Шта би требало да буде сејалица за жетву шаргарепе Шаргарепа

Сејалица за шаргарепу помаже да сеје семе правилно и равномерно у низу.Приликом садње мркве посматрајте удаљеност између семена и рупа.

Сејалица за шаргарепу вам омогућава да равномерно и пажљиво слетите

Како направити сејалицу

Сејалица за шаргарепу је направљена од пластичних материјала, лименки идруге сировине.Метал се користи као материјал за производњу великих садница.

Намена сејалице:

 • сејање без празнина;
 • на исти начин смешта семе у редове;
 • уштеда потрошње семена;
 • засијати лабаво земљиште умјесто сјемена.

Сејалица направљена од властите израде разликује се по екстерним подацима и индикаторима квалитета од велике сејалице. Предност ручне бушилице је да поједностављује рад у великим стакленицима или на великим пољима. Чак и на парцелама дача, лакше је посадити своје руке.Такав догађај може смањити вријеме и трошкове.Много је проблематичније ручно поделити семена и равномерно их сијати у бунарима.Штавише, мало је вероватно да ће доћи до очекиваног засијавања.

Контрола и сејалица може бити ручна или механичка.Када притиснете бушилицу, почну да функционишу точкови и део механизма који обезбеђује исту расподелу семена на земљи.Суштина механизма је израчуната тако да се осовина сакупљаисти број сјеменки и равномјерно их је ставио на површину земље.

Постоји много врста сејаца

Да бисте припремили сејалицу домаће производње, потребно је да набавите следеће материјале:

 1. Челик са једним и по милиметарским листовима.
 2. Шкаре за метал.
 3. Лемна лампа.
 4. Рукави.
 5. Милиметрска челична трака.
 6. Плоча од метала дебљине стотину милиметара.
 7. Шипка и матица.
 8. Челична шипка.
 9. Алати и дрвена ручка.

За прецизно сејање сопственим рукама, ручна садилица је савршен алат.Методе израде садилице властитим рукама су различите, сваки вртлар проналази своју прикладну методу.Други купују машину за прецизно сејање у продавници.

Можете направити равномерно сијање ручно, али прецизно сијање властитим рукама ће трајати дуго времена, а засијавање ће се претворити у тешко питање, које ће вам одузети вријеме и енергију.

Различите семенске јединице се продају у специјализованим продавницама.Може се купити у трговини или то учинити сами.Суштина јединице за прецизно сејање је у ваљку унутар механизма, који се ротира и равномерно распоређује семе у вашем подручју.

Ручна сејалица може имати врло једноставан дизајн

Узгој шаргарепе

Након припреме ручне сејалице властитим рукама за сијање шаргарепе, потребно је узгојити усев.И пре организовања сејне парцеле припремљене за семе.Тло се отпусти и оплоди у јесен.Припремите нивое киселости и ломљивости тла.

После сетве одржава се жетва, обезбеђује много наводњавања и ђубрива из категорије калијум, фосфатних и фосфатних ђубрива.Нанесите стајњак, али који је већ покварен.

Брига о мркви је једноставна ствар која само треба организацију.Требало би да на време примените одговарајућа ђубрива, обезбедите усев са довољним заливањем и компетентном негом.

​​

Када се појаве први избојци, изрежите редове од слабих и нежељених избојака.Будући да ће их бити пуно чак и са прецизним сејањем, то би требало урадити за прецизан и равномеран раст семена шаргарепе у вашој летњићкој кућици.

Да би добили обилну жетву сочне, слатке и лепе мркве.Подручје треба загрејати филмом у рано прољеће, подешавајући разину влаге и гнојива у тлу.Направите добру жетву шаргарепе није тешко, главна ствар је да не игноришете основна правила за бригу о поврћу.