Сакупљање осе од осе: вреће за грожђе

Ни цијеле сезоне осе не допуштају да грожђе прође. Временски периоди помажу, убијају многе штеточине. Али са почетком сезоне, то јест љети, цијела плантажа расте под пријетњом да ће их појести осе.

Вреће ће помоћи у заштити грожђа од осе

Како се носити са осе

Постоји доста метода за борбу против осе:

  • вреће за осе;
  • специјални мамци и замке;
  • уништи кошницу;
  • прерада плантаже грожђа посебним хемикалијама;

Пољопривредници су измислили доста начина да се носе са досадним осама. Да бисте се ослободили оса, виноград можете третирати хемикалијама и инсектицидима који ће уплашити пчеле.Али постоји велика, али зато што ће ове хемикалије морати бити темељито опране од грожђа, иначе неће бити предмет продаје.

Хемикалије су ефикасан начин, са другом непожељном страном. Други по ефекту су мамац и замке. То су посуде са слатким сировинама и отров за пчеле. Могу бити направљене од боце. Овај мамац се прави у следећем редоследу:

  1. Боца се сече до једне трећине.
  2. Пиво се улива са шећером или ферментираним џемом.
  3. Окрените врх боце и затворите боцу.
  4. Оса се неће моћи извући из ње.
  5. Не препоручује се стављање слатких сирупа у боцу како се не би нашкодило "добрим" осама.

Може се поставити око насада грожђа са отровом у чистом.Мамци за осе помажу да се уклони опасност од пчела и да не наруше особу.Још једна не мање популарна метода борбе је елиминација пчелиног гнезда.Али проблем у овој ситуацији је да гнездо можда чак није ни на вашем сајту.

Једном у бочици, оса неће моћи да лети из ње

Ако имате гнијездо у том подручју, прво га уклоните, а затим ставите мамац запчеле које су преживеле.Будите опрезни и уклоните гнездо у посебном облику.Осигурајте да на тијелу нема отворених подручја гдје се пчеле могу пењати.

Не мање популарни и најсигурнији, и за пчеле и за људе, су начини борбе, вреће оса. Раније су направљене од капроне, а сада има доста специјалних врећа различитих величина са капе.Они не штете самим кластерима и штите усјеве од осе.

Као оса за осе, не употребљавају се превише каустичне хемикалије како се не би оштетила берба грожђа.Употреба хемикалија из пчела је сумњива ствар, будући да се наслањају на гроздове и морају се темељито опрати, тако да будући производ не оставља никакве трагове.Хемикалије могу нашкодити људском здрављу.

Како направити вреће властитим рукама

Прије него што су се вреће за грожђе појавиле из прикладног материјала и које су се посебно користиле за грожђе у борби против осе, користили су најлонске хулахопке.Али они су превише зближили гомилу идеформисао је.

Материјал је ставио групу грожђа превише чврсто и, према томе, у процесу његовог раста, производ је имао потпуно непрозирни изглед.Сада постоје специјалне вреће за грожђе које не деформишу гроздове и штите од осе.

Употреба кесица помаже у заштити усева и избегава употребу инсектицида.Препоручује се њихово стављање на гроздове када се пронађе прво оштећено грожђе.Заштитни механизми у борби против штеточина су различити.

Врече за грожђе могу се направити ручно

Кориштење врећица помаже у заштити грожђа од осе без употребе хемикалија.Али мамци такође значајно смањују утицај пчела.

Новчаник има двије стране.На крају крајева, пчеле убијају многе штеточине које представљају потенцијалну конкуренцију за њих у конзумирању грожђа.Проблем пчела је иу томе што нису ограничени само на једну групу.Могу почети одједном са неколико кластера, а након што су појели једну грожђе, оштећују неколико других.Када ово потоње, они се враћају и поједу га.Такав производ нема продајни изглед, па ће га бити тешко имплементирати.

Вреће помажу да се ухвате у коштац са хитним проблемом, али ова метода је скупа за оне који узгајају целу плантажу.Потребно је много времена и труда.да стави торбу на сваку групу.

Обавезно употријебите вреће неколико величина веће како бисте омогућили раст кластера.

​​

Да би се ослободилитреба да се неутралише у мраку. Носећи посебну одјећу и потпуно штитећи се од угриза, потребно је уклонити кошницу или га спалити или утопити у води. Често се кошнице третирају посебним хемикалијама.

Ако одлучите да користите мамац, треба их поставити око цијеле парцеле вашег винограда. Што је више мамаца - мање пчела. Користећи хемикалије, избегавајте оне који имају оштар мирис. Пчеле ће их избећи.

Постоје многи начини за сузбијање штеточина. Међу њима, без проблема, можете изабрати ону која ће бити најефикаснија и мање штетна за вашу жетву и здравље.

Ако узгајате грожђе за прераду у вино, онда се не можете борити с пчелама, али они који узгајају гроздове за продају не могу се избјећи.