Шта је брк

Свака биљка има сложену структуру, структуру, механизам рада.У њему стално функционишу животни процеси који подржавају раст биљке и осигуравају њен развој.Не треба ни рећи да је сваки орган на биљци веома важан, нема секундарних дијелова и органа.Свако тело обавља задатак који му је додељен и функционише као део великог и сложеног механизма.

Витло грожђа је витални дио лозе

Рећи ћемо вам о таквом неупадљивом и малом органу грожђа као што је витица грожђа.Често људи то ни не примећују и не размишљају о његовој сврси.Али професионални и искусни виногради су свесни да то није тако неважно као што се чини особи која није упозната са њеним функцијама.

Шта је то и шта је са

Почнимо од саме дефиниције, шта је то? Витла грожђа су избојци модификовани својом структуром.Есцапе је одговоран за раст и плодност грма.Али главна функција бркова за грожђе је постављање и ширење грма дуж потпорња, дуж других биљака које су у близини, преко препрека које спречавају директан раст грожђа.

Потребно је да се антене фиксирају на ослонцу

Која функцијаИзводи

Грожђе се вуче као лијана, осим што има више круте гране, које, када одрасту, не могу да се увијају око штандова, па је биљка причвршћена овим витицама.Грана грожђа се годишње продужава и расте, тако да се не би спустила на земљу, веже се за објекте са антенама које су по својој природи веома лепе.

Рано винове лозе и даље могу плетити конструкције, још су мекане и савитљиве, али са даљим развојем губи ту својину, претварајући се у грубљу грану.Али по својој природи, допире до горњих слојева вегетације да би добила неопходни део сунца.То је закон природе, тако да се биљка бори за своје место, чак и без ваше судбине.

У својој структури и локацији, у брдима се формирају бркови, који се развијају супротно од листова. На грани се формира јасна линија.Алтернативно постављање бркова и лишћа.Они су управо супротни.Због тога, листови се не уплићу у дизајне, јер су увијек строго на супротној страни од антена, које су причвршћене на носаче.

Антене гроздја су супротне од листова

Уклоните или не уклоните

Неки виногради су сигурни у обавезно уклањање или подрезивање лабавих витица,оно што није приложено.Ово се ради тако да се грожђе равномерно постави, не уваља у грудице, јер антене једне гране могу да захвате и друге гране.Али да ли се то може назвати правим приступом?да би се уклонили елементи који апсорбују такве неопходне хранљиве материје. Не могу са сигурношћу одговорити на ово питање.

Не видим велики потенцијал за повећање нутритивних сила, ако уклонимо антене из гране. Ако је то погодно за некога ко има виноградаре, онда је то сасвим јасно, али не видим никакву хитну потребу за тим.

Ако антена није прикључена ни на шта, она се може уклонити

Медицинска употреба у различитим индустријама

Грожђе антене има низ несумњивих љековитих својстава.

  • На тај начин инфузија на антенама има учвршћавајући и тонизирајући ефекат. Његова редовна употреба помаже у борби против болести генитоуринарног система. Чак и са повлачењем великог камења.
  • Брусови грожђа могу се користити на пољу козметологије. У згњеченом облику, могу се наносити као маска. На лицу, кожи тела. Њихов децоцтион се користи за испирање косе, за очување њихове глаткоће, свиленкастог, здравог и луксузног сјаја.
  • Такав изварак је могуће додати чају, унутрашњи пријем ће омогућити повећање имунитета, супротстављање различитим инфекцијама и негативан утицај спољашњег окружења. Побољшање стања коже и косе, ноктију. Али овај чај има пријатан укус, тако да га можете само пити из задовољства. И што би могло бити боље од комбиновања угодног и корисног.
  • Средства која користе брадавице грожђа су велика у борби против наслага соли у телу. Ова болест је одавно готово обавезна за све.тако да би такав алат био дар за вас. Уосталом, то је природно, ефикасно, потпуно бесплатно, и што је најважније - еколошки, без штете и оштећења тела.

У овом органу грожђа нема ничег натприродног, али још увијек може бити одличан лијек у вашој кућној народној медицини, само морате покушати. То вам неће нанијети никакву штету, али можете видјети позитивне ефекте након кратког времена.

​​

Тендрил се може користити за прављење укусног и здравог чаја

Закључак

Доносимо мали закључак. Ови модификовани изданци су апсолутно важан механизам за грмље грожђа, упркос њиховој неупадљивости на биљци.

Бркови од грожђа су модификовани изданак, прилагођен за причвршћивање грања грожђа на сидришта, биљке, препреке. Ово су основне информације које карактеришу овај део тела грожђа.