Сажетак свих одела за коње Коњи

Постоји неколико важних знакова по којима се разликују коњи. Једна од њих је боја коња. Они се могу наслиједити. Боју одређује неколико особина, укључујући боју тела, боју ногу, грива, реп и очи. Они имају изражене границе (као и врсте), нема прелазних облика. На пример, ждријеб са жутом гривом не постоји, а црвени коњ не може имати црне ноге.

Пинтопс

Формирање одијела коња одвија се током његовог сазревања. Међутим, што је ближе старости, вероватноћа промена у овој функцији се повећава. Често постоје ситуације када се ждријебе рађају с двосмисленом комбинацијом нијанси различитих дијелова тијела. У овом случају, тешко је одмах приписати животињу одређеној групи боја. Постоје 4 кључна одела за коње.

Сиво одело је један од кључева. Из ње су настали многи мајстори.Сиви коњ може бити од Липпитзан пасмине. Црвени коњ - представник друге главне групе. Животиње су само одговарајуће боје. Црвени коњ може имати тамнију дугу косу. Удови се не разликују у боји од тела. Црни коњи су животиње трећег главног одела. Њихово тело је потпуно црно. Источни црни коњи се издвајају од осталих. Баи суит - четврта главна група.Изабеллове боје, каураи боје и друге већ припадају мајстору.

Црна

Црно одијело карактерише потпуно црна боја вуне.Постоји равномерна расподела боја, укључујући и дугу косу.Црни коњи могу имати различита копита боја: угаљ или бледе точкице.Описани знак боје наслеђује се у 70% случајева.Црни пастух који нема само једну смеђу или црвену косу на свом телу је реткост.Коњ у заливу или црвени коњ је уједначеније у том погледу.

Црни коњи имају униформну црну боју

Постоји црни коњ који не блиједи под зракама сунца.На њега не утиче време и светлост.Ове животиње се неће звати "црно одело у тан".Ждребад који су отпорни на ове појаве рађају се са задимљеном или плавичастом нијансом.Црни коњ ће избледети само под неповољним временским условима: сјајно сунце и друге појаве.Можете научити ову животињу при рођењу.Ови црни коњи су рођени пепељасти или црни и заливи, понекад смеђи.Процес молитве има индивидуалне варијације, али црна боја губи трајност.

Ништа, црни коњи "на сунцу" су подељени у посебну групу.Они се истичу чињеницом да под дјеловањем сунчевих зрака крајеви косе постају црвене боје.Овај феномен се објашњава чињеницом да неки црни коњи имају изузетно нестабилну црну нијансу.Љети се боја тијела животиње претвара у смеђу боју.Само реп, грива и удови остају чисти црни.Сана почетку зиме црни коњи враћају своју изворну боју.

Ти животиње су увијек били поштовани.Црни коњи су били из високих и строгих особа.Њихова учесталост није највећа.Црни коњи могу бити фризијске расе.

Црвена

Црвени коњ је тако назван због одговарајуће боје тела и дуге косе.Интензитет боје може варирати.Обично, ако је коњ црвен, боја гриве и реп ће одговарати боји тела.Међутим, осветљеност може да варира.Повремено постоји такав случај: коњ је црвен, а грива и реп су браон.

Црвени коњи, за разлику од залива, не могу имати црне ноге

Ови коњи имају примјетну разлику од залива.Црвени коњ има удове смеђе боје.Ту су и тамносмеђи представници.Ако су коњи црвени, онда је у вуни присутна смјеса црне длаке.Међутим, грива и реп имају тамно браон боју.Црни коњи и смеђи коњи су толико слични да се могу збунити јер је боја тамна.Међутим, познато је да је поријекло ова два одијела различито.Светло смеђи коњи имају светло смеђу нијансу тела.

Соловаиа

Ако је коњ црвен, то не гарантује његову припадност одговарајућем одијелу.Стоји на дугој коси.Боја одела се разликује по белој боји.Постоје и друге сличности:

 • су разигране и тамно сољене;
 • Исабелла суит анд лигхт нигхтингале.

Одијело одијела се одликује лаким и бијелим ждребади.Њихова кожаод ружичасте постаје тамно.Смеђи коњ има смеђе очи.Међутим, постоје представници који имају јантарну или светло смеђу боју.Коњ славуја постао је тако под утицајем само једног гена креме.Црвени коњ под његовом акцијом мења одело. Животиња добија типичну сњежнобијелу гриву и реп, као и малу нијансу остатка косе на тијелу.Према наведеним карактеристикама могуће је утврдити да ли је то славуј или играње коња.

Самотни коњ има сјајни реп и гриву

Сива

Сиво одело настаје истовременим присуством беле и црне длаке на телу коња.Са годинама, њихова боја доживљава озбиљне промене - појављује се сива коса.Сиви коњ доноси ждребе најразличитијих нијанси, али након неког времена добијају боју типичну за одело.Нијанса варира од скоро беле до тамносиве.Сива боја има другу карактеристику - тамну кожу.

​​

Пошто су напунили 9 година, животиње су приметно осивеле.Ако је сиви коњ био лаган, али постаје скоро сњежно бијел.

Неки појединци имају тамне мрље на својим тијелима.Сиво одело у овом случају добија име „у јабукама“.Код животиња старијег доба, тело се може заситити “хељдином” - малим црним тачкама.Сиви коњ годинама мења боју косе, али кожа остаје тамна.Постоји само старосна пигментација.Сива боја има још једну карактеристичну особину - подложност одређеним врстама хране (слама одхељда изазива алергију у облику осипа).

Сиви коњ може постати бијел с годинама

Саврасаиа

Слана одећа изгледа овако: прилично лак капут на тијелу. Многи од њих имају појас на леђима и видљив је зеброид њихових ногу. Коњ сабље има боју типичну за главно одело репа, грива и главе. Овај феномен је омогућен дјеловањем гена дивље боје, који доминира и чини вуну лакшом.Саврасаиа се иначе назива "дивља боја".

Описана промена у изгледу доводи до боље камуфлаже у природним условима. Савиност увек прати бројне “примитивне ознаке”:

 • Појас на полеђини. То су тамне пруге.
 • Зеброидни удови - хоризонталне пруге на ногама. Ова особина не мора увијек бити видљива или потпуно одсутна.
 • "Крила" - трака у предјелу гребена или рамена која иде преко тијела.
 • "Паук" - решетка тамне боје на челу.
 • Присуство белих влакана у грива и репу.

Саворски одело има многе карактеристике

Исабелла

Исабелла Хорсе Суит је добила тако занимљиво име захваљујући краљици Шпаније. Коњи пасмина Акхал-Теке, Кински и други имају ову боју. Исабелла коњ се појавио у Туркменистану пре много миленијума. Животиње имају чисту крв, јер се не могу похвалити све расе.

Ахал-Теке коњ из Исабел одијела добро подноси љетна врућина.

Акоизгледају ближе, постаје приметан ефекат прелијевајућих боја различитих нијанси.Са годинама, интензитет боје се повећава.Исабел одијело је у комбинацији с ружичастом кожом и плавим или сивим очима.Компетентна брига о животињама гарантира прекрасан капут.Исабел одело је наслеђено, али албино није ретко у потомству.

Исабелла одело је веома лепо

Остало одијело

Број одела је велик, па стога дајемо кратак опис неких од њих:

 • Одијело од заљева карактеризира смеђе тијело и црни реп, грива и ноге.Ови коњи имају мешавину црне длаке на телу.Нијанса вуне може бити све од свијетло до тамно смеђе.
 • Одијело мишева се разликује по присуству црне, сиве и смеђе косе на телу.Реп, грива, ноге и глава су црни.Мишовити коњ понекад има зеброид.
 • Одело коња у кожи.Карактерише га песак-златна вуна, црни реп, грива и крајеви ногу.
 • Пигтаилинг коњи.Можете га пронаћи на белим тачкама различитих конфигурација.Ово је парцијални албинизам.Имена одређене пасмине, која је карактеристична за одело, не.
 • Игреневаиа.Има црвену или смеђу вуну.Разиграни коњ има белу или сиву дугу косу.Црвени коњ има сличне знаке, само се његова дуга боја косе може променити.Кубични одело је карактеристично за пасмину пасмине.
 • Каураиа.Близу природне боје.Смеђи коњ има посебан ген који одређује његову боју.Главна нијанса је црвена. Каураи има плаву косу само у неким деловима тела. Реп, грива и удови су тамнији. Каураи маре може имати дивље ознаке. Ова боја је веома ретка, не поседују све расе.

Пасмине коња и отмастки имају велики број комбинација.Постоје прилично ријетка одијела коња (на примјер, каураиа).Пружене информације ће вам помоћи да разумете разлике између њих.