Шта треба да знате да бисте купили краву Краве

Стицање краве није лако, али је веома важно. Уосталом, крава може произвести млеко, које се лако може претворити у масу вриједних млијечних производа, као и месо, чије се користи не треба рећи. Ако већ размишљате о куповини краве, бићете заинтересовани за његову цену.Овде смо покушали да вам представимо колико кошта крава у Русији, али вам саветујемо да прво одлучите за шта желите да купите краву.Краве се дијеле на млијечне и говедине, али постоје и комбиниране пасмине, или такозвано месо и млијечни производи, који се могу користити и за месо и за млијеко.

Стоата на кравата е зависим от своата раса

.

Стога, да бисмо разумели колико кошта млечна крава или кравље месо, утврдимо врсте и врсте крава. За практичност и оријентацију међу стенама, погледајте табелу испод.

Млечне пасмине Месне пасмине Комбиноване пасмине
Голсхтинскаиа

Џерси

Ред Степпе

Херефорд Црно и Пиед

Симментал

Аисхирскаиа

Иарославл

Кхолмогорскаиа

холандски

Као што можете видети из табеле, ту су највише комбиноване стене.То је лако објаснити - јер тада ћете моћи да користите краву у обе сврхе, па су пастири донели специјалне пасмине које могу да вас задовоље и млеком и месом.

У опису различитих типова крава нисмо писали трошкове свуда, јер може варирати од региона до региона, да не спомињемо врсте које се могу наручити само из иностранства;Од агроиндустријских предузећа се често тражи да их директно контактирају за цене како би имали могућност да одреде цену у зависности од ваших потреба.

Такодје, скрећемо вам пажњу да је назначена цена коштања, али не и пуна цена, што значи да овај трошак не укључује услуге превоза животиња, ветеринарске услуге и бика за осјемењивање (аконемате свог бика).

Кравата от радом Степпе

Разноврсност врст крав

Холсхтински

Етот вид составлает нај-многопопуларан међу млијечним кравама, узгајан је у Канади и Америци, а затим постао популаран у Европи.Маса животиње у живој тежини достиже шест стотина килограма.Да би се разумело колико кошта млечна животиња и да ли је цена добра, потребно је знати продуктивност пасмине. Голсхтинскаиа даје 6000-7000 литара млека, а садржај масти је 3,7%. Да би се побољшали ови показатељи, понекад се преклапа и са црно-белим, а онда можете добити још двеста литара више млека.Данас, професионалци узгајају бикове ове врсте како би побољшали расу. Цена коштања бикова ове пасмине ставља се на тржиште за килограм живе масе и износи 135 рубаља по килограму.

Холстеин Цов

Блацк анд Мотлеи

Ова крава је из СССР-а - наши сународници су је примили прелазећи холандске црно-беле са руским кравама. Ова врста спада у комбиноване пасмине - добра производња млека и квалитетно месо. Црно-бело теле у тренутку рођења достиже живу масу од 35 кг, а одрасла крава даје 5,500–6,000 литара млека годишње (3,5% масти). Црно-бела крава је прилично велика животиња, има дуго тело, широке бедре и дубоке груди. Бикови црно-бијеле краве данас се продају на тржишту по цијени од 140 рубаља по килограму живе масе.

Џерси

Изглед Јерсеи је највреднији ако желите да добијете пуномасно млеко и од њега направите крему.Садржај млијечне масти достиже 7%, ау просјеку 5-6%.Ова животиња је узгајана у Енглеској и испрва није извезена, да не би покварила расу. Сада га можете купити у Русији и иностранству, али морате имати на уму да је ова животиња мало агресивна, али са добром пажњом, можете је укротити. Млијеко ће добити од 3000 до 3500 литара годишње, жућкасто.

Џерси Крави

Симментал

Ова врста припада и једној од најпопуларнијих у Русији због своје непретенциозности и високе продуктивности млијека (до 9000 л.). Херможе се наћи у Саратов регији, Цхернозем регији, Воронезх регији.Симментална крава је такође одлична за месо, што га повезује са комбинованим обликом.Садржај млечне масти 4%.

Аисхирскаиа

Аисхир краве се такодје узгајају за месо и чувају за млеко.Бикови ове врсте достижу масу живе масе од 350-450 кг, што их чини вредним за производњу меса.Имају релативно малу тежину - маса одраслих пилића у живој тежини достиже 500-520 кг, али се млеко може добити од 4000 до 5000 литара са садржајем масти од 4 или 4,3%.Ова врста је лако препознатљива по црвенкастим пјегама и благо увијеним роговима готово вертикалног облика.

Плус те врсте је одлична толеранција на хладноћу;дакле, може се наћи у северозападном и централном округу Русије.

Треба запамтити да краве ајсир не воле топлоту и високе температуре.Цијена таквих крава креће се од 30.000 до 40.000 рубаља.79посебно вруће време.Ова животиња има светлу или тамно црвену боју вуне, са ретким белим тачкама испод стомака.

Маса црног степа с живој тежини досеже 500-520 кг., Продуктивност млијека је 4500-5000 л.

Вјерујемо да ће ова врста бити додатно побољшана како би се повећала квалитета млијечне масти и меса.Цена око 30 000 рубаља.

Херефорд

Ова врста је најпознатија међу расамакраве узгојене за месо.Одрасли бик тежи 1350 кг, јунице 650-850 кг.Животиње добро расту и дају такозвано "мермерно месо".Херефорд може живјети дуго времена, до 18 година, не боји се промјена у времену, хладноћи и врућини.Краве из Херефорда могу се купити по цијени од 170 рубаља по килограму.

Краве радом Херефорд

Иарославл

Ета пасмина может бить легко признат, как лучшиј мед домасими расизами за производство на млеко.Животиње ове пасмине су црне боје, са белим тачкама близу очију.Они толеришу промене у времену и дају до 5.000 литара млека са садржајем масти од 4%.Млади бикови почињу да се облаче од раног дјетињства, због чега је месо крава из Иарославла мекано и сочно.

Кхолмогорскаа

Комбинирана врста добро живи в хладниј клими.Прилагођен је за узгој у регионима Аркхангелск, Магадан и Иакутиа.

Капацитет 6000 литара млека годишње, тежина преко 550 кг.

Холандски

Овај тип краве је најстарији, па је утврђено да је ген животиња ове врсте садржан у свим другим врстама.Узгаја се скоро у целом свету, продуктивност је 4000 литара млека годишње са садржајем масти од 4%.Телад тежи 35-40 кг при рођењу, што говори ио квалитетима меса.Бики теже 900 кг., Јунице 550 кг.Имају црну и шарену боју, ситне, цена од 40,000 рубаља.

Краве низоземске расе

кошта 11.000 рубаља.Међутим, морате имати на уму да ако продате погодбу, ризикујете да останете без доброг млијека и меса.Када се телад увози из иностранства, њихова цена може бити две хиљаде долара.
  • На југу Русије, цена коштања крава је већа - минимална оцена је око 20.000 рубаља.Према томе, увезена телад - више од две хиљаде долара.
  • Наравно, цијене ће се мијењати свуда.Када прегледате краву, обратите пажњу на рогове - они увек показују старост крава: прстен на роговима се појављује након тељења, тако да можете разумети старост.Ако одаберете краву за млијеко, пажљиво проучите вимену - она ​​мора бити велика и изгледати здраво.И бикови и краве треба да изгледају здраво, вуна не треба да буде тупа и мршава као лош знак.
  • И последње, како да разумете, купите вам одраслу краву или теле?Месецно теле црно-беле краве на колективним фармама продаје се од 10.000 рубаља.Куповина телади старе само месец дана је добра инвестиција.Тежине су око 35-40 кг.и сваки дан можете додати 700 гр.у тежини, ако су правилно храњени.Обично телад иде у продају када наврши шест мјесеци живота, али ништа вас не спречава да одете на колектив и купите мјесечно теле тамо.Многа газдинства су сретна да се раставе са месечним теладима, јер се дешава да их није исплативо узгајати - ако нема довољно простора у штали, нема шта да се храни, итд.Мање од мјесец дана, теле вам неће бити враћено, јер је одвојено од мајчиног млијека тек након мјесец дана.Ако из неког разлога морате узети теле које још немају мјесец дана, не брините - главна ствар је да се побринете да имате оближњу краву за дојење или млијечну козу.