Саднице гнојива грожђа

Храњење садница грожђа је важно за добро плодоношење.Након што сте направили потребан прељев за вријеме садње, у наредне 3-4 године можете без облачења.Али за грмље одраслих треба гнојиво.

Гнојиво од грожђа игра важну улогу у његовој култивацији

Важност исхране за саднице грожђа

Грмови грожђа добро се развијају на тлу богатом хранљивим састојцима. Али сваке године земља постаје сиромашнија и, ако је не храните, биће исцрпљена. Такви услови не подржавају имунитет биљке, грожђе се не развија добро, болесне су од суше, мраза.

Постоји верзија да ће се хранити грожђем неколико пута са ђубривима, да ће оживети.Али, важно је знати шта треба да урадите у земљишту за добар раст грожђа иу ком периоду.Културна потреба за витаминима, елементи у траговима варирају у зависности од фазе развоја.

Вредност елемената у траговима за правилан развој грожђа је огромна.Без облога, грм ће бити слаб и може умријети или се развити, а његово плодоношење ће бити на најнижем нивоу.Припрема је важна код садње младих садница.

Правилно ђубрење младих садницагарантује добре приносе

Утицај елемената у траговима на развој грожђа

Ко жели да има високе приносе, мора разумети утицај на културу разних микроелемената, у којој фази су они неопходни и како исправно их треба довести у земљу. Са земље, биљка троши угљеник, водоник, кисеоник. Али елементи у траговима као резултат растварања неорганских соли. Након увођења елемената у тло, под утицајем сунчеве светлости, јављају се сложене хемијске реакције, захваљујући којима се стварају органске супстанце, као што су протеини, масти, угљени хидрати.

Ако постоји недостатак неког елемента, грожђе почиње да апсорбује ту супстанцу или слично из земље. Али супстанце сличне својствима могу бити штетне.Дакле, са недостатком калцијума, биљка ће узимати цезијум из тла, са недостатком калцијума, штетни стронциј се апсорбује.

Ево листе корисних хранљивих материја:

 • Азот подстиче раст зеленила (лишће, изданак). Сходно томе, највећи део исхране из азота се уводи у пролећном периоду (март, април). Обично месец дана пре формирања бубрега. Лети се смањује потреба за азотом. Важно је да у августу уношење азота штети грму, јер почиње да брзо расте зеленило. То ће увелике отежати зрење дрва. Велика количина азота је у уреи и амонијум нитрату.
 • Фосфор је веома користан за грожђе у почетној фази цветања. Након увођења фосфатних ђубрива (суперфосфати), цвасти се добро развијају, плодови су везани и грожђе расте. Више фосфатних облогаОна се доводи у период сазревања кластера.У овој фази повећава се потреба за културом у калијуму, који се може депоновати у кори винове лозе и након плодоношења
 • Калијум се уводи у јесен.Калијум хлорид је најпогоднији за грожђе, које је у стању да интензивира старење винове лозе, да побољша квалитет грожђа.Калијум хлорид савршено припрема културу за зимски период.
 • Съдържание на исхрането с дејството на красната земја се развива.Наношење у пролеће азота и калијума у ​​дози од 150 кг.по хектару, број бактерија и гљивица се значајно повећава.Ово доприноси нормалним условима за живот микроорганизама, што доводи до повећања приноса
 • Бакар повећава отпорност изданака на мраз и сушу, активира њихов раст.
 • Борна киселина која се уноси у тло повећава садржај шећера у плодовима и убрзава њихово зрење.Важно је знати да бор побољшава клијање полена.
 • Ђубрење грожђа са цинком значајно побољшава плодност.

Бакарна ђубрива стимулишу раст и штите од мраза

Обрада семенки грожђа

Јама за садњу грожђа се обично прави дубоко25-30 цм, али ако се обрађујете током садње, они копају рупу дубоку и дубље 55 цм.

Потребна је јама за стварање плодног јастука.

Учините то на следећи начин:

 1. помешајте земљу са горње дресуре и ставите је на дно јаме;
 2. посути чисту земљу на врх тако да корени не изгоре;
 3. ​​
 4. посади сечење.

За копање рупе засаднице грожђа, препоручљиво је сортирати земљу: бацити добро тло на једну страну, глину на другу. Корисно је попустити дно јаме са вилама. Као ђубриво узмите 200 грама или чашу суперфосфата и 150 грама калијум сулфата. Употреба калијум хлорида се препоручује у јесен. Минерално заваривање замењује један литар пепела. Након наношења ђубрива на дно, додаје се канта плодног земљишта и све се добро меша.

Као ђубриво може бити компост или хумус (1-2 канте). Али не треба уносити не-труљени стајњак, јер ослобађа одређене супстанце које могу да инхибирају раст корена, понекад то доводи до смрти ако постоје озбиљне опекотине корена.

Након што се земља помијеша са ђубривом, из гомиле се доводи чиста плодна земља, умеће се садница, а одозго се може покрити глиненим земљиштем.

После такве садње, саднице се не могу оплодити три године. Али ретко ко се придржава овог савета. Обично виноградари имају жељу да утичу на раст усјева како би имали рани и висок принос.

Правилно ђубриво грожђа не захтева додатно храњење у наредне три године

Обрада грожђа коријена

Храњење садница грожђа и грмља одраслих може се обавити кроз лишће. На овај начин, хранљиве материје се веома добро апсорбују. На тај начин грожђе се интензивније развија и даје максималне плодове. Утврђено грожђе много боље подноси зимске мразеве.

Без обзира на ђубриво које се наноси на земљиште, прскање листова раствором елемената у траговима врши се на следећи начин:

 1. Први пут је то прије цватње да би се спријечило њихово расипање.
 2. Други пут је након периода цветања за бољи јајник. Трећи пут када плодови сазревају.

Приликом друге и треће обраде не употребљавајте ђубрива са азотом.

Органска ђубрива која су комерцијално доступна користе се за ове облоге.

Можете се хранити, мијешајући пепео са инфузијом различитих биљака, које сам успио ферментирати.

Потребно је обавити одијевање у дане када нема вјетра, ујутро или увече. Ако је дању, само у облачним данима. Обрадом под врелим сунцем, биљка може да се опече, јер се раствор наноси на листове у капљицама. Корисно је у ову отопину додати три жлице шећера.

Прво довођење се врши пре цветања винове лозе

Гнојиво младо грожђе

Ако се током сетве не примењују ђубрива, они се хране током вегетације. Дозе се утврђују, узимајући у обзир сорту грожђа и његове карактеристике, врсту тла.

Вредност прелива је обогаћивање земљишта корисним супстанцама.

У глинастом тлу се на место кореновог система примењују додатци поташе. Суперфосфат се може користити мешањем са органским додатцима. Са лаганим пешчаним земљиштем са малим капацитетом апсорпције, суперфосфат се додаје на дубину од 20-25 цм.

Ако је грожђе повезано саНеотворена сорта, пожељно је водити јесенско-зимско храњење.Покривање грожђа је боље оплодити након процеса склањања зими или прољећа прије отварања.

Примена додатака азота често зависи од њихове врсте, климе и тла.Уреа ђубрива могу бити произведена са различитим типовима земљишта.Нитратни типови азотних додатака који се користе у пролеће: март, април.Али, ако се биљка слабо развија, можете се хранити пре цветања.

У пролеће је корисно оплодити грожђе са фосфорним облогом.Ако их направите на јесен, неке супстанце ће се претворити у неприступачну текстуру за биљку.Користећи их заједно са органским ђубривима, могуће је хранити необложене сорте у јесен.А за покривање винограда, фосфатна ђубрива треба користити само у рано прољеће, након отварања грмља.

Калиј се најбоље меша са фосфатним преливом.Важно је да је период њиховог увођења исти.У ком временском интервалу и направи зависи капацитет хранљивих материја у земљи.

Боље је конзумирати органску материју у јесен или зиму, али не мање од једном у 3-5 година.Органски додаци (тресет, стајњак, компост) богати су минералима.Важно је да могу повећати садржај хумуса у земљи и повећати квалитет воде и физичког квалитета земље.

Што је грожђе активније, повећава се потреба за минералним ђубривима.Стога компетентно гнојење грожђа активира развој и повећава плодност.