Саднице купуса за узгој у купусу Московске регије

Према званичним статистикама, купус је популарно и тражено поврће широм света.Човек једе око четвртине свег поврћа, односно купуса.Један научник чак је сугерисао да све врсте купуса потичу од једне врсте.Узгој купуса на територији Москве је једна од омиљених активности вртлара и аматера овог поврћа.

Узгој купуса почиње селекцијом сјемена и садњом на садницама

Да би се узгајале најбоље сорте, научити када сејати сјемење, садити саднице.Обратите пажњу на даљу негу и време зрења поврћа.Шта је купус популаран у Москви?Како узгајати ову биљку?

Бели купус

У Москви има много врста белих, као што су боје.Њене саднице се савршено прилагођавају отвореном тлу и дају добру жетву.У овом случају, сорта се препоручује за избор, на основу њихових индивидуалних преференција.

Боље је купити неколико врста одједном, које се могу садити за рану, средњу и каснију жетву.Сијате семе од раног прољећа, што ће вам помоћи у расту добрих садница.

Важно је да се узгајају саднице бијеле и цвјетаче и у стакленицима.Тек након тога је посађено на отвореном тлу.Белокоцханнаиасаднице нису избирљиве за негу, слабо реагују на негативне спољне утицаје, тако да остаје да следите паразите и време да оплодите сорте које преферирате за садњу у башти.

Рано је идеално за укусне летње салате, средњи и касни остају релевантни за дуготрајно складиштење и ферментацију.

Садниј бели купус воле топлоту

Садња брокуле

Брокуле постаје све популарније. То је једна од сорти карфиола, која се понекад назива и шпаргла. На отвореном тлу, поврће расте савршено, брзо и веома плодоносно производи усјев. Узгој брокуле и карфиола неће захтијевати много посла - довољно је да се благовремено брине о поврћу.

Ако желите да добијете рану брокулу, можете да засадите њене најбоље и доказане сорте на отвореном терену почетком маја. Зрело зрно брокуле требало би да буде отворено у јуну.

Брокуле и саднице цвјетаче морају се узгајати унапред, тако да су датуми садње исти као они који су одређени за семе овог купуса. Броколи је у стању да стално производи усеве, који ће се формирати у изданцима. Прво су јајници брокуле већи, а затим мањи, али то не утиче на квалитет поврћа. Најбоље сорте брокуле идеално се укорењују у московском региону.

Саднице брокуле се саде у земљу почетком маја

Карфиол

УзгојКарфиол - вјештина која је корисна сваком вртлару.За садњу карфиола потребно је припремити тло и малу количину ђубрива која ће вам помоћи да брже добијете.

Обојене саднице су карактерисане прелазним временом, тако да можете добити жетву која вам је потребна након 85 дана након што су саднице посађене.Изаберите најбоље сорте најбољих врста хибрида које се боље укорењују и производе укусније плодове.

За обојене саднице не постоје посебни критеријуми када га узгајате, тако да можете сијати сјеме или посадити саднице директно у тло. Постоје одређени рокови за садњу: не би требало сијати семе раније од краја марта и касније у јуну - нећете имати времена да добијете жељену жетву или ће се замрзнути у мартовским мразима.

Узгој карфиола није проблематичан, брига је слична бело-поврћу, са којим су сви упознати.Постоје три облика вољене карфиоре:

  • заобљена:
  • равна
  • равна заобљена.

Мало вртлара може разликовати ове облике обојених садница, али ипак за веома захтјевне гурмане можете покупити занимљиве сорте.

Саднии цветача произведу културу после 85 дана после садње у отвореном тлу

Савоја и Бриселске каше

Многи људи се питају када треба засадититакве саднице.Сорте су прилично хировите, тако да приступ њима мора бити тачан.Правилна култивација и брига ће вам помоћи да добијете савршену жетву.Пролеће је популарноМноги вртлари, али за садњу је потребно знати одређене нијансе.

Зашто је Брисел? Садња најбољих сорти овог купуса била је препоручена за украсне сврхе. Садница поврћа изгледа веома занимљиво и сјајно, стога је релевантна заједно са другим украсним поврћем.Али прокулице су лако јести и добро окусити када су посебно обрађене.

Прокулице су веома корисне, јачају имунолошки систем и носе велике количине витамина у тело.Можете га посадити у отвореном тлу и не бринути о сигурности поврћа.Када му пружите праву бригу, култивација не пролази узалуд - добијате добру жетву.

Када узгајате прокељ у свом врту, не треба заборавити на његово ђубриво и минерале.Узгој мора почети у априлу, тако да рани мразеви не оштећују поврће - саднице су прилично осјетљиве.Бриселска крошња брзо сазријева и одличан је додатак многим јелима.Најбоље опције - расте у стакленику, а затим се саднице преселе у отворено тло.Када добијете жетву, можете је замрзнути за зиму - поврће не губи своје корисне особине.

Најдобри сорти вклучували Савои купус, кои сазрува за кратко време.саднице изгледају лабаво, са валовитим листовима.Није погодан за дуготрајно складиштење и ферментацију, али за гашење таквог поврћа било би идеално.

Саднице се саде од почетка топлог маја, а каснијесорте крајем овог месеца.Посебна пажња није потребна, а ви ћете у најкраћем могућем року добити висок принос.