Шта је потребно прерадити грожђе пре цветања?

Земљиште за виноград мора бити добро засићено хранљивим материјама. Ова култура захтева присуство азота, фосфора, калијума и многих других корисних елемената. Након неког времена, свако тло, чак и врло плодно, је исцрпљено. Грожђе прети да смањи жетву, лош раст и болести. Тешкоћа је у томе што у различитим фазама вегетације захтевају различите елементе у траговима, па стога комплексно ђубриво неће бити довољно ефикасно.

Грожђе пре цветања захтева храњење

Основни нутритивни елементи

Недостатак најмање једног траженог елемента у траговима у тлу је веома болно за стање биљака. Основне хранљиве материје потребне виновој лози:

  • Бор. Побољшава клијање полена, повећава брзину зрења грожђа. Нитроген Доноси се у облику урее, амонијум нитрата. Додаје се на почетку вегетације, у прољеће, јер потиче добар раст зеленила. Како се јесен приближава, потреба за тим се смањује.
  • Фосфор. Један од најважнијих елемената у траговима за грожђе. Уводи се на почетку цветања у облику суперфосфата. Потребно за развој цвасти, бобица и гроздова. Побољшава накупљање шећера у бобицама.
  • Цинк. Промовише веће приносе. Калијум. Користи се као преливКалијум хлорид помаже убрзати зрење плода, помаже биљци да се припреми за зиму, повећавајући имунитет.Нека буде уочи јесени.Међутим, садржи велику количину хлора, па је препоручљиво заменити је пепелом.Најбољи пепео долази од љуске семена.
  • Бакар.Помаже преживљавању мраза и суша, стимулише раст.Искусни вртлари сматрају да су „Кемира“, „Мортар“, „Флоритовит“ и многи други најбољи минерална ђубрива.Грожђе је врло избирљиво у одијевању.Први од њих треба да се одржи у пролеће, уочи отварања грмља.Други се изводи пре цветања.Треће храњење се израчунава у време почетка зрења бобица.

Комплексно ђубриво Новоферт за грожђе

Исхрана коријена

Жбуње грожђа треба нахранити на два начина: корен и фолијар.Обавезно направите први прељев у прољеће, једну или двије седмице прије него што цвате, што штеди јајник од пролијевања.Она игра кључну улогу у повећању приноса.У овом тренутку, грм је подложан великој потрошњи хранљивих материја за формирање цвасти.Ово стимулативно храњење утиче на постављање цветова и цвасти, смањује њихову апсорпцију.Препоручује се употреба течне мешавине.

Потребан је 1 килограм раствора каше, помешан са 40 грама пепела и 50 грама птичјег измета на 1 квадратни метар.

Припрема гнојнице

Раствор треба извести у дубинама јама и дубинама.четрдесет или педесет центиметара који су претходно ископани по ободу биљке. Након тога, потребно је да поспите бразде у земљишту. Једна канта раствора је дизајнирана за један гроздни грм. Можете користити и минерално ђубриво. Педесет грама нитрофосфата растворених у 10 литара воде, додајте 5 грама борне киселине, 4 грама натријум хумата.

Ако се користе само минерална ђубрива, то можда није довољно.

Минерална ђубрива треба једноставно да се распрше око грмља

У пролеће, грожђе треба да се храни са трулим гнојем. Не само да храни земљу азотом, калијумом, фосфором и многим другим неопходним супстанцама, већ ствара и аерацију и повећава способност тла да апсорбује влагу. Стајњак такође обезбеђује развој микроорганизама корисних за корење биљака у земљишту. Ако је није могуће користити, можете га замијенити компостом. Формира се од врхова биљака, пиљевине, остатака хране, пепела, гранчица и других органских смећа, у изобиљу доступном на било ком месту. Када је компост спреман, није мање ефикасан од стајњака.

Немогуће је занемарити још један органски измет пшенице.

Компост за грожђе у исто време и прелив, и малч

Савршено се апсорбује од грожђа и садржи све неопходне супстанце. У пролеће, отприлике недељу дана пре храњења, један део легла се разблажује са четири дела воде. Пре него што почнете да заливате земљу биљке, овораствор се поново разблажи водом десет пута. Један литар инфузије је дизајниран за две лозе. Да би ђубриво било најефикасније, најбоље га је спровести уз наводњавање или у облику раствора. Ово повећава брзину апсорпције хранљивих материја у корену.

Фолиарна исхрана

У пролеће, недељу или десет дана пре цветања, потребно је додатно лисно храњење грожђа грожђа. Његово увођење не зависи од тога да ли је корен обављен. То је опционо, али не мање важно.

Фолијарно наношење се врши прскањем лишћа биљке.

Лишће грожђа савршено апсорбује растворе корисних супстанци. Морате изабрати одговарајуће време за процедуру. Ово је веома важно јер се биљка може спалити ако сунце падне на капљице раствора на лишћу. У пролеће, рано, без ветра ујутро или увече, или по дану, погодно је у случају облачног времена.

Прскање хранљивог раствора у пролеће

Користи се решења микро и макрофертилизера купљена у специјализованој продавници.

Постоје готови и ефикасни лекови у готовом облику, као што су Новоферт, Акварин, Кемира, Плантафол. Пре поступка могуће је направити инфузију пепела у води, у коју се додаје ферментисана инфузија љековитог биља. Да би се стимулисао процес апсорпције хранљивих састојака, у раствор се додају три кашике шећера.

Инфузија пепела -извор макро и микроелемената

Правовремено прскање спречава пролијевање будућих цветова и повећава јајник.

Грешке у примени ђубрива

Површинска примена ђубрива доводи до испаравања одређеног азота, а фосфор и калијум не могу да продру до корена.Осим тога, такав погрешан начин исхране у комбинацији са оскудним заливањем доводи до прекомјерног развоја коријена у близини површине.Главни коријени су угњетавани.То доводи до замрзавања кореновог система у зимском периоду и сушења током лета.

Азотна ђубрива, као и птичји измет, стајњак би требало да се користе само у првој половини лета.Ако се не сећате овог правила, онда ће доћи до успоравања раста биљке и сазревања усева.

Грожђе се назива бобицама живота, симболизира многе користи и богато је храњивим тварима.Ове предности исплаћују рад који се улаже у његову култивацију.Главна ствар је да се не одступа од технологије бриге за њега, и да се обезбеди богата жетва.