Шта је потребно да се стави у рупу када се сади парадајз?Томато

Парадајз је омиљено поврће многих људи.Али да би добили сочне и црвене плодове, требало би напорно да радимо, јер је парадајз прилично захтеван усев.Ово поврће треба много ђубрива.Да бисте је обезбедили неопходним хранљивим састојцима, треба да знате: шта да ставите у рупу за садњу парадајза, како да припремите земљу и како да је оплодите?Уосталом, претходно припремљена и храњена земља је кључ за високу и укусну жетву!

Пре засадаване на парадајз, бунари треба да бъдат добро осушени

Оплодаване на земата в јесени

Посадка на парадисата се појавава на пролеће, нотло би требало да почне у јесен.Овај процес је веома важан, јер ће оплодња приликом копања допринети засићењу земље есенцијалним витаминима, што ће резултирати плодношћу и храњивошћу.

Копање тла омогућиће му да буде засићено кисеоником и уништи многе штеточине

Које врсте ђубрива треба да хране земљу?

 1. Примена фосфатних и поташних ђубрива у припреми земљишта за парадајз је обавезна.Свако их треба.састав тла.Проширите ђубриво преко земље, а затим копајте.
 2. Ако је земља кисела, направите кречење.
 3. Земљиште такође захтева органска ђубрива и азот, који се налази у великим количинама у живинском стајњаку.
 4. Ако је на мјесту које је покварило гомилу гноја, распоредите га преко гребена у року од годину дана.Додавањем суперфосфата у стајњак, утицај хранљивих материја ће се повећати, коренов систем парадајза ће бити потпуно засићен неопходним елементима.
 5. Компостна гомила и пепео ће увелико користити земљишту и будућем поврћу.
 6. Земља ће постати не само савршено припремљена за садњу парадајза, већ ће бити и лагана и прозрачна.

Не заборавите да високи удио парадајза у потпуности зависи од припреме тла!

Шта додати бушотини приликом садње парадајза

Након што је земља припремљена у јесен, била је потпуно засићена свим корисним елементима.Међутим, у пролеће, 24 сата пре садње, слаби раствор мангана и мешавина квасца се наносе на гребене у количини од 10 грама на 10 литара воде.

Раствор квасца у бунару ће помоћи грмовима да се брже прилагоде новим условима

Ђубриво квасцем треба инфундирати 24 сата, када се сади парадајз, сипати у свакиПа, приближна доза од 220 грама.

У организованој рупи за садњу, где ће расти саднице парадајза, потребно је ставити љуску згњеченог јаја.То ће допринијети обогаћивању биљке.Такође поташађубриво ће бити корисно за коренски систем парадајза.Извор калијума је пепео, који се може добити из спаљене сламе, траве или сунцокрета.Ставите 100 грама суве материје у сваки припремљени бунар.

Дрвни пепео је извор минералних супстанци

Када се саднице засаде, свака рупа треба попрскати црним земљом или компостним ђубривом (нема више штипања!).

Да ли је потребно додавати парадајз и минерална ђубрива у бунар када се сади

Када се сади парадајз у стакленику или на отвореном тлу, не препоручује се употреба минералних ђубрива.Они ће бити потребни за даљи раст поврћа, али не вреди их правити директно у бунар.

​​

У почетку, биљка треба да ојача и формира коренски систем.

Због тога су оне супстанце које су унесене у земљу у јесен и неке додатне органске материје у пролеће довољне количине у раним фазама развоја биљке.Вишак ђубрива у садњи садница може уништити коренски систем парадајза.Ако се саднице узгајају у тресетним чашама, онда не треба стављати мешавину ђубрива у рупу када се сади!

Хумус је незаобилазан елемент за парадајз

Шта унети у рупе након што су рајчице посађене

За жетву парадајза може задовољити сваког вртлараНеопходно је редовно хранити не само грмље, већ и земљиште.Вреди размотрити које ђубриво треба применити, њихове дозе и време:

 1. Послеприпрема тла, засађене су саднице.После 14 дана, хранимо тло комплексним ђубривима, са калкулацијом од 1 кашичица на 900 грама воде.
 2. Након десет дана, у сваку јажицу у сваку јажицу улити калијум перманганат са нитрофосфатом.
 3. После четрнаест дана, храните земљиште са суперфосфатом и калијумом, 100 грама мешавине ђубрива у сваки бунар.
 4. Десети дан, после пресађивања, направите пилећи измет.Мора се разриједити водом у омјеру 1:15.У овој фази бит ће корисно распршити пепео око рупа.
 5. После три недеље, нанесите амонијум нитрат 25 грама на 8 литара воде.Када се појаве први цветови, храните биљку дивизмом и Азофоцом, 20 грама на 8 литара воде.
 6. Затим направите још три исхране са продуженим интервалом од 14-20 дана.

Кора лук - и ђубриво, и заштита од болести

Најбоље гнојиво за парадајз у том периоду су дивљи измет и птичји измет.

Шта ставити у бунаре приликом садње парадајза?Народна метода

Код садње парадајза у рупама, многи вртлари препоручују кору од лука.Чим се започну прве фазе припреме садње садница, потребно је полагати ђубриво иструнутог стајњака, хумуса и коре лука.Може се користити не само као сува, већ иу облику тинктуре.Заједно са садницама, додајте кора лук на јаме, онда ћете добити:

 • јаке, здраве саднице;
 • отпорност на разне болести;
 • брзи раст биљака;
 • на ниској температурисаднице се не кваре, она се не боји промаја.

Кора лук је универзално ђубриво за рајчице. Само шачица коруље лука под сваку биљку ће осигурати нормалан раст, развој, високу плодност и одлично гнојење богато витаминима. Осим тога, ова љуска је богата есенцијалним супстанцама које се ефикасно боре против штеточина у врту.

Припремљени отвори у стакленику

Саднице нису подложне несрећама колорадског крумпира, а коренски систем се брзо укоријенио и не труне.

У периоду целокупног раста грмова парадајза потребно је 2-3 пута хранити. Узмите 300 грама коре лука, сипајте их врелом водом, инсистирајте 10 сати. Затим мешајте смешу у количини од 4 литре ђубрива на 20 литара воде.

Љуска јаја се сипа у дробљену

Само два спреја, током читавог периода раста грмља парадајза, могу да спрече да се биљка зарази гљивичним болестима и пепелницом. Поступак прскања врши се растом јајника и временом цветања.

Припрема раствора: 100 грама огуљеног лука улијте један литар кипуће воде, оставите 20 сати, проциједите и нанесите.

Бунари за воду морају бити добро заливени

Парадајз који се узгаја на њиховом локалитету, има савршен и јединствен укус. Међутим, да би се постигла висока, богата жетва, потребно је пажљиво водити рачуна о биљци и земљишту. Не заборавите и будите лијени да направите потребне бунаређубриво и храњење, јер су они кључ за богату и укусну жетву. Слиједећи горе наведене савјете, брање парадајза ће донијети пуно позитивних емоција сваком вртлару.