Садржи трешњу Схубинка Цхерри

Популарна трешња Схубинка се односи на биљке сличне стаблу.Његова главна предност лежи у издржљивости.Просечан животни век културе је 30 година.Недостатак сорте је ниска отпорност на мраз, стога је потребна додатна брига, од које зависи не само принос, већ и време када се може донети плод.

Цхерри Схубинка је популарна међу баштованима

Карактеристике културе

Сорта вишње Схубинка узгајана је почетком 20. века.Крајем 1950-их.Ова култура је уврштена у Државни регистар земље.У почетку је био погодан само за централне и јужне регионе.До краја КСКС века.почела је да расте свуда.

Сорта вишње Схубинка се односи на средњи-касни усјеви.Плод је примећен након 3 године раста на сталном месту.Берба се одвија крајем августа. Ако пратите сва правила за бригу, онда ће жетва бити прилика почетком августа.Воће ретко пуца и презре, тако да колекција производа траје до средине септембра.

Ова врста карактерише ниска отпорност на мраз.Не односи се на самоносеће усјеве, тако да је у близини потребно засађивање других сорти у близини по карактеристикама.За најбоље опрашивачеукључују Волоцхаевку, Новелу и Тиутцхевку.

Карактеристике стабла

Шубинка сорта вишње карактерише висина од 2-3 м. Опис показује да је круна пирамидалне форме, средње дебљине.Избоје карактерише суптилност.Њихова главна боја је смеђа, али постоји мала сива патина која покрива цијело подручје пуцњаве.

Између осталих карактеристика стабла, могуће је приметити:

 • цвасти су велике, ружичасте боје: састоје се од 5–8 цветова, пистила и прашника различитих величина, што не дозвољава култури да самостално производи полен заопрашивање;
 • листови издуженог овалног облика, средње величине: површина је глатка, сјајна, боја је засићена зелена;
 • средње браон пупољци;
 • кора је сиво-смеђе боје, без влакана, и због тога не раслојава.

Карактеристике плода

Опис указује на просечну величину плодова.Пречник највећег износи 3 цм, а тежина не прелази 4 г.Не дозвољава да се плод разбије.

Месо је сочно, густо, са малом количином влакана.У саставу плодова налази се велика количина шећера, чији ниво досеже 8%.Укус киселине се осећа, али нестаје после прве недеље после зрења.

Продуктивност је добра.Од дрвета сакупите до 20 кг производа.Плодови се користе за припрему укусне конзервације, а такође се конзумирају свеже.

Гојење и садња

За узгој квалитетних производа,потребно је одабрати најпогодније мјесто за слијетање.

 1. Ова сорта треба много сунчеве светлости, тако да је боље да је посади у јужном или југозападном делу врта.
 2. Садња се обавља у близини зграда или ограда како би се заштитила садница од вјетровитог времена. Због чињенице да су избојци веома танки, брзо се ломе под утицајем ветра.
 3. Сорта вишње Схубинка захтева плодно тло (иловасту или црну земљу), са ниским садржајем киселинско-базног баланса (не више од 4%).

Почевши од јесени, почињу активну припрему седишта. Ископавају и уклањају све стране предмете: стакло, камење и корење других биљака. Након тога, они напајају земљу компостом или хумусом, 10 кг по 1 квадратном километру. После месец дана, почињу да копају рупу за садњу. Оптимална величина треба бити 70 × 70 цм.

Када је рупа спремна, наставите са избором саднице. Максимална старост садног материјала треба да буде 1,5 година. Висина не смије бити већа од 1 м.

Садња се обично обавља почетком априла, када се земља опорави и загреје после зиме. За почетак, пола рупе је прекривено хумусом, а недељу дана касније у њега се ставља садница. Коријени су равномјерно распоређени по бунару. Доњи врат је остављен изнад земље, омогућит ће измјену зрака. Све су покривене земљом и заливене обилном количином воде (10-15 л). Излазак 2 × 3 м.

Брига о култури

Заливање се врши у интервалима од 20 дана. Сваки пут кад уђупод биљним грмом од 20 литара топле воде како би се побољшала адхезија са земљом.Након тога се уклањају корови, а горњи слој земље се ослобађа до дубине од 8 цм.20 литара калијум нитрата (30 г на 10 литара воде);

 • на лето, култура треба да се храни са раствор амонијум нитрат (50 г на 10 л воде);
 • У јесен се користе органска и минерална ђубрива како би се максимизирала заштита биља од смрзавања: прво се залије 20 литара суперфосфатног раствора (50 г на 5 л воде), а затим се земљом меље са хумусом и сламом.
 • Резидба је уклањање сувих и оболелих грана.Овај поступак се проводи у прољеће.У јесен желите да уклоните гране које превише згусну круну дрвета.

  Борба против паразита и болести

  Међу главним болестима које су подложне сорти вишње Схубинка, изолована је пепелница, труљење воћа и бактериоза.

  Раствор Бордеаук мешавине (60 г на 10 л воде) помаже да се отклоне знаци бактериозе и пепелнице.У борби против труљења плода, уобичајено је да се користи колоидна со (40 г на 5 л воде).

  Од штеточина се често јавља лисне уши, дјелотворан лијек против којег се сматра дрога "окси" (80 г на 10 литара воде).Превенција се састоји од прскања плавим витриолом (50 г на 10 литара воде).Обраду и прскање треба вршити у интервалима од 1 дана.

  Пепелница се може превладати мешавином Бордеаук