Ширење козе није тешко

Након што сте прошли први круг, морате знати како правилно размножити козу. Пољопривредник треба да буде свестан потребе за животињама након јањења. Морате да разумете када треба почети музу, како да је примените и колико често да млијеко жена.

После прве јањади, коза мора бити правилно узгојена

Процес припреме

Животиња по први пут пролази кроз јагњад и припрема се за даљу производњу млека четири недеље пре испоруке.

Животињском вимену је потребна добро организована припрема за будућу дневну мужњу. Он је гладио и трљао меким пешкиром, опонашајући будући процес.Лансирање животиње која је родила пре је на период до два месеца пре порођаја.

Немојте одмах покретати козу, постепено смањивати дневну храну, а затим је вежбати неколико пута недељно. Док виме не постане видљиво, спремно је за лансирање. Понекад животиња наставља да производи млеко, али то не значи да треба да се дистрибуира. Будућој мајци ће требати млијеко да би нахранила своје потомство.

Козе, као и друге врсте стоке, подијељене су на млијечне и месне пасмине. Мљекара за узгој има мање потешкоћа у производњи млијека. По први пут, жена која је родила може се музати одмах након порода. друге животиње почињу да доносе млеко после неколико месеци.

После јагњења, обавља се рад са козомЦиљ је добити млијеко за дјецу који се чувају у одвојеном штанду. Обезбедити им видљивост своје мајке.

Дјеца требају дати изражено млијеко, иначе могу оштетити виме када сишу сами.

младунци трауматизују виме роговима и пију превише млека. Одрастајући женку да би добила млеко, изгубићете велики принос млека. Да бисте то урадили, правилно држите децу у засебној оловци и нахраните их сами.

Млеко пет пута дневно, почевши од количина млека које коза производи. Храни се четири пута, унапред правећи правилну исхрану.

По истеку мјесец дана интензивног храњења животиње и младих, млијеко за њихово храњење се разрјеђује водом. У доби од три мјесеца, дјеца иду на дијету одрасле животиње. Женке се музу не пет пута, већ три пута дневно.

Повећање приноса млека

Осигурати да количина млијека у женки задржава своје волумене, систематски га млијеко, након што је правилно организирала процес. Понекад, женка смањује волумен млијека након јањења.

Процес његе млечних коза:

  • Давање се обавља три пута дневно уз строго придржавање распореда.
  • Припремите дијету млијечне животиње унапријед.
  • Нега вимена.

Храна за животиње треба да укључује зелену храну и биље, у комбинацији са комбинованим крмним и витаминским додацима.Пољопривредници не препоручују храњење рогатог зрна у изобиљу.Ова храна је негативнаутиче на развој животиње.Немојте давати козји крумпир, нема за њих корисних супстанци и омета пробаву.

Давање козе треба обављати на отвореном

Дистрибуција козе:

  1. Прије и након примитка млијека, масирајте виме како бисте припремилипроцесу.
  2. Виме и околна подручја се оперу и дезинфикују.
  3. Млекајте козу пре него што млеко престане да производи.
  4. Извођење активности на отвореном тако да животиња удише ваздух.

Да би се избегла пукотина на вимену, након масирања креме са кремом вимена.Постоје два начина мужње: песница и прст.Мање трауматично - песница.

Везати нервне козе на штанд тако да не гурају.Или млеком женску кад једе.

Редовно, исправно и током периода гестације и после јагњења, масирајте виме, као и за време вађења млека.Ова акција увелико повећава принос млека.

Лов на козе мед козами.Уситнити козу.За то је потребно систематски произвести козу.У почетку, млеко не сме да оде, нити да се истисне у малим количинама.Понекад козе оду на лагану течност уместо млека.Систематска производња козе може вратити малољетну козу.

Али неће свака жена бити задовољна таквом ревношћу.Ако се животиња јасно опире, не мучи женку, контактирајте стручњака да бисте утврдили узрок стагнације.

Могуће је водити козу, дајући јој могућност да се опорави, док је обезбеђујепотпуна исхрана и становање које задовољава услове.Нека се животиња пасе на ливадама, прима дозе витамина неопходних за развој тела.После процеса опоравка поновите покушаје да се кожа разбије.

Млеко од козе се не може добити први пут

Проблеми у култивацији

Гоатска трудноћа није увек оригинална.Из разних разлога, животиња има лажну трудноћу.Да бисте то утврдили, морате разумети како да идентификујете праву оплодњу.

Забележите трудноћу код животиње.У лажној трудноћи нема ничег ужасног, али лекари прописују лекове за лечење, које треба правилно дати животињи, стално надгледање.

Код коза долази до овулације, која се дешава независно од парења.Током овог периода произведене су две врсте хормона, који постају могући узрок лажне трудноће.У процесу развоја лажне трудноће, животиња расте у стомаку, али на крају избацује воду уместо детета.

Права трудноћа може се идентификовати тек у трећем мјесецу од тренутка зачећа, након што је осјетио фетус.Што није увијек опипљиво.

Козе након тељења дају мање млијека од краве, али захтијевају исту његу као и женска говеда након тељења.