Шта обично једу лабудови? Сванс

Лабуд се односи на водене птице породице Ансериформес гускеОчекивано трајање живота је високо у односу на друге птице.Паметна, лепа и верна створења.Најпознатији и највећи лабуд је нијеми лабуд.Одмјерите неке тешке појединце до 21 кг.У просеку, одрасла нијема гута око 3-4,5 кг хране током дана.У принципу, појединци су мало лењи и немају могућност роњења, па добијају храну тамо где је плитка.Хране се углавном воденим биљкама, црвима, раковима и мекушцима.Ако је згодно, потражите храну на пољима житарица.Могуће је хранити појединце са различитим врстама круха.

Лабудови се често хране хлебом

Опште карактеристике лабудова

Лабудови су полу-кућне птице које живе у слободи.Сами птице изгледају прилично слично, иако постоје неке врсте са карактеристичним особинама.Разликују се у боји и величини.Ту је и бела нијанса перја, и супротна црна и различите варијанте сиво-смеђе боје.Тешко је разликовати женку од мужјака, јер су величина тијела, врат, облик кљуна и изглед врло слични.

Распон крила од око два метра.Ноге су кратке и мале величине, због чега птице имају неспретан ходкретати се са једне стране на другу.

Без обзира на кратке шапе и ход, добро развијена мускулатура омогућава лабудима да дуго лете на велике удаљености.

Најмањи од свих врста лабуда је тундра.Максимална тежина птице достиже 5-7 кг.Дужина једног крила је око 55-60 цм, док су тундра и лабуд слични жутом бојом над кљуном и са стране.Од одраслих лабудова, младе птице разликују се бојом перја.Леђа су сива, стомак је много лакши.Вхоопер и Тундра изговарају гласан крик.

Лабудови пливају много боље него што ходају

Муте Сван

Европски лабуд лабуд је тако назван због гласа којислично шиштању.Живи не само у европским земљама, већ иу Казахстану, Сибиру, као иу Северној Америци, азијским земљама.У већини земаља живи у парковима и рибњацима.Стандардно зими у топлим земљама, али се враћа чим се почне кретати лед на води.Ствара гнијезда на трском прошле године у резервоарима. Традиционално, само женка инкубира јаја, мушкарац је мора заштитити леглом.Зидарство је око пет јаја.

Птица достиже метар и пол са вратом и тежи 19-22 кг.Боја, у већини случајева, богате беле боје, али са црвенкастом патином на глави и врату.Орнитолози кажу да птичје перо покрива приближно 23-26 хиљада перја од једне особе.Становници тихи лабудових врста нису подложни претњи изумирања, а на рачун гужве станишта, птицафеед уп.

Муте Сван - Један од најчешћих лабуда

\ т

Храњење лабудова

Због структуре тела и развијених мишића, птице су издржљиве, јаке, добро пливају и роне. Они једу насукане, зато користе биљке, инсекте, ларве, разне црве, шкољке, близу водоземаца и риба. Врат је уроњен на дубину од једног метра, а ја ухватим све што долази између водених биљака, у плиткој води и на самој обали. Они једу разне мекушце, мале рибе и инсекте заједно са алгама и воденом лећом.

Пролазници примећују како лабудови лупају лишће врбе које виси над водом или трља на обалу. Посебна посластица за птице су житарице, као што су просо, кукуруз, житарице и хлеб.

Начин добијања хране је следећи: лансирањем свог органа за филтрирање у течни муљ или између плутајућих биљака, они се наизменично отварају и затварају: прво пуштају да течност исцури и затим, уз помоћ мог осетљивог језика, уклони јестиво од преосталих чврстих материја.

Познато је да птице лако толеришу мраз и лоше временске услове, не смију се кретати дуго или се кретати веома споро да не троше енергију. У хладној зими, птица седи на леденој обали, а ноге подвучене испод тела. Орнитолози и зоолози једногласно напомињу да је неопходно хранити птице које живе у слободи у свом природном станишту само на ниским температурама од -15 до -30 степени, као и за разне физичке повреде и болести.

Лабуд сакупља храну филтрирањем воде и муља

У тим случајевима, када сте примијетили да је глава лабуда испод крила, у предјелу главе појавиле су се леденице, мраз или примјетни знаци болести,птица треба да се достави у загрејану собу.Позовите стручњаке ако нема могућности превоза.

Храњење птица код куће

Власници домаћих водених птица истичу да су птице у заробљеништву навикнуте на најразноврснију храну, али углавном преферирају храну биљног порекла за исхрану.Ако је могуће градити хранилице на земљи, у њих се сипа сува храна и мешана храна за птице. Птице се могу хранити стављањем хране директно на лед и воду.

Стандардна исхрана за птице које живе у њиховом домаћем окружењу је: зоб, просо, јечам, пшеница, зобена каша, хлеб.Дајте ситно исецкано поврће као што је мрква, купус, кувани кромпир, зеленило.Храна се налази у удобном базену, који се пуни чистом водом.Да би птице организовале места за зрење, висина легла је 30-40 цм, а као додатни извор хране користе се и птице мочварице.

Купус је јефтин и користан додатак прехрани лабудова

Прехрамбене карактеристике разних врста

Примијећено је да мали лабуд преферира храну биљног поријекла,која расте у воденој средини и на копну.Воли малу рибу него друге врсте лабудова.Трубач, као патке, добија храну,смјештени су строго вертикално наопако, али могу ићи на обалу и ископати житарице и траву.

В некоторих Европејскиах лабудов, лабуд лабуда и тундра исценат преостали кромпир по жетву жетела.Канадски и амерички лабудови једу кукуруз и кромпир. Лабуд лабуд, као мали лабуд, воли поврће. Али у зависности од станишта, иде на копно и храни се травама, житарицама, рјеђе жабама, рибама и инсектима. Становници јавних паркова и акумулација једу у довољној количини са хлебом и са оним што људи хране.

Главна храна за птице је:

  • вегетација;
  • инсекти;
  • рибе, мекушци, ракови;
  • хлеб;
  • житарице, поврће.

Већина врста појединаца је под заштитом државе. Зато треба што више заштитити и нахранити птице у њиховом природном станишту и код куће. Неки научници тврде да је немогуће хранити појединце хлебом, и зими иу другим сезонама, како би се избегли проблеми са стомаком. Други зоолози верују да птице можете нахранити хлебом, јер им је погодно да гутају храну са површине воде.