Савјети за узгој грожђа на отвореном пољу

Грожђе је један од омиљених плодова за људе.Осим што је укусна бобица, обдарена је дивним благотворним својствима.Људи су сретни да пију напитке од грожђа, активно користе козметику, гдје је основа сировог грожђа.Али, док је усев зрео, потребно је уложити неке напоре и применити знање у гајењу грожђа.

Да би винова лоза дала добру жетву, потребна је стална нега

Шта је важно за узгој грожђа у отвореном тлу?

Када се узгаја грожђе, треба знати да екстремни временски услови не ометају њега.А циљ је добити максимални принос воћа у другој или трећој години након садње на отвореном тлу, сасвим реално.

Важан задатак за узгој грожђа је одабир места за слетање и избор сорте грожђа.

Лоза је способна да расте свуда осим у хладу. Али успјешно одабрано подручје за садњу, омогућит ће да се добије високо плодоносно.

Ако се садња подстандардних садница у отвореном тлу, губитак драгоценог времена, енергије и фрустрације заузврат.

Грожђе воли светле, проветрене просторије

Избор места за слетање

Приликом садње усева на отвореном тлу, предност се даје сунчаном месту где постоји заштита од ветра. Као опција, ово је јужна страна куће или шупа са исушеном земљом. Ако локација има нагиб, боље је да се спусти на благи нагиб југа или југозапада. Пожељно је да редови буду усмјерени са југа на сјевер.Када је раван терен, а јужна страна није слободна, потребно је направити мјесто за грожђе: изградити ограду до два метра високо у правцу исток-запад.Дакле, можете сазнати тајне грожђа грожђа манастира, користити се густе биљне ограде или екрани, направљени од импровизираних предмета (винова лоза, трска итд.).

Како посадити грожђе?

Начин засађивања усјева зависи од врсте тла. У пјесковитим тлима боље је слетјети у ровове. На недовољно загрејаним земљаним површинама, ефикасније је садити грожђе грожђа на гребенима.

Приликом заливања и храњења биљке приликом узгоја, корисно је инсталирати пластичне боце са удаљеним дном између садница.

За врсте столова, касније пластичне боце треба заменити азбестно-цементним цевима. У техничким сортама након три године, можете потпуно уклонити боцу. Зрело грожђе техничког квалитета (вино) је потребно за самостално вађење воде из тла. Што је дубљи корен винове лозе, боље ће бити вино.

Важно је да се калемљеним садницама не постави вертикално, већ што је могуће ниже под углом за активнеС временом се преносе у свој коренски систем.

Копањем пластичних боца у земљу, вода и ђубрива се могу доставити директно до корена винове лозе

Резнице грожђа за садњу у отвореном тлу

Репродукција грожђа са зеленим резницама - је најпопуларнија метода за садњу на отвореном терену.Али да бисте то урадили, извршите радње у следећем редоследу:

 • у пролеће, пре цветања, исеците резнице;
 • Да би се смањили процеси у води, добро је додати малу количину хранљиве мјешавине;
 • уклањање из течности;
 • их исећи на мале комаде са два пупољка;
 • исећи сечене делове натраг у течност;
 • ​​
 • нагнути доњи крај свих резница;
 • засадити процесе у кутији или у малим контејнерима;
 • на крају летње вегетације саднице се стављају у подрум како би се сачувао јесенско-зимски период;
 • сади се у пролеће у кантама за клијање у пролеће-лето.
 • и само у септембру, припремљене саднице се саде у отвореном тлу.

Описане радње се морају изводити без конзистентности како би се избјегла смрт садница.Резнице се секу у пролеће, јер као што је садницама потребно развијени и свежи делови грожђа, они се морају брзо ојачати након резидбе и дати раст.

Употреба воде или хранљивог воденог раствора заснива се на чињеници да биљка треба виталне супстанце за самоодржање.

Заштоцут цуттингс?Тако ће младунче брже расти и аклиматизовати се на новом мјесту.Свеж рез ће помоћи да се садница брже успостави веза са земљом, што омогућава метаболизам.

Да би се посадили резнице у земљи, прво морате припремити земљиште као плодно тло за садњу.

Све биљке спавају у јесен и зиму, тако да се за то време резнице морају одржавати у стању виталности.59.У јесен, резнице се секу у следећем редоследу:

 • се секу са изданцима пречника од 7 до 10 мм;
 • На дршци уклоните све изданке, витице, летке и незрели врх;
 • оставила четири жива бубрега;
 • сечени под углом, неколико центиметара ниже од врха;
 • изрезали три реза на доњем крају, око три центиметра дужине;
 • изданци су обележени, у зависности од врсте и сакупљени снопови;
 • готове греде за један дан стављају се у воду;
 • затим се третирају раствором бакар сулфата (5%) и суше;
 • умотајте свежњеве у куване врећице од полиетилена и ставите у фрижидер или подрум за чување.

Обрезивање је важно у процесу припреме резница.Са погрешним резом, стабљика неће моћи да преживи до пролећа, јер ће то довести до сушења и смрти.Уклањање непотребних делова ће датиспособност ручке да добије брзи раст.

Зашто држати четири пупољка?Ово је својеврсна одскочна даска за стимулацију раста резница у прољеће и јачање у тлу.

Резање горњег дела сечења под углом и вертикалних резова испод промовише метаболизам после садње саднице у земљу.

Означите резнице како бисте спречили да биљке умру.У зимском периоду, различите сорте грожђа могу ослабити једна другу, одузимајући другу од друге ради раста корисних супстанци.Комбинација резница на сортама доприноси очувању једна друге.

Третирајући их раствором витриола, за зимско време се ствара залиха корисних супстанци.

Омотавање резница у пластичну кесу, чува виталне функције резница.Дакле, они неће прерано одбацити и неће нестати са хладноће.

Резнице грожђа треба бити замотане у полиетиленске или пластичне боце

Савјети за његу

Да бисте добили жељени принос, потребна вам је компетентна негабусх:

 • Пошто грожђе има вертикално својство, плодна стрела је везана хоризонтално на решетки и то доприноси истом расту зелених изданака.Ако направите вертикалну подвезицу, избојци ће активно расти само из очију на врху.Доње очи ће се лоше развијати.
 • Обилно наводњавање у узгоју винове лозе је потребно само за младе саднице у трајању од две године.Опште заливање се врши на јесен.Зреле грмље ограничавајузалијевање.Пре цветања (за 7-10 дана), престаните да заливате, јер се цветови одлепљују због вишка влаге и сазревање усева се касни.
 • Заливање прскањем изазива болести.Добро одрадите одводне канале, уметните цеви за наводњавање не ближе од 30-50 цм од подножја чахуре.Грожђе не подноси испљувак на лишћу и влагу на површини тла.У том смислу, корисно је направити визир преко грма грожђа.
 • Зелено орезивање треба обавити на благовремен и благовремен начин.Не можете одмах уклонити сва мјеста раста на пуцању: стезање корака, лов на врх.Преостали зуби могу почети да расту и то ће ослабити грм.Потпуно пасторке не избијају, морате оставити 1-2 листа.После исправљања круне, у августу се спроводи потера.
 • Обрезивање винове лозе је пресудан тренутак у узгоју усева.У супротном, грм ће снажно расти и бобице ће бити мале.