Шта учинити ако кокоши кљуцају у крв Пилићи

Храњење живине треба да буде уравнотежено, у одсуству есенцијалних хранљивих материја, кокоши кљуцају до смрти других појединаца. Изузетно је важно пратити одржавање и негу птица. У стресним периодима, са природним или присилним маљењем, као и јајима за излегање, храна треба да буде добро засићена калцијумом, протеинима, протеинима.

Пилетина може показати агресију због недостатка протеина

Ако птице не гледате блиско, онда периодично кљување перја и коже може постати навика. Хронично понашање, у којем кокоши на сваки начин пију перје и штете суживотима, стручњаци дефинишу као канибализам.

Разлози због којих птице међусобно брбљају

Треба напоменути да је појединац прво изложен кључу, са лакшим повредама на кожи, без перја или повреда, због чега би рањеници требали бити уклоњени из стада на вријеме, јер се може десити генерално раве. Нападнути су очи, врат, абдомен, септичка јама, перје. Тежина болесне птице је оштро смањена, способност излегања јаја пада, нема снаге да се брани икљуцајте сву кућу на смрт.

Узгајивачи живине наводе да пијетао не додирује пилиће, а кокоши могу бити гомила кљукица.

Иако пијетао ријетко даје увреду, и даље је изузетно важно гледати чопор. Приликом пресађивања младих појединаца, пазите на понашање куће у којој је уочено кљување, јер лако постају жртве напада.

Петао такође може постати жртва курца

Птеропхагиа, или, како се називају узгајивачи живине, кљување, може се манифестовати као негативна навика код пилића.Боље је одмах изоловати пилиће, јер постоји велика вероватноћа да ће птица која је већ израсла напасти и друге пилиће.Треба идентификовати неколико разлога зашто птице кљуцају једна другу?

Извори клевете међу птицама

Није иронично, али птице имају правила суживота. Постоје одређена правила за постављање нових особа у кућу. Постоје правила старосне хијерархије, одрасле птице су у стању да се понашају агресивно према младима, тако да беспомоћни појединци брзо умиру. Борбе доводе до ситуација у којима су посађене особе супротне боје. Зашто стручњаци не препоручују држање тамних кокошака белим. Пратите неко време понашање кућних љубимаца, како бисте избегли унутрашње конфликте.

Важно је пратити интензитет свјетлости током полагања јаја. Због јаке светлости, крвни судови и крв су јасно видљиви поред клоаке, јер током периода полагања јајаклоакални прстен је наоштрен, што може привући пажњу других појединаца и полагање слоја почиње.

Пажљиво пратити стање климатског окружења у кући, јер сухи ваздух директно утиче на понашање појединаца. Зашто је важно пратити влажност ваздуха? Перо покривач се суши и постаје крхак, кокош је принуђен да процесира перје са тајном тајном. Птица са кљуном притиска на уљну жлезду, што доприноси оштећењу коже.

Пилићи исте боје кљуцају једни на друге ређе

Навике храњења

Поред осветљења и влажности, потребно је пратити исхрану птица. Агресивно понашање птица најчешће узрокује неуравнотежену исхрану, односно неправилан метаболизам протеина. И екстремни недостатак протеина у храни и претерано храњење у пилићима изазивају кљување. Све је то због чињенице да вишак протеина у телу одрасле особе доводи до слома ацидобазне равнотеже. Размена калцијума, фосфора се мења, витамин А се уништава, због чега долази до ацидозе, што доприноси иритацији слузокоже и стварању пукотина.

Птеропхаги је повезан са аминокиселинским саставом протеина. Главну улогу имају есенцијалне аминокиселине (метионин, цистин, аргинин, триптофан, фенилаланин, тирозин), који је полазни материјал за биосинтезу хормона, ензима и витамина. Са смањењем аргинина у исхрани примећено је 6,9 до 3,9% укупног протеина код птицаједете оловку.

Ретка појава која се јавља након вакцинације птица је ретка појава. Лоше зацељене ране од узимања крви могу изазвати нападе.

Погрешна исхрана може довести до гушења.

Клиничка слика код косих пилића

У прилично брзој фази, канибализам међу пилићима изгледа непријатно. Степен ситуације зависи од величине, локације оштећења и свежине оштећене коже. У почетку, мали пилићи пију перје на репу, врату и оштећењу прстију.Код виђења крви, пилићи се вјероватно неће зауставити, тако да ће рањена особа највјеројатније умријети. Постоји анемија унутрашњих органа и слузокожа, као и дубоко оштећење коже болесног појединца услед крварења. Узгајивачи живине су примијетили случајеве када су се младе кокошке, након што су живјеле у кавезу, нашле на слободном домету, а онда се понашале узбуђено и агресивно. Током борбе нападају перје на репу, врату и глави. Ако пилетина или пијетао конзумира контаминирану храну микотоксин, који је инхерентно природни загађивач житарица, махунарки, поврћа, воћа. На основу алергијских реакција и дерматитиса, пијетао или кокоши почињу да се кљуцају.

Догађа се да кокош вуче јаје са танким гранатама и једе га. Након тога се развија негативна навика која кљуца чак и нормална јаја.

Постоји више врста птица које кљуцају у старе пале. И ониједу перје са земље, и могу их извући на различите делове тела других појединаца.

Храњење перја је норма за неке пасмине пилића

Превентивне мере против кљувања

Гледање сваког појединца на фармама живинарства је скупо и захтевамного ресурса радне снаге и радне снаге.Зашто и требало би у почетку проводити превентивне мјере које су усмјерене на правилно одржавање, његу и храњење птица, како би се избјегло кљуцање.Уравнотежена исхрана са рационалним саставом хранљивих састојака хране ће одржати кућу здравом.Обавезно подесите исхрану птице.Није потребно брзо мијењати храну птица, већ само постепена промјена хране даје позитиван резултат.Да би се повећала количина протеина у исхрани живих бића, додати сојине производе, млеко у праху, месно-коштано брашно или рибље брашно и витаминско-минералне комплексе.

Възможни върху супстанци, които съдържат бром, аргинин, цистин.Сумпор, манган позитивно утиче на раст пернатог покривача, додаје и жељезо, манган и бакрове сулфате у храну.

Комбинирајте присутност пепела, шкољке, рибе, купуса у исхрани.Можете чак користити и остатке чишћења у гуштеру или облику за кување, или направити мешавину са квасцем.Претрпаност је важна ствар која се мора узети у обзир посебно у хладној сезони.Да би се избегла досада да нападају једни друге и да се не стисне перје, могуће је да се извуку на неко време у ваздуху, у самој кући на сламној постељици излити малограинс. Или расути по кући мале комаде репе, бундеве, птице ће имати нешто да раде. Код тачног израчуна површине просторије у којој ће бити птица, проблеми се неће појавити. Оптимална површина за два пилића је 0,5 м². од укупне величине куће.Када је потребан простор додељен појединцима, неће бити клевете. Птице неће видети крвне судове код других особа абразије на кожи, ако је осветљење смањено. Обојите, замените сијалице црвеном, плавом или мат. Гледајте птице неко време ако сте ставили младе пилиће. Старије жене могу да нападну младе, тако да неко време треба да се изолује агресивна птица, а да се нове укорене. Правовремено предузимање свих потребних мјера главни је задатак фармера перади.

Стари пилићи могу бити непријатељски настројени према младима

Третман оболелих

Зашто је потребно да извучете извучену птицу из чопора?Ако је птица претрпјела мању штету, мора се неко вријеме изолирати, како би се избјегла још већа штета и пружила одговарајућа помоћ. Оштећена подручја треба подмазати средством за дезинфекцију: јодом и глицерином, пеницилином. Када се поштују главни захтеви за држање птица, потребно је узети у обзир низ додатних правила како би се избегло агресивно понашање, као што су:

  • одвојено држање младих стоке;
  • добра климатизација;
  • чистоћа;
  • одржавање влаге итемпература ваздуха;
  • праћење броја и величине гнезда;
  • обезбеђивање одговарајућих ћелија.

Они дијагностикују птицу која је нападнута, узимајући у обзир целокупну клиничку слику, услове становања и исхране.У случају напада једних на друге међу птицама, обавезно идентификујте узрок појаве агресивног понашања.Ако не пронађете извор бесмислица, онда ће све накнадне превентивне акције бити неефикасне.