Садња кромпира помоћу мотоблока Кромпир

Доласком прољећа, љетњи становници додају још посла. Копање кревета заузима посебно место. Иако су лопате тражене, као и данас, данас је на првом мјесту други уређај, што олакшава рад. Ово је ходалица. Многи су чули како да сеју кромпир трактором који хода иза себе, али то никада нису урадили сами.

Мотоблоцк значајно олакшава рад узгајивача

Обрада земљишта

Да би се земљиште исправно третирало у комплету за садњу кромпира на мотоблоку, укључен је и гомољац и плуг. Захваљујући мултифункционалном уређају, земља је засићена кисеоником, поврће расте много брже, сви корови се уклањају.

Међу минусима се може назвати само један - њиме може управљати само мушкарац. Пре покретања орања опруге, подесите и подесите јединицу, онда ће бити много лакше држати је и водити тако да су бразде равномерне.

Дубина стазе за садњу мора бити у кругу од 20 цм, а за овај рад постоји плуг, са којим је дубина једнака, а редови су уједначени.

Култивација се одвија уз помоћ секача, од којих јаме остају на земљи. За висококвалитетну обраду локације потребно је да се манипулације изврше правилно, тј. Када се крећу у супротном смеру, један од секача треба да падне у колосек који је оставио други резач. Дакле, поље ће дати вишекопање.

Култивација са резачима

Понекад вртлари производе кружну обраду Земље. За то је погодан МТЗ моторни блок. Почињу од ивице и крећу се ка централном делу спирале. Али постоји један велики недостатак: након орања, морат ћете поравнати тло грабљем. Приликом кретања, земља се обрађује грабљама само на мјестима гдје се агрегат окреће.

Припрема опреме

Након припреме терена, ми преузимамо технику слијетања. Да бисте то урадили, промените ножеве на стопицама. Средишњи граничник се уклања, умјесто тога се монтира спојница. Рад на припреми технике обавља се ручно. У рупе су уграђени метални игли. Уређај за мотокултиваторе испоручујемо са дворедним носачем, чија је ширина између компонената постављена на 65 цм. Овај параметар показује колика ће бити удаљеност између редова кревета.

За обиљежавање врта користи се самоуслужни маркер. Нека буде врло лако. Узима се дрвена ручка, на једном крају на коју је постављен мали попречни штап. Правимо неку врсту грабуље, за ово попуњавамо три квачице, раздаљина између њих би требала бити и 65 цм. Прошавши један ред, окрените ниво који сте направили својим рукама и водите га у супротном смеру, пушећи екстремни клин око претходне екстремне линије. Након обележавања, узмите шетач и направите бразде.

Методе садње кромпира

Формирање бразде за слетањеврши се на два начина:

 • помоћу окилника;
 • користећи сејалицу за кромпир.

Први начин садње повртарских култура врши се уз помоћ окилника.На опрему су монтирани точкови за причвршћивање.Сада можете изрезати бразде које одговарају биљци.То се ради уз помоћ плуга.Након што се точак промени у гуму, ширина између које одговара величини колотрага, а култура посађена у земљу се пуни и благо набија.

Кромпир је могуће напунити ходачем тако да један од његових гумених точкова обиђе кромпир

Други метод укључује рад са сејалицом за кромпир.Ово је врста надстрешнице причвршћене за мотоблок.Његова запремина је око 40 литара.У њему се налази корен.Опрема се користи на великим површинама за слетање.

Први корак је припрема тла:

 • да се оре;
 • да сахрани;
 • ако је могуће, направите влажност тла.

Након припреме тла формирају се гребени.Надстрешница је опремљена са два уређаја:

 • са браздом одакле кромпир улази у земљу;
 • диск за бртвљење културе.

Процес садње молоблоком са сејалицом за кромпир

Опрема је снабдевена са котачима за уземљење и сејалицом за кромпир.Да би бразде биле дубље, растојање између дискова се смањује.Поврће заспи у одељку, а за време кретања мотоблока пада у припремљену колотуру.Фреквенција слетања се може контролисатисами.Након садње културе, трагови су закопани и набијени.

Надстрешница за кромпир се може направити ручно.Садња кромпира са Невом може се обавити без додатних уређаја.Овај непретенциозан и поуздан тип опреме за летнике је једноставно незаменљив.Са њом, без икаквих проблема, било какав посао на дацхи.Исти принцип важи и за мотоблокове Зубр и МТЗ.То је због чињенице да су пројектне шеме идентичне, тако да практично нема разлике између њих.Тако се садња кромпира од стране Бисоновог крмача одвија иу првој и другој варијанти.

Постоји још један начин садње крумпира са плугом.Користи се за окретање тла прије зиме.Кромпир је засађен мотором Бисон, Нева или МТЗ.Плуг и гројпер се држе одабраног типа мотоблока.Када орање земљиште орање није потребно.Међу карактеристикама методе треба нагласити да се истовремено са формирањем калибра посади усев.Стигавши до линије до краја, техника са плугом се распростире и, формирајући нову рутину, заспи прву линију са посађеним кромпиром.

Мотоцикли МТЗ су популарни

Мотори на МТЗ-у

Данас су мотори МТЗ-а врло популарни.Компоненте за МТЗ су издржљиве и поуздане, тако да опрема може бити у употреби дуже вријеме, тако да приликом монтаже користе високо квалитетне материјале.Поред тога, јединица је економична у смислу потрошње горива и јевеома снажан поглед у својој класи.

Моторблок МТЗ има такве позитивне карактеристике као:

 • минимални ниво вибрација;
 • ниска бука;
 • лак старт;
 • једноставне контроле;
 • пријатељство према околини.

МТЗ је једноставан за руковање, једноставан за управљање.Његово одржавање се може обавити без проблема властитим рукама.

Присуство модерне опреме на двориштима олакшава напоран рад вртлара, посебно ако постоји велика парцела у оквиру пољопривреде. Осим тога, није потребно купити тракторе за ходање најсувременијом технологијом са гомилом звона и звиждаљки, од којих се многе могу направити властитим рукама.Због тога су мултифункционалне фрезе на фарми неопходне, захваљујући томе, летња сезона доноси само радост.