Шта да нахрани овце код куће Овце

Као и већина животиња које једу траву, главна исхрана за овце је храна биљног порекла.Њихова исхрана укључује широк спектар биљака и биља, хране се коровима и бодљи.Једино што стручњаци упозоравају је да је немогуће пасти овце Романових и других пасмина у мочварним и шумским подручјима.Најпогодније место за њих су степске и планинске области са сушном климом.

Главна нутритивна исхрана за овце је храна биљног поријекла

.Овце и овце са великим задовољством једу траву са пашњака, сијена, сламе, било које мале траве и сијена из махунарки.Храњење оваца са јечменом, просо и зобеном сламом, нарочито зими, даје им добру тежину.

Као мамац, додајте различито коренасто поврће у исхрану овнова, оваца и младих стоке.То су: кромпир, шаргарепа, бундеве, репа, диња и култура за скуасх.

Летна исхрана оваца и оваца

У љето, основна исхрана за овце и Романове и друге пасмине је зелена храна.Ове животиње са великим задовољством ће бити на травњацима и пашњацима.Љети им то није потребнододатна храњења.Трава коју једу је богата разним хранљивим састојцима.Садржи много протеина и витамина за нормалан раст младих, новорођених јагњади и одраслих оваца.

Лети овце једи зелена храна

До краја љетног периода, количина витамина, минерала и микронутријената у трави се смањује.Крајем августа препоручује се да се почне са исхраном употребом житарица.Он се сеје унапред за каснију кошњу.Ту спадају житарице ражи, зоби, озиме пшенице, луцерке, грашка и кукуруза.

Храњење оваца са силажом.Хранидбена вредност силаже је скоро једнако добра као и свежа трава.Животиње га једу са великим задовољством.Помаже им да попуне основне потребе младих и одраслих животиња у хранљивим састојцима и витаминима.Стопе храњења за Романове и друге пасмине у силосу су око три до четири килограма за сваку одраслу животињу.Мијешање силаже с другим влакнима је високо пробављиво и посебно корисно за храњење зими.

Зимски оброк овнова и оваца

  • сено;
  • диња и корен;
  • житарице и махунарке;
  • слама.

Основа зимског оброка за овце и овце, и Романове и друге пасмине, је сено.Односи се на универзалну храну.Није тешко пријавити се код куће.На хранљивим материјама практично нијеслабије од силаже.Количина витамина и хранљивих материја у њој зависи од њене припреме и правилног складиштења.

Зими се овце хранијо сијеном

Најбоље сијено за младе и одрасле особе је трава.Веома је важно да се бере током цветања биља.Тако задржава највећи број витамина, минерала и хранљивих материја.Најбоље је додавати луцерку и овце из Романова и других пасмина у исхрану оваца и оваца.Садржи велику количину шећера, витамина и протеина, који су толико потребни за правилну исхрану младих и одраслих особа.

Потреба за овца за висококвалитетна храна во зимата изнесува од два до ~ етири килограми за одраслото .Ова храна садржи и сено из махунарки и детелине.

Ништа мање важне компоненте у исхрани оваца су диње и корен.Ова врста храњења за њих је једна од најомиљенијих.Садрже многе минерале и витамине, посебно важне за зимску исхрану.Потреба за корјенастим усевима у оваца и женки у лактацији је велика.Због тога је најбоље не заборавити додати такве културе њиховој основној исхрани.Употреба коријенских култура у исхрани матица игра велику улогу у правилном развоју јагњади и младих животиња.

Основни микронутријенти и витамини се добијају од мајчиног јагњећег млијека

Од мајчиног млијека добијају основне микронутријенте и витамине који су толико потребни за њихов нормалан развој.За овцетиквице и кореновке такође имају користи од пасмина мерино. Њихова длака постаје глаткија, свиленкаста и сјајна.За пасмине оваца узгајаних за месо, то значи брзо добијање на тежини и добре показатеље квалитета. Дневна стопа потрошње креће се од два до четири килограма коренских усева по одраслој животињи.

Зими, најбоље је додати дијете житарицама и махунаркама. То су: јечам, зоб, кукуруз, соја, грашак, колач, мекиње. Садрже велику количину хранљивих материја и елемената у траговима. Код куће неће бити тешко користити ове усјеве.

Концентрирана храна је најбоље препоручена. Садрже све потребне елементе у траговима, витамине и минерале. Ови извори су уравнотежени. Уз њихову помоћ, можете направити праву дневну исхрану за овнове, младе и јагњад. Ови извори имају један недостатак: они су скупи. Најчешће се користе као додатак основној исхрани.

В стојността се предостава употреба концентриране кръст

.

Током периода одлагања, многи овчари преферирају да користе сламу као додатак прехрани. Слама има мању хранљиву вредност од свих наведених врста завоја. Садржи грубо влакно. Зими, потреба за сламом за младе и јагњад није већа од једног килограма, за одраслу животињу око два и по килограма.

Правилно упаривањеДијета за овце, овце, младе и јагњад је кључ за њихов правилан развој и добро здравље. За месне овце то значи добро месо.За узгој оваца за добијање вуне, глатке и свилене вуне.Ако је потреба за витаминима и хранљивим састојцима довољна, овце ће произвести здраво потомство, хранити јака јагњад.Зато је потребно изабрати праву исхрану за овце и овце, како би се њихове потребе испуниле уравнотеженом исхраном. ​​