Шта учинити ако дрво кајсије не носи кајсију

22) кајсија - непретенциозна у нези и раној плодоносној биљци.Већ средином љета појављују се први плодови.Током периода цветања, дрво се трансформише и одише аромом меда.Али пре или касније може престати да доноси плодове.Постоји више разлога због којих марелица не доноси плодове.

Кајсија је непретенциозно дрво које даје добре приносе

Цветне културе

Кајсија на југу почиње цветати у првој половини априла, у другим областимамало касније.Цветање траје само 8-10 дана.У почетку се на дрвећу формирају ружичасти пупољци, претварајући се у ружичасте или беле цветове са ружичастим жилама.Рани цвет је пун негативних посљедица, јер опасност од мраза још није прошла.

Година за која воће марелице има плодове зависи од начина садње. Ако је култура добијена вакцинацијом, она ће процветати 3-4 године након садње.Ако се дрво узгаја из камена, онда ће бити потребно најмање 5-6 година да се сачекају први плодови.

Теже је одговорити на питање колико година ће донети плодове.Просечан период је 20 година, али има случајева када је култура производила плодове већ 25 година.

Цветање кајсија траје не више од 10 дана

Разлози за недостатак воћа

ЗаштоКајсија не даје плодове:

 • карактеристике сорте;
 • неприкладна и неблаговремена брига;
 • климатски услови;
 • погрешно место и тип тла;
 • болести и штеточине, итд.

Карактеристике сорте

Узгајивачи се стално баве узгојем нових сорти које се могу узгајати не само у топлим регијама. Многе врсте кајсије су зониране, тако да је могуће узгајати културу иу Оренбургу. Главна ствар је одабрати праву оцјену. Јужне биљке се плаше чак и мањих мраза, тако да не треба очекивати обиље цветања. Пупољци одумиру, никада се не растварају.

Догађа се да биљка потпуно умире, јер климатски услови његовог раста нису узети у обзир. Вртлари морају да бирају врсте у зависности од услова региона. У супротном, дрво кајсије ће стално пролазити тестове јачине мраза, или опекотине које остављају зраке ужасног сунца. Постројење ће сваке године слати своје снаге на рестаурацију, а не на цвјетање. Плодови ће се стално одлагати.

Кајсија је култура која се самоплодна. Али додатне биљне сорте засађене уз промовисање повећања плодности. У супротном, дрво не даје много плода.

Наводњавање

Током сезоне, поступак наводњавања усева се спроводи 4 пута:

 • у априлу - на почетку раста избојака;
 • у мају - током активности раста биљака;
 • 2-3 недеље пре почетка прве бербе;
 • касноу јесен.

Број наводњавања може варирати. Ако је пролеће било кишовито, онда је у априлу и мају немогуће залијевати дрво, јер се може само погоршати: биљка не воли прекомјерну влагу.

Храњење

Свака биљка треба гнојиво. Младе животиње се обично храни хумусом или узгајају.Када почне да доноси плодове, облик облачења мора бити промењен у минерал.Сваке године саставите суперфосфат (850 г), калијум хлорид (250 г) и салитру (350 г).

Мужские маректе се храна с органическими гнојили

.

Обрезивање

Да би дрво почело производити обилне усеве, потребно је правовремено и исправно орезивање, које веома добро подноси. Током захвата се скраћују само изданци који расту више од 50 цм од скелетних грана. Носачи који се покрећу вертикално према горе морају бити потпуно уклоњени.

Двоструко обрезивање игра значајну улогу у повећању приноса. Први се производи у марту. Након захвата, избојци брзо расту, формирају се цвјетни пупољци.

Друго обрезивање се врши средином јуна. Састоји се од уклањања апикалних пупољака, који омогућава да бочни изданци активно расту. Они ће бити кључ добре жетве следеће године. Двострука резидба уклања цветање кајсије недељу дана, што чува културу од могућих мраза.

Биљке током година престају да дају добре приносе. Како направити плод кајсије у овом случају: за поступак обрезивања старих стабалапромовише подмлађивање, уклања све гране, укључујући и скелетне, које се налазе на врху биљке.

Начин обрезивања кајсије: обрезивање после садње, пролеће друге године, пролеће треће године, пролеће четврте године

Спринг Фростс

Догађа се да биљка обилно цвјета, али не доноси плодове. Разлог може бити смањење температуре. Ако су у току периода цветања почели мразеви, онда неће бити воћа ове године.

Како одложити процес цветања како би се спасио усјев:

 • на крају јесени обилно залијте биљке;
 • збити снег око дебла;
 • са почетком календарског пролећа, радите стабљике са хладном смолом;
 • употреба ауксина, чија употреба доводи до одлагања тренутка цветања за око 1,5 недеље.

Пролежни мразеви могу оштетити деликатне цветове кајсија

Соил

Култура је термофилна, тако да подручје треба да буде отворено сунчевим зракама, а промаје негативно утичу на раст стабла. Одлична опција би биле мале висине.За узгој стабала кајсије прикладна иловаста земља, где је ниво киселости близу неутралног.Неће бити високих приноса биљке засађене у тешким иловачким или глиненим тлима са високом киселошћу.

Болести и штеточине

Кајсије су подложне штеточинама и болестима. Да би се заштитило дрвеће и побољшао имунитет, неопходна је правовремена обрада. Најбоље је повремено водитипревентивно прскање Бордеаук текућих или аналогних препарата.У основи, процедура се изводи пре паузе пупољака и на јесен.