Сеедлесс блацк винтер-харди гроздје (У спомен на Домбковскаиа)

Узгајивачи грожђа одговорили су на преференције потрошача грожђа без камења развијањем бројних производапобољшане сорте.У почетку је грожђе без семена добијано од сорти старог порекла, као што су Томсон и Црни Манноок.У опису ових сорти налази се датум 6000. пне, који расте у Црном и Каспијском мору.

Црно грожђе без сјемена

Узгајивачи грожђа одговорили су на преференције потрошача грожђа без сјемена развојем бројних побољшаних сорти.У почетку је грожђе без семена добијано од сорти старог порекла, као што су Томсон и Црни Манноок.У опису ових сорти налази се датум 6000. пне, који расте у Црном и Каспијском мору.

Већина модерних сорти без семенки настају од укрштања са ове две врсте.Сорте без сјемена обично нису погодне за преживљавање у хладним температурама зиме сјеверних регија Русије. Грожђе Бцхз карактерише довољна зимска отпорности много је издржљивији од родитеља без сјемена.То је поглед са јасно побољшаним квалитетима на отпорност на хладноћу.

Руски узгајивачи и узгојни програми и даље раде иИстраживања су усмјерена на узгој грожђа без сјемена с побољшаном издржљивошћу на ниске температуре.И сваке године постоји опис свих нових сорти са вишим квалитетом.

Грожђе Бцхз има лековита својства, и када се конзумира свеже и прерађено, а вино од већине сорти без семенки које се узгајају у нашој земљи није лошије од најбољих светских брендова у квалитету.

Гроздови грожђа Сеедслесс црно грожђе зимско-жилаво

Сеедслесс блацк винтер-харди грожђе (у спомен на Домбковска)

расте у северним географским ширинама.Добро се осећа на отвореном пољу и на свим врстама земљишта.Бобичасто воће је готово округлог облика средње величине, тежине 2.12-2.50 г, плаво-црне боје, класе ИИИ без сјемена, дуговјечне.Честогроздови сазревају почетком септембра .Кластери су крилати, велики, 600-1500 г цилиндричног облика.Густина плодова је висока, цвеће је бисексуално.Пуцање добро сазрева.Врло плодоносно.На отвореном пољу је потребан пун циклус заштите од плијесни.

Опис карактеристика грожђа попут грожђа:

  1. Има добру ресторативну способност након што је оштећен у касним пролећним и раним јесенским мразима.
  2. Способност воћног пупољака да издржи мраз до -25 до 30 степени.
  3. Плодови замене и успавани пупољци.
  4. Висока стабилност плодоношења, због раног сазревања једногодишњег раста.
  5. Бцхз гоодсаде практично на било којем калупу грмља.

Како расте БЦС грожђе

Месо је сочно, лако се одваја од коже, које постаје интензивније боје него касније. Под повољним условима не захтева хемијску заштиту. Од почетка цветања до пуне зрелости, пролази 115-120 дана.

Мелкоита

У опису разноликости Памћење Домбковске назначено је, као једна од главних карактеристика, да је она лако јадна. То се превазилази третманом гиббереллионом или употребом препарата "јајника", "пупољака". Третирање лозе тридесет дана након цветања потапањем или прскањем снопа, а ако је грму потребно додатно подупирање, врло је ослабљено, затим се цијели грм додатно обрађује.

У почетку се препоруча обрадити само неколико кластера на грму. Након одабраног времена обраде и концентрације гиберелина, величина плодова се повећава за више од 1,5 пута, а тежина грожђа три пута. Повећан садржај шећера.

Јагоде великих димензија могу се добити од "женских" биљака, за то, прије цватње, грозд је изолован од унакрсног опрашивања (стављен на поклопац).

Једна од карактеристика грожђа БЦХЗ - малог обима

Рафинирани производи

Од потпуно зрелих плодова производе вино и сок, које карактерише уравнотежен садржај шећера и киселина, прелепе боје, пуне воћних арома, међу којима доминирају ноте вишње и просечни садржај танина, који вино и сок чине веомаблаг.

Потребно је знати

Треба да знате да црно грожђе садржи много вредних компоненти:

  • Калијум, стога је добар за срце; циркулаторни систем и уринарни систем.
  • Калциј и фосфор су основни грађевински материјали за кости и зубе. Он такође храни мозак.
  • Магнезијум и хлор, који регулишу активност нервног система.

Грожђе је богато магнезијумом, цинком, бакром и бором. Тамно грожђе је здравије од лаких јер има антибактеријску и антивирусну активност. Кожа грожђа садржи компоненту - ресвератрол са својствима против рака.