Сеоска библиотека у Главинцима у сарадњи са својим члановима реализовала је акцију увођења брзог интернета

Сеоска библиотека у Главинцима у сарадњи са својим члановима реализовала је акцију увођења брзог интернета

Сеоска библиотека у Главинцима је добила брзи бежични инернет. Народна библиотека у Јагодини је посредовала у склапању договора са приватном фирмом Интерком из Ћуприје у вези са постављањем релеја и увођењем брзог интернета на ово подручје. Локална самоуправа града Јагодине је обезбедила сагласност Фабрике каблова да се на њиховом торњу постави приступна тачка за бежични интернет. Акција је успешно спроведена и од дана 26. фебруара 2012. године брзи интернет је доступан корисницима сеоске библиотеке у Главинцима, као и осталим мештанима овог и околних села.
Народна књижница и читаоница „Отворена књига“ у Главинцима ревитализована је у склопу пројекта АгроЛиб-Ја који спроводи Народна библиотека у Јагодини. Од самог почетка реализације пројекта АгроЛиб, ова сеоска библиотека бележи запажене успехе на пољу реализације свих пројектних активности:

  • обнове простора библиотеке;
  • реституције постојећег кљижног фонда и обнављање библиотеке новим серијским и монографским публикацијама из области пољопривреде;
  • стручне едукације пољопривредника и сеоског библиотекара;
  • информационог описмењавање и обука пољопривредника и сеоског библиотекара.

До почетка спровођења пројекта АгроЛиб није постојао интернет у овој сеоској библиотеци. У оквиру пројекта АгроЛиб-Ја уведен је 3 G Net интернет јер због техничких могућности није било могуће инсталирати брзи интернет. Од тада, бележи се велико интересовање посебно деце школског узраста и омладине за коришћење и приступ разним садржајима на интернету у овој библиотеци. Невероватан је податак да је и поред споре интернет конекције, библиотека у Главинцима у претходној години имала 3469 приступа интернету. Такво интересовање је подстакло библиотекарку Ружицу Поповић да иницира и спроведе акцију прикупљања потписа становника села Главинаца заинтересованих за увођење брзог интернета. Прикупљено је 33 потписа становника села Главинци заинтересованих за увођење интернета.

Оставите коментар

Ваша адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена * *