Шта учинити ако парадајз није зарастао Томато

Брига за парадајз је компликована процедура и утиче на количину усева и његову доступност.Често код домаћица и фармера се дешава да се саднице парадајза извлаче.Да бисте то избегли, морате се добро бринути за културу.

Као резултат неправилне неге, саднице парадајза се могу растезати

Зашто се саднице растежу?

Саднице се саме не растежу, за то постоје одређени разлози који су повезани са прекомјерном пажњом или недостатком пажње.Прекомерна нега је такође погрешна, јер узрокује оштећење усева и саднице дају своју снагу за раст.Два главна извора раста садница су:

  • Недовољно осветљење.
  • Претјерано залијевање.
  • Прекомерно храњење.

Парадајз су биљке јужних региона, воле светлост, топлину и умерену влагу.Правилна њега рајчица није тако једноставна, јер морате узети у обзир многе нијансе.Посебно је тешко осветљење парадајза који се узгаја у стакленику.

Да би саднице расле умерено, потребно је да обезбеди оптималну количину светлости, иначе ће досегнути и истегнути се према њој. Довољност светла се обезбеђује правилним уклапањем.Ако посадите превише семена и саднице ће бити скучене, оне ће се неправилно развијати.Из тог разлога добићете оскудну жетву.

Израчунајте оптимални број семена које можете засадити на свомтериторије, тако да се сваки будући бусх осећа пријатно.

Вишак пажње: обилно влажење, често храњење изазива истезање садница. Заливање правилно вежба док се земља суши. Храњење се врши у различитим периодима раста расада парадајза.

Ако је заливање превише често и облога је обилна, јачина младе биљке ће бити усмјерена на раст садница.

Густо посађене саднице могу се на крају растегнути

Правилна њега

Парадајз се мора узгајати из семена за саднице, а затим пресадити саднице у старости од два и по месеца на отвореном терену. За саднице не расту, морате направити праву бригу. За почетак, саднице се узгајају у земљишној мешавини. Земљиште са локације за ово неће радити. Парадајз добро расте у земљишту које садржи азот, калијум и фосфор. За припрему ове мешавине потребна вам је плодна земља, суперфосфат и органска материја.

Ако се саднице правилно узгајају и обезбеђују умерену негу, то неће дати снагу расту и саднице ће постати јаке.

Учесталост садње садница игра важну улогу. Приликом сјетве сјемена, морате размотрити како ће се саднице већ осјећати у старијој доби. У стакленику треба да буде топло и светло.Узгој садница се врши правилно ако садни материјал има приступ свежем ваздуху.

Такође, пресађивање у отворени терен утиче на раст садница:

  • Приликом пресађивања садница у отворени терен, то је потребно узети у обзирПегла парадајза мораће бити мало закопана.Садница се ставља у ископану рупу на дубину од десет центиметара, коју смо претходно навлажили и оставили да се намакају у води.Размак између врха садница треба да буде педесет центиметара.Поставите саднице са падином на јужној страни, јер ће парадајз посегнути за топлином и светлошћу.
  • Ако је садница већ прерасла, можете одсећи подручје изнад шестог листа и ставити га у воду.Када потоњи дају корен до једног и по центиметра дужине, пресадите га у припремљене посуде са мешавином земље.Овај део садница ће расти са једним стабљиком и обезбедиће додатни принос.

Превише садница када се садња треба продубити у земљу

У исеченим подручјима садница парадајза, пасторци ће сазрети.Потребно им је дати прилику да нарасте до пет центиметара.Уклоните све ниже пасторе, остављајући пар горњих.Време за обрезивање - двадесет дана пре пресађивања у отворено земљиште.

Саднице се извлаче не само због вишка ђубрива, воде и недостатка светлости.Садница може дати снагу расту, ако постоји недостатак неких елемената.

Ти елементи укључују азот.Ако том парадајзу недостаје овај елемент, боја надземног дела постаје бледа.У овој ситуацији, потребно је да урадите следеће: пре свега, биљка треба гнојење, што ће надокнадити баланс азота.За то вам треба једна кашика уреје и десет литара воде.Ова смеша је неопходна за заливање садница.После храњењапотребно је да пресаднице преселите на место са температуром од око десет степени.То би требало урадити да би парадајз повратио здраво стање.