Самостална изградња дизалица за индоуток Дуцкс

За кућни узгој потребно је осигурати услове да птице буду здраве и да имају одличну продуктивност.Посебну пажњу треба обратити на џекпотове за џекпотове, који би требали бити удобни и задовољити неке параметре.

Власник мора сам направити гнијездо

Главна атракција домаћег индоутока је да нису избирљиви у узгоју и узгоју.Њихова сексуална активност почиње крајем фебруара.У ово доба године, почињу да флертују са драковима.То сугерише да ће ускоро почети полагање јаја, што ће захтијевати гнијезда која можете направити својим рукама.

Општи захтјеви за гнезда птица

Захтјеви које птице дају својим гнијездима су готово исте за све врсте птица:

 1. Требало би их поставитиу сухим и сјеновитим мјестима гдје нитко не хода.
 2. Дно може бити прекривено сламом, али не и сијеном, јер чак и добро сушено сијено задржава влагу у тамној просторији.Можете направити легло пиљевине.
 3. Простор отпоран на влагу.
 4. Недостатак падова температуре и пропуха.
 5. Уређење одговарајућег осветљења.
 6. Добро провјетравање или вентилација.
 7. санитарне и хигијенске норме и њихово поштовање и други захтјеви.

Гнездо се мора поставити на осами

.

Које захтеве треба поштовати приликом уређивања гнијезда Индоот

Индоорти су мало захтевнији у уређивању својих гнезда. Они сами бирају место где могу полагати јаја, што би требало да буде:

 • Тихо.
 • Мирно.
 • Појединац.
 • Дарк.

Власници птица треба да знају да ако не уреде за патку удобно мјесто које она воли, унапријед ће уредити полагање јаја тамо гдје жели, али не у кући. То се може научити из понашања птице, која ће прво повремено нестати, ау једном тренутку ће нестати најмање мјесец дана. Догађа се да се патка неће вратити у кућу ако је открије лисица или пас. Зато је потребно навикнути птицу на одређено мјесто.

У случају да сте изоловали двориште у којем живи живина, пазите на гнездо патке и на себе.

​​

Немогуће је пренијети већ настањиво гнијездо на друго мјесто, јер ће то бити стресно за патку, или покупити јаја. Ако птица ухвати некога у свом склоништу, то ће престати да жури неко време.

Ако не направите гнездо, беба може полагати јаја на погрешном месту.

Опрема за дизалице

У ове сврхе можете користити дрвене кутије, поклопце и плетену кошару.

Понекад патке нехотице кажу домаћину коју врсту гнезда требају.Остаје само да пазите на своје љубимце, да откријете које место им се свиђа.Ако је патка погледала стару одгајивачницу паса, која стоји без станара, можете је премјестити у Утиатник, како би се индоуткие постепено навикнуо на то.

Патке понекад пазе на мјесто у старим жељезним бачвама - воле затворени простор.Када се користе конвенционалне кутије, потребно је организовати преграде, раздвајајући гнезда тако да се патке осећају изоловано и да се не боре, уништавајући јаја друге кокоши.

Величина гнијезда

Утичница за индоутки не би требала бити већа од 70 цм у промјеру, висине до 25 цм и ниске границе - до 10 цм - тако да патке лако могу ући у свој дом.

Легло од сламе треба да буде суво и чисто, тако да се мора често мењати.Можете га мењати сваки дан.

Ако има много индоутока, можете да направите неколико гнезда

Где да ставите утичнице

 • Обично се налази на поду или на земљи..Индеоот зна како да добро лети, седи на гранама.Могу се попети у гнездо пилетине, које се налази на одређеној удаљености од пода.
 • Није потребно стављати гнијезда у исту просторију, јер ако патка сједи на јајима види друге пилиће, може бацити своје.
 • Постављени су уз зид, хранилице су смјештене насупротну страну.
 • Не стављајте гнезда близу објеката у изградњи, јер бука и куцање плаше кокошку, па чак и пилиће које су још у јајима.

Оптималан број утичница

Захваљујући гнезду, домаћин контролише процес полагања. Требало би да буде што више гнезда за занате колико је потребно за фарму.Патке би требало да имају своја мала места и да се не свађају око њих.Најбоља опција је када има дупло више патака него гнезда.

У просеку, две патке треба да имају једно гнездо

Могу ли узети јаја из гнијезда

Да би се убрзало вријеме ваљења потомства, не треба узимати пачја јаја из гнијезда, која равномјерно грије квачило са својим тијелом. Он покрива будућност потомства са слојем њеног доњег дела, извађен из абдомена са изгледом сваког новог јајета.

Богатство длаке сугерише да се пилићи ускоро морају појавити.

Преглед гнезда током инкубације

Могуће је прегледати гнијезда само у одсуству патке - када она иде у шетњу, јер она не воли да буде узнемирена. Првих неколико недеља се препоручује да се не додирују, након чега треба узети јаја - да би се уклонила јако загађена, неправилног облика и величине. У гнијезду не би требала постојати не-оплођена јаја која једноставно заузимају простор.