Садржај белог Текас препелице: особине пасмине и њега Куаил

Переработка добија на популарности у нашој земљи.Овисно о смјеру производа, узгајивачи бирају представнике јаја, јаја или месних пасмина.Ово последње укључује белу Текас препелицу.Овај бројлер је узгајан у Америци (Тексас), а стекао је популарност међу светским перепеводовима.Друга имена су "бели фараон", "снег".

Бела Тексашка препелица

Ова пасмина је резултат рада узгајивача, који је спроведен ради побољшања квалитета меса препелица, побољшања продуктивности и одрживог преноса ових особина на потомке. Да би се добила тексашка препелица, пресликане су копије јапанске сорте са представницима бројлера које су брзо добиле на тежини.Боја перја је добила ову расу од енглеског белог.

Карактеризација

Мужјаци у просјеку имају тежину од 370 г, женке тежине до 480 г (масени узорци и до пола килограма).Нето принос меса је до 260 г.

Опис појаве тексашке препелице је следећи:

 • устав је здепаст и густ;
 • грудни кош се истурен напријед, леђа су широка, линија је лучна;
 • врат је кратак, глава је средње величине, очи су равномерно тамне;
 • бело перје, са делимичнимприсуство малих мрља црне;
 • мишићни доњи удови;
 • кљун светле нијансе, понекад са црним врхом.

Понашање ових птица је мирно, избалансирано, не плашљиво. Понекад овај флегматизам постаје недостатак, јер мушкарци нису довољно активни.

Одржавање препелица у Тексасу на фарми или приватној резиденцији не захтева посебне услове. Међутим, узгајивачи се придржавају основних правила за његу препелица.

За белу препелицу лако се брине

Предности

Следеће карактеристике говоре у прилог одабира тексашке препелице као пасмине бројлери:

 • брзи велики добитак;
 • интензивно добијање на тежини пилића;
 • укусно дијететско месо;
 • ријетки случајеви проблема са јајоводом (пролапс и друга оштећења);
 • непретенциозност према условима притвора;
 • минималне трошкове збрињавања;
 • представљање меса након прераде;
 • Кожа се лако чисти.

Трудови Тексашких препелица

Недостаци

Проблеми с којима се сусрећу пољопривредници у узгоју бијелих бројлера укључују:

 • просечне и испод просечног нивоа производње јаја;
 • ниска плодност јаја и валивост (до 60%);
 • висока потрошња хране;
 • способност разликовања женки од мужјака само након појаве полагања јаја;
 • пасивно понашање мушкараца;
 • слабост излеглих пилића.

Продуктивност

Пошто препелица се односи на месоправац производње јаја ове беле сорте је нешто нижи него код осталих врста препелица - од 65 до 75 процената.Препелице почињу да се носе у старости од 60 дана.Јаја препелице (тежине 12-14 г) имају лековита својства, помажу код поремећаја гастроинтестиналног тракта, изложености зрачењу и другим болестима.

Месо таквих препелица одликује њежност, високе гастрономске особине.То је мање калорија него пилетина.Ова пасмина брзо добија на тежини, али је склона гојазности.Да месо није изгубило укус и корист, пазите на исхрану кућних љубимаца.

Тексашка препелица има прехранско месо

Услови живота

За узгој птица на фарми или окућници, додијелите малу површину домаћинства од 10 до 15скуаре метерс.Обезбедите вентилацију кућним љубимцима и уверите се да нема пропух.Не дозволите прејако осветљење.То ће узроковати стрес код тексашких препелица: становници штале ће се забринути, почети ће да кљуцају једни друге и јаја, ковање и јаје ће се смањивати у количини и квалитети.

Покушајте уклонити друге иританте са мјеста притвора: изворе буке, домаће животиње (мачке, пси).За осветљење користите једну флуоресцентну лампу или по 25 вати.Бијеле препелице из Тексаса садржане су у кавезима које узгајивачи производе или купују.Дефиниција куће је важна: она утиче на здравље и продуктивност стада.

Ако је слијетање чврсто, онда почиње гризење.Када и местамного, а затим смањила производњу јаја.

Параметри кавеза у којем се чува крдо су од 90 цм дужине, од 40 у ширину и 20 у висину.Ако је висина већа од 20 цм, покријте плафон меким материјалом тако да кућни љубимци не повређују главе током полетања.Птице седе у кавезима по стопи од две женке по мушкарцу, по глави - најмање 50 квадратних центиметара.

Бела препелица се држи у малим кавезима

Бијеле препелице, као и друге, почињу да се носе директно на под.Њима не треба ни гнезда, ни гнијезда. Да би се спречило гушење и бојење јаја, ставите кутије за јаја у кавезе.Хранилице и појилице (бољег типа) налазе се изван.Такав аранжман олакшава власнику да очисти подручје и смањи ширење хране.У ту сврху под може бити израђен од мрежасте решетке, а испод ње можете уградити пладањ за сакупљање отпада и другог отпада.

За рационализацију привреде користе се ћелијске батерије у којима се ћелије налазе једна изнад друге.Препелице се осећају пријатно на температури од 20-22 степени и влажности од 60-70%.Дан вештачког светла траје 16-17 сати.Чишћење ћелија се врши сваког дана.

Култивација

Ова пасмина не инкубира јаја, стога користи инкубатор.Уређај за узгој пилића који се продаје или дизајнира ручно.Сакупити јаја не старија од 7 дана, од узорака до 10 месеци.Охладите их пре стављања у инкубатор.

После појављивања препелице, пребаците их на самоникле или купљене.броодерс.

Првих седам дана одржавати температуру од 33 до 35 степени. Постепено смањите ову цифру на 26 степени за 21 дан. Од 30 дана живота поставите 22-24 степена.

Дијета

Продуктивност тексашких препелица зависи од уравнотежености, богатства протеина и других хранљивих материја. Нахрањују се житарицама (зоб, јечам, кукуруз), зеленилом (дјетелина, луцерка, млада коприва), комадићи поврћа (мрква, кувани кромпир). 2-3 пута недељно у храну се додају минерали (дробљена креда, шкољке, коштано брашно) и витамини (рибље уље).

Користи се и мешана храна - опције за живину или специјално дизајниране за препелице. Дозирање - четири и по килограма дневно на сто глава. Беле препелице дневно конзумирају 40-45 г хране.

Када се крдо потпуно напуни, производња јаја се повећава: неке жене свакодневно журе.

Млади почињу да се хране у првим сатима живота. Свеже излежене кокошке хране прва и два дана куханим и ситно сецканим јајима. Затим у јеловник додајте кисели сир, јогурт, зеленило. Употријебите крмну смјесу која циља на птичја телад.

Обезбедите свежу, чисту и мало загрејану воду становницима куће.

Прехрана препелице мора бити уравнотежена

Корисни савети

 • Када купујете, изаберите младу са мање тамних мрља - кожу трупа таквих примеракапрекрасна крем боја;
 • могуће је разликовати женски од мушког гласом (први тихо пуши, други прави гласне звукове);
 • приликом постављања ћелијске батерије ставите доњи ред на метар од пода (погодније је очистити и сакупити јаја);
 • када бијеле препелице почну журити, додајте мљевену морску рибу у своју исхрану.

Висока продуктивност и минимални трошкови који карактеризирају бијелу Текас препелицу ће бити кључ успјешног пословања. Чак и ако не планирате узгајати ове птице у индустријским размјерима, они ће вам осигурати дијететско месо и здрава јаја.