Шта ће се десити ако садите грожђе и растете на месту

Грожђе је једна од најстаријих биљака које се узгаја и једе и свеже и за поновљену прераду.Кластери биљака су се узгајали како би се јело свеже или за прераду у вино.

Можете узгајати винову лозу из семена грожђа

Како узгајати грожђе из семенског камена

Популаран начин за узгој биљке је садња садница, али можете га узгајатиможе и од кости.Ако узгајате биљку из камена, треба да будете опрезни.Само искусан узгајивач који већ више од годину дана узгаја грожђе зна како да се брине о њему. Могуће је узгајати грожђе из камена, то је веома дјелотворан начин, али њима могу управљати само искусни вртлари. Неопходно је одабрати праву сорту грожђа, а не све од камена.Популарне сорте узгојене из јама:

  • Делигхт ред;
  • Делигхт је црна;
  • Талисман (Кесха-1);
  • Таига;
  • Нимранг.

Грожђе Нимранг је погодно за узгој из камена

У почетку треба водити рачуна о садном материјалу.Клијање семена је пресудан корак у збрињавању сваког усева.Да би се проклијале сјеменке грожђа потребно их је умотати у влажну крпу, било да је то папир или памук.Семе грожђа клијају после месец данаТермин који ћете видети: да ли ће бити добро од овог догађаја. Погодно за садњу семена дати избојци. Када су семе проклијале, садјене су у условима стаклене баште, у посебним контејнерима како би се узгајало грожђе. Сетва клијања треба да се врши на дубини од два центиметра. Садјено семе се ставља на топло место.

Клибице се формирају седам дана након садње, потребно је наставити узгајати и штитити грожђе од болести и штеточина, а посебно је опасно малигно крпеље. Садјене током године, саднице се стављају у припремљене рупе у луку. Поспите их на врх са земљом да би саднице задржали пре почетка топлоте.

Оплемењивање биљака се врши дуго времена. Овај процес је интензивнији од садње садница. Грожђе се не сече док се не добију први цветови. Сваке сезоне важно је третирати биљку посебним средствима како би се уклонила опасност од оштећења грожђа од штеточина и болести. Подручје око грожђа се отпушта посебним средствима. За негу грожђа важно је користити органска и минерална ђубрива. Помажу стимулацији раста винове лозе и јачају коренски систем биљке.

Узгој грожђа из камена је тежак процес који захтијева трошење труда, нека буде више при руци искусном вртлару, али новајлија који строго поштује све рецепте може добити позитиван резултат.

Потребно је много времена за узгој грожђа из камена

Какоодабрати праву сорту за садњу грожђа

Природно је да се биљка узгаја из камена, јер је то природан процес збрињавања биљке. Висок принос се добија тек након што изаберете одговарајућу сорту грожђа. Најпогодније сорте грожђа које се могу узгајати на локацији су хибридне. Прилагођени су да расту у свим условима, како у погледу климе, тако и карактеристика земљишта.

За садњу семена, може се узети материјал из зреле биљке, која је већ стекла тамну нијансу. Квалитет семена лежи у њиховом изгледу: велики и густи у љусци.

Семе екстраховано из гроздова се пере у води. После тога су проклијали.Биљка се не може садити, избегавајући ову фазу, јер ће семе дати мали принос, ако уопште. Леже у влажној материји, где семе клија око месец дана. Повремено их треба опрати и овлажити. Клијавање је популаран начин припреме материјала за садњу.

Када се на костима појаве пукотине и изданци, то ће бити доказ спремности семена за садњу. Семе се чува на хладном месту, може бити фрижидер. Чим семе дају изданке, они ће бити прилагођени за садњу на отвореном терену.

Кости треба да се бере од добро зрели гроздови

Фазе узгоја грожђа

Засадите семе грожђа у плодно тло, његова структура не би требала бити превише глатка. Ово се може елиминисати акомешајте са песком. Семе за саднице се узгајају у стакленичким условима, за то је пожељно користити одвојене посуде. На сваком месту семе. Лонци са подлогом - одлично место за клијање семена садног материјала.

Прво клице се формирају након седмице узгоја сјемена у вашем стакленику.Да би биљка наставила да расте и добије снагу, потребно је да редовно отпуштате земљу, оплодите биљку и прерадите је од штеточина. Контролишите раст биљке, како не бисте пропустили тренутак и не дозволите да паук оболио од биљке.

До краја пролећа, семе треба пресадити у друге посуде веће величине и ставити их на балкон. Почетком јесени грожђе се трансплантира у отворено тло. Ако сте сигурни да ће ваше грожђе преживети, можете пресадити биљку на отворено подручје у мају.