Шехерезада - оброк грожђа. Феатурес граде

Садржај
  1. Опис сорте
  2. Продуктивност
  3. 9) Отпорност на инфекције и временске услове
  4. Узгој грожђа за продају
  5. Брига о Шехерезади
]

Сваки власник летње викендице или дворишне парцеле сања о узгоју луксузног винограда.То је софистицирана, аристократска форма пољопривреде, што је задовољство, потребно је само одабрати погодну биљку.Данас, врло често, узгајивачи узгајају разне врсте Шехерезада.

Сорта грожђа Шехерезада има пријатан укус без мушката

Опис сорте

Шехерезада је хибридна форма грожђа коју узгаја Ворониук ИванНиколајевич на основу сорти Талисман и Ризамат.

Шехеразаду карактерише веома рани период сазревања, период од почетка паузе до краја зрелог бобица траје од 100 до 170 дана.Грожђе ове сорте одликује се великим и веома великим бобицама од по 15-20 грама, оригиналним издуженим обликом и деликатном светло розе кожом са прелепом јантарно жутом бојом.Плодови су слатког, наглашеног окуса, необично пријатног и складног.Кластери су формирани велики и веома велики, средње густине, конусног облика.Према опису, просечна дужина је око 25–35 цм, ширина - 12–15 цм, а тежина - 700–900 грама.

Индивидуални кластери могу да досегну тежину од 1,5–2 кг

На старим јединицамаса високим залихама дрвених гроздова формира се маса од 1,5-2 килограма.

Продуктивност

Сорта има константно висок принос, дозвољено оптерећење на винограду је од 40 до 45 отвора, а најбоље карактеристике потрошача и презентација гомиле се постиже са оптерећењем од 10-12 очију.

Карактеристике сорте Шехеразаде

Да би се постигла великодушна жетва, морате следити ова правила:

  • у аматерској виноградарској средини, слиједите образац садње2к3 м, у овом случају принос ће бити 15 или више килограма по биљци;
  • простор за снабдевање треба да буде најмање 4–6 квадратних метара;
  • Сваке јесени, након жетве, исећи лозу у 7-10 рупа.

Јесење орезивање помазе зимском обрезивању

Отпорност на инфекције и временске услове

Ова сорта грожђа има побољшану отпорност на стварање сумпоратруљење и оидијум, отпорност на плијесан се одржава на нивоу изнад просјека.Ако је винова лоза и даље погођена инфекцијом, не журите да користите хемикалије, довољно је да је попрскате са 10% раствором дивизма.

Сорта има високу отпорност на мраз, бубрези су у стању да издрже ниске температуре до -24 степени, тако да је Шехерезад погодан за култивацију чак иу северним регионима.

Величина Шехерезадних плодова

Ако температура зими падне испод назначене ознаке, загрејте виноград уз помоћ лапника.Он је добарвентилирана, држи снијег и обезбјеђује услове за сигурно зимовање.

Шехерезада цвета веома рано

Узгој грожђа за продају

Узгој веома раних сорти грожђа је најкориснији са економске тачке гледишта: рана бербаелиминише вероватноћу појаве гљивичних обољења плода, а бобице се током овог периода цене на тржишту посебно скупо.Пракса показује да грожђе са масивном гомилом тежине између 650 и 700 грама и више, са великим, лепим бобицама, захтевају купци.Мање кластери тежине мање од 400 грама се не продају тако лако, чак и ако су трошкови много нижи.Чак и теже продају мале бобице.

Грожђе са деликатном ружичастом бојом и јагодастим плодовима овалног облика су популарније од зелене и округле.И не заборавите на укус: слађе и занимљивије је, скупљи је купац спреман да га плати.

Грожђе ужива успех на тржишту

Велики кластери са великим, лепим бобицама купују се прво, па је Сцхехерезаду профитабилно да расте за каснију продају.Захваљујући добром приносу, уравнотеженом укусу и спектакуларном изгледу, ова сорта привлачи купце и доноси профит.

Брига за Шехеразаду

Ово је непретенциозна и отпорна сорта, тако да није потребна посебна брига.Након што је усев убран, храните га са органским ђубривима и дрвеним пепелом, сипајте земљу и попустите, а затим обрадите винову лозу.лекове против инфекција и штеточина.Пошто су бобице на грмљу већ уклоњене, можете слободно наносити хемикалије.

Шехеразада је идеална сорта која расте у вашем дворишту.

Он ће задовољити узгајивача обилном, раном бербом и слатким бобицама, а ако планирате да користите грожђе за продају, онда ћете имати добар профит.