Шта је сврха проналажења пола од гусака Гуске

Пол гусака омогућава узгајивачима да правилно формирају јато. Ако је циљ узгоја живине да се добију храњива јаја, гуска компанија треба да се формира у пропорцији мушких и женских представника довољних за репродукцију. Онда ће цијенити висок резултат. Приликом одабира гусака, није штетно обратити пажњу на њихово поријекло. Боље је стећи нови раст од разних узгајивача, јер блиске породичне везе могу да наруше квалитет производа.

За гуске непожељно тесно сроден прелаз

Објективни разлози за избор јата гусака

Правилно одређивање пола птице утиче на повећање неких индикатора:

  • Производња јаја. Требало би да постоји комбинација у стаду: око 4 гуске 1 гуска. Померање на страну мушке половине ће негативно утицати на број јаја. Неуспјешна набавка младих животиња, без одређивања спола, насумично мијеша појединце и доводи до недовољне производње јаја.
  • Добијање меса. У случају када се планира донијети месо стада, боље га је формирати од гандера. Много су веће од гусака, дају много укусног меса и незамењиве масноће.
  • Снажно потомство. За говеда за вишекратну употребу, требаизаберите најбољег мушког, великог и здравог. Користиће се за репродукцију истих снажних појединаца.
    Гуслингс фор сале. Да би пословали у трговини младим стоковима, изузетно је потребно знати како разликовати гуску од гуске.

Прави избор ће вам пружити поуздане купце и стабилност у будућности.Ако сте у стању да поуздано објасните купцу који му спол дајете, то ће вам гарантовати дугорочне трговинске односе.

За глибки от городнини нужни гуски

.

Знаци који разликују мужјаке и жене од гусака

Одрасла гуска “птица је важна и разумна” (Му-му, А.С.Тургенев). Постоји неколико знакова како научити како направити прави избор.

Гуска, по изгледу, приметно је већа од гуске. Тежина мужјака није мања од 6 кг, у женки почиње од 5 кг. Врат гуске је дужи и има тенденцију да се протеже према горе, глава је импресивнија. Вањске карактеристике су варијабилне, као што су својствене одређеној раси.

Гусак од гуске пасмине Линда се не може разликовати, изгледа да се међусобно одражавају. Одређивање пола гусака од спољних података је погрешно.

Многи искусни фармери могу одредити пол гуске по својој природи и одређеним навикама. Насилници и ратници налазе се код мушкараца. Посебно активни ратови гусаков за посједовање женке. Понекад је потребно подијелити кућу на одвојене оловке. Стари и млади, посебно гнусни, птице се држе одвојено, тако да се не повређују.пријатељу Лидерске особине превладавају иу мушким птицама. Вреди гледати крдо које вођа води до резервоара. Прскањем, у води, гандери протежу вратове, гуске лук, хоризонтално померајући вратове. Појединци чешће чучу на земљу, понизни и смирени. Мужјаци преферирају поносан став, имају јаке ноге.

Гуске су знатно веће од гусака

Мирна диспозиција гусака може се промијенити у борбену, док се гослање излегне. Штитећи потомство, птица заборавља свој род и храбро затвара претњу.

Глас гуске одликује љуска и труба, гласан крик. Гуска објављује звук звона.

Користећи метод страха, одредити пол пилића, користити њихов вестибуларни апарат. Ноге гуске су везане конопцем и спуштене са главом надоле. Подсећајући се да је реакција мушкарца боља, обратите пажњу на понашање. Ако птица виси равнодушно или ствара хаотичне мале покрете, можемо претпоставити да имате женку у рукама. Када се пилић копрца, покушавајући да досегне ноге кљуном и снажно се протеже према горе, будите сигурни да је то мушко.

"... важно ... звиждук може ... наређење доноси ... вуче врат ...", песник Т. Борисов је врло прецизно описао навике.

Научна дефиниција припадности мушкој или женској половини

Пре него што гуске одрасту, спољашње разлике по полу једва да се могу разликовати. Све до одређене старости, сви они личе на близанце, а спољни знаци нису увек поуздани. Мост поузданначин утврђивања родних разлика је искуство.Анатомија жена и мушкараца осигурава постојање примарних знакова рода.

Најлакше је разликовати сполове код одраслих

Можете их препознати отварањем клоаке птице и гледањем у гениталије. Пажљиво окрећући особу наглавце на леђима, потребно ју је причврстити, елиминишући отпор. Пажљиво гурните клоаку и прегледајте. Искусни узгајивачи знају како разликовати гуску од гуске.

Врло млада, дневна говеда се могу препознати по сполу. Мужјаци имају мали спирални процес од 3-4 мм.

Женке имају згушњавање слузнице у хемисфери. Дешава се да излагање гениталија треба само одложити реп. Међутим, најчешће у свакодневним птицама сви органи су толико мали да ће обична повећала помоћи да се одреди тачност пола појединца. Говеда добијају на тежини веома брзо, нарочито у првих 3 до 4 недеље.

Код мушкараца постаје могуће идентификовати пенис, његова дужина је 6–7 мм. Када достигне два месеца старости, генитални орган се проширује на 9 - 10 мм. Откривање клоаке захтева више труда и вештине. У старости од 4 до 5 месеци, отпорни, гуске су стегнуте. У овом случају, погодније је сјести на столицу, узети кољена на кољена и притиснути главу испод лијевог лакта, парализујући покрете кљуном. Чврсто притисните крила појединца, отворите клоаку и прегледајте како је горе описано.

Гуски со готови да даат потомство в старо 9 месеци

.

То је приступачније.постаје 6 - 7 мјесеци. У овом тренутку, у готово свим шумовима, рудиментарни процес се формира у пунокрвни пенис дужине 6-7 цм, а гуска постаје способна за парење. Ретко када су мушкарци спремни за активну репродукцију касније, за 9 месеци.

Закључак

Било која од наведених метода је добра на свој начин. Тачније је научна.Међутим, са искуством, узгајивачи могу поуздано да одреде пол гусака својим спољним разликама.Пилићи су непогрешиво подељени на гуске и гуске. Уз горе наведене вјештине, можете компетентно одабрати крдо. Квантитет и квалитет домаћих јаја и меса ће донети задовољство бриге профиту.