Шта је највећи коњ на свету?Коњи

"Ти, ох, мој велики велики коњу!" Ернест Хемингвеј. “За кога звоне звони”

Коњи су веома лепе и непоновљиве животиње. Миленијумима су били блиски људима, коришћени за рад и кретање, неки су користили месо за храну. Не постоји такво време у историји свесног човека, где та дивна створења не би била близу њега. Каквих коња има у свету! Разликују се по одијелу и физичким подацима, посједују милост, брзину, моћ. Број различитих врста се приближава три стотине. Међу њима су и мали, а ту су и велики коњи. Постоји око двадесет пасмина великих коња - носача скица. Својом снагом и статизмом истичу се међу осталима. Сви здепасти, са масивним грудима, широким костима и огромним копитима, висине два метра, нехотице наређују поштовање. Међу овим дивовима је и највећи коњ на свијету. Међутим, појавио се иу процесу развоја и унапређења пасмина.

Тешки камиони коња достижу висину од два метра

Повратак у прошлост

Убрзајте у средњи век на тренутак. Градјани носе терет и јашу коње, сељани их користе за прераду ораница, свугдје у грађанским ратовима иратове за прерасподелу територија, витезове у тешком оклопу и са масивним оружјем ... Дакле, колико би требао да буде коњ?

Прве информације о тешким камионима дошле су из тог доба.Борбени коњи тог времена зову се дестрие, њихова тежина може достићи једну тону, а висину од два метра. Није лако кретати се брзо и скакати са овом конструкцијом, али је лако носити тежину. Претпоставља се да су познате пасмине тешких камиона:

  • Перцхеронс (Француска);
  • Барбанони (Белгија);
  • Схире (Енглеска) - потомци ових средњовјековних коња.

Перцхеронс

У Француској је добро позната пасмина Перцхеронс, грациозни и огромни коњи. Неке хипологије сматрају да су то преци древних француских коња, али сви признају да су арапски пастуви дуго кориштени у узгоју. Године 1830. један од њих, згодни Галлиполо, постао је отац првог познатог Перцхерона Јеан де Бланца. Карактеристике: висина гребена је око 162 цм, велика издржљивост, масивност, сувоћа, спретност, благи мождани удар, без обзира на ход, добар темперамент, непретенциозан садржај.

Перцхерон коњ - първиат пътник за тешки камион

Барбанссон анд Совиет Хеавивеигхт

Барбанони су познати из средњег вијека као "фландријски коњ". Прешли су са Схиреом, Арден. Ово је познати белгијски коњ који се користи за напоран рад. Током година, узгајивачи су га учинили савршеним за физички рад. Карактеристике: висина досеже 173 цм, одијело је црвено, сиво и заљевно.

Средином 19. века у Русији почели су да мешају коњићеве коње (мешавину битиугса са арденес и Перцхеронс) са чистокрвним барбанонима. Темеље су положили пастуви рођени почетком двадесетих година прошлог века: Бог, Ендиген де Лавал, Цлерон Реми и Паулин де Вере. Посебне карактеристике: висина до 170 цм, тежина од 700 до 1000 кг, сувоћа, хармонија, велика покретљивост. Званично, “совјетски тежак” је обележен 1952. године. Шампион је Сталлион Форце, која се протезала 22991 кг. на 35 метара.

Брабанкони - шампиони между обработки

Схире и Владимир Хеави Драфт

Схире - лежеран, снажан, самоувјерен, велики коњ из Енглеске.

Постоји претпоставка да су се чак и прије употребе у војне сврхе у средњем вијеку развили из крижа између фризијског и фландријског пастуха. Главна карактеристика је пропорционалност, јака и трајна. Користи се као тешки коњи. Главне карактеристике: висина од 165 до 180 цм, "чарапе" на задњим ногама, ћелава глава на глави, црвена, црна, сива и боја залива.

Владимирски тешка тежина добијена узгајањем енглеског округа и шкотског Клајдзала са локалним коњима.

Преци су рођени на почетку друге деценије 19. века, а то су познати лорд Џејмс, гранични бренд, Глен Албин. Карактеристике: висина 165 цм, тежина до 760 кг, развијају већу брзину од совјетских тешких камиона, живахних, издржљивих у покрету тежине неколико тона. Рекордер је Владимир маре Венгерка, који је покривао 420 метара са теретом од 9 тона.

Конвенции на Схире се првобитно гојили во војни коњи

.

Арденс анд Руссиан Хеави

Арденски коњ је био познат вековима и потиче од древних шумских коња, био је познат у време Јулија Цезара, Нерона, и увек је био широко коришћен у војним пословима. На овим коњима се борила Наполеонова војска. Ово су најлакши од тешких, али веома издржљивих коња.На раси: висина до 165 цм, тежина до 600 кг, масивна и мишићава, огртач, залив или челична сива.Користи се за физички напоран рад. Нажалост, средином 18. вијека ова пасмина је била разријеђена иу чистом облику, ардени су прилично ријетки.

Руски тежак је настао избором белгијских и домаћих сањки. Њена лепота и хармонија препозната је 1900. године у Паризу - Караваи пастух (рођен 1887. године) узгајан на Хреновском коњу добио је признање и златну медаљу на изложби. Раса призната 1952. Преци су пастуви Караул (рођени 1909.) и ковчег (рођен 1918.). Карактеристике: само до 150 цм висине, складно грађене, издржљиве, доброг карактера, прилично несташне.

Коњи Арден су прилично закржљали

Велики коњи

Племенски пастир из Енглеске пасмине Схире, Самсон (1846), који је живио у 19. веку, званично је признат као највећи од свих познатих. Висина у гребену износила је 220 цм, а тежина 1520 кг. Већ у четири, он се истиче међу свим коњима и преименован је у Мамота. Снимање још увек није превазиђено.

Веома близу његаАмерицан Брабанцон Биг Јаке.Заузео је место највећег коња у Гуиннессовој књизи рекорда.Његова висина је 217 цм, што је само три центиметра мање од Самсона, а тежина је 2600 кг.

Јединствени коњ је снимљен у добротворним представама, популаран међу посјетиоцима штала.Обичан човек се осећа близу њега као мало дете.

Највећи коњ поред човека је једноставно див.Снажни, велики и љубазни, изненађује својом величином, задовољава својим артиклом и племством.