Саднице патлиџана: растућа температура Еггплант

Узгој патлиџана је веома напоран процес.То захтева специфична знања и вештине од летњег становника.Само му је тежак посао помоћи да узгаја богату жетву, коју очекује.

Сваки баштован ће сигурно имати своје тајне, које активно користи при узгоју садница за патлиџане.Требало би да зна тачно услове у којима би требало засадити поврће тако да добро расту и сазревају.Посебну пажњу увијек треба посветити температурном режиму у којем ће се биљке осјећати најугодније.

Оптимална температура за патлиџане је од 22 до 28 степени

Непридржавање правила за садњу и негу патлиџана ће утицати на принос.

Кривњу за чињеницу да је у врту прерасло мало поврћа, лежи само вртлар, који није успео да обезбеди добре услове за садњу.

Погодна температура за садњу садница

Патлиџане пролазе кроз неколико фаза развоја пре него што дају плодове.У свакој од њих, биљка захтева одређену бригу, која се тиче не само редовног заливања, већ и обезбеђивања исправних температурних услова.

Саднице патлиџана неће се нормално развијатиу превише хладном или врелом месту.Исту реакцију треба очекивати и од других сличних биљних култура.

Патлиџане су међу биљкама које много воле топлину.Изузетно је тешко да издрже хладне периоде.Оптимална температура за њихове саднице креће се од 18 степени Целзијуса.У таквом окружењу може лако да расте.Ноћу, биљке су прилично способне да се носе са благим хлађењем, око 15-16 степени.То је за њих прихватљив стандард.

На хладное место садниата по патлиџани пожутит

Наведени данни не сажимаут.Они само омогућавају баштованима да разумију околности у којима би се патлиџани требали засадити на отвореном тлу.У процесу рада са биљкама, захтјеви који се односе на температуру могу благо варирати.А ово је сасвим нормално.

Ако баштован жели да убрза развој садница и раст самих биљака, може их посадити на топлијем месту, у коме се дуго задржава око 23-25 ​​степени топлоте.

Не бојте се држати патлиџане у просторијама у којима температура није превисока.Мало хладноће, напротив, имаће користи од поврћа.То ће помоћи да се биљка учврсти и учини отпорнијом на непредвидиве мразеве и многе болести.

Ветрови патлиџана могу бити очврснути

За очвршћивање садница, патлиџане треба ставити на место где се температура одржава на 12-14 степени.Ни у ком случајуиспод.

Термофилне биљке неће нормално реаговати на екстремну хладноћу.Он им неће дозволити да почну да се развијају на време.Могуће је да ће патлиџан једноставно умрети у таквим условима.Такав резултат од каљења једноставно неће задовољити узгајиваче.Дакле, овај поступак треба третирати са посебном пажњом да га не омотамо на штету биљака.

Има смисла почети каљење патлиџана одмах након првих изданака.Током овог периода, процедура ће бити најефикаснија.

Не само да ће повећати отпорност садница на мраз, већ ће му се и омогућити да се брзо прилагоди условима отвореног тла када је право време да се поново засади у припремљеној подлози.

Непожељно је да саднице прерасту снажно пре садње

Није вредно прегрејавања патлиџана пре садње у земљи.Због тога ће се саднице размазити.Биће тешко пребацити било који посао који ће се морати обавити током слијетања.Биљка се неће прилагодити уобичајеном тлу и може се сушити или не дати жељени принос.

На којој температури расту патлиџани

Патлиџане неће нормално расти и сазријевати на вријеме ако искусе недостатак топлоте или, напротив, осјећају константно прегријавање.И хладна и интензивна топлота једнако су штетне за поврће.И то је један од многих разлога због којих баштован треба да обезбеди одговарајући температурни режим за своју парцелу, где се узгајају патлиџани.

Изтоварване се изнесуваат в земји,када ноћне температуре прелазе 15 степени

Патлидзане, као и друге биљке које воле топлину, престају да расту када температура падне испод 15 степени Целзијуса. То их тера да седе у земљи.

Поврће никада неће почети да расте у тако неповољним условима. Ако се мраз догоди, а хладно пуцање траје неколико дана (испод 10 степени Целзијуса), онда ће саднице патлиџана умрети. Мало је вероватно да ће летњи становник моћи да је спаси ако не предузме кораке да се унапред заштити од неповољних временских услова.

Када се патлиџани почну замрзавати, догађа се следеће:

  • Сок престаје нормално да циркулише кроз стабљику биљке.
  • Коренски систем се постепено замрзава од постојања у хладном тлу.
  • Листови патлиџана због недостатка хранљивих материја почињу да нестају, што погоршава опште стање биљке.

Ни у ком случају не би требало да се појави горе наведени знак. Постројење након тако тешке рехабилитације. Ако баштован још увек има времена да спаси патлиџан, онда је мало вероватно да ће наставити да задовољава свој добар принос.

На хладное земли, първи патлиџан може да умре

.

Патлидзане активно расту ако се узгајају у топлоти. 24-28 степени у сунчаном времену и 18-22 степени у облачном дану су идеални услови за поврће.

Патлиџане могу патити чак и по сунчаном времену ако је вани јака промаја. Листови ових биљака су веома деликатни.Стога их хладни вјетрови могу озбиљно озлиједити.Да би се то спријечило, потребно је одабрати добро мирно мјесто без пропуха за садњу патлиџана или изградити додатно склониште за њих од вјетра.

Патлиџане трпе ниску температуру само у првој седмици након клијања.Они се осећају прилично удобно у условима 10-12 степени ноћу и 16-18 степени топлоте током дана.

У наредним периодима, када патлиџани уђу у фазу активног раста, биће им потребно много топлоте.Летњи становници који држе биљке хладним током ових периода су неразумни.Очвршћавање треба рјешавати раније.Сада ће им ова процедура донети само штету.

Филмско склониште од хладноће

Обезбеђивање одговарајуће температуреу које време је најефикасније започети рад на слетању.Досељеници у овом послу могу затражити савјет од искусних вртлара.Рећи ће вам који је период најповољнији за патлиџане.Али не треба се ослањати на природу.Време је веома променљиво.Чак иу мају, када почиње сезона садње садница патлиџана, могу се појавити јаки мразеви, који ће одмах уништити незреле биљке.Љетни становници морају бити унапријед припремљени за такве непредвиђене околности, како не би поново ризиковали жетву.

В пластенки, патлиџани даат гарантирани принос

Гарденери,плаше се неочекиваних мразева, радије засађују патлиџане у пластеницима. Такви услови су најоптималнији. Љетни становник моћи ће самостално регулирати температурни режим у стакленику.

Патлиџан у стакленику

Узгој патлиџана у стакленику има своје нијансе, на које треба обратити пажњу. Ако баштован правовремено не залије биљке, проветри стакленик и прати друге препоруке за негу, поврће ће пропасти. Ако је у стакленику превише вруће, такођер ће им нашкодити. Проветравање ће помоћи да се ослободи вишак топлоте. Али не дозвољавајте скице. Више о овом питању било је описано мало више.

Патлиџан на отвореном пољу

Није сваки љетњи становник таквог објекта као стакленик. Осим тога, многи људи више воле да узгајају поврће не у расадницима, већ на отвореном пољу, сматрајући ову методу поузданијом и доказаном. Ако баштован није засадио патлиџане у стакленику, то не значи да неће моћи да их заштити од изненадног почетка хладног времена. За такве случајеве постоји и ефикасно рјешење.

Вртлар који жели да заштити своју парцелу од мраза треба велики филм и причвршћиваче да га поправи.

Патлиџани трпе интензивну топлоту. Тхеи неед притениат

Ови минимални трошкови могу да заштите биљке које воле топлоту. Филм ће помоћи у стварању привременог стакленика у којем ће патлиџан чекати хладни период. Требало би бити испружено преко кревета и сигурнопосебне квачице или друге сличне уређаје. Нарочито је такво склониште важно ноћу, када се извана јако охлади. Током дана можете отворити филм, дајући патлиџану прилику да осети топлину сунчевих зрака.

Тачна температура је прва ствар која мора бити осигурана патлиџанима у свим фазама раста.

Уосталом, топлота је то што омогућава да поврће активно сазрева. Стога, баштован, рачунајући на богат принос, прво мора заштитити кревете од таквог непријатеља као што је хладноћа.