење и прераду постројења.

Како расту, саднице се везују и посинак док расту.Узроци оштећења садница су у многим тачкама:

  1. лоше земљиште;
  2. заражени садни материјал;
  3. обилно свјетло или недостатак свјетла;
  4. неправилно изведена дресура.

Само свеобухватна брига и пажња могу омогућити биљци дуговечност и високе приносе.За узгој парадајза потребно је засадити на пријелазу из марта и априла, а потом се пресади у отворено тло.како ће се ноћни мразеви завршити.Најпоузданији начин да се саднице сачувају од оштећења или смрти је да се обезбеди одговарајућа нега током процеса развоја.