Садња краставаца у пластичне боце од 5 литара Краставци

Практично сви вртлари који имају викендице или личне парцеле се баве узгојем краставаца. Недавно се појавио велики број занимљивих технологија, од којих је једна садња краставаца у боцама од 5 литара.

Краставици у боцама од пет литара почели су да расту релативно недавно

Пре него што одлучите да спроведете такав процес, морате израчунати оптимално време за сетву. Најчешће, вртлари се руководе лунарним календаром и на растућем мјесецу бирају повољне слетне дане. У чланку ћемо детаљније размотрити ову технологију за узгој краставаца и сазнати зашто се користе пластичне боце.

Опште информације о овој технологији

Узгој краставаца у пластичним боцама односи се на метод који омогућава узгој садница без пресађивања краставаца у стакленицима.Овај необичан метод је економичан и веома погодан, посебно у регионима са хладном климом.Треба напоменути да је могуће засијати сјеме не само узимајући у обзир фазе Мјесеца, већ и мјесец. Сетва се може обавити у неколико фаза у средини или на крају пролећа иу јуну да би се покупила касна жетва.

Са временом, саднице се дистрибуирају на:

  • рано (априлска сетва упочетак мјесеца када је бочица садница изложена прозору;
  • стакленик (средина априла);
  • опрашивање (од средине маја);
  • искрцано (јун).

Раставане на краставоките в пъти литрърни бутилки, които е примерени за хладни региони

Где почети

Садња краставаца у боцама од 5 литара почиње потрагом за истим контејнером, оптимално ако је из воде за пиће или газираних пића. Након тога боца се одсече или на врату или на дну. Доњи део је одрживија опција, али ако се башта од пет литара боца закопава у земљу, конусни део се одсече, што се препоручује да се сачува и користи као поклопац за заштиту садница током хлађења, стварајући ефекат стаклене баште. Такви импровизовани кревети су закопани у земљу не дубље од бајонетног пода лопате.

Најбоље је садити краставце у специјалној мјешавини која се састоји од вртног тла с додатком дрвеног пепела и тресета. Добри краставци могу да се узгајају само у порозној и растреситој земљи, која добро пролази кроз ваздух. Ова мешавина се користи и приликом сејања семена краставаца у баштенским креветима иу стакленику.

У свакој пластичној "посуди" не би требало бити посијано више од три клијавог семена или пар садница.

Када стабљика расте и протеже се до 15 цм, већ може бити везана за линију за риболов или било коју другу потпору, тако да је погодно да се покупи следећа жетва и да се не троши много простора на грмље плетења. Подвезица такође помаже у спречавању инфекције.биљке од болести чији патогени могу бити на површини земље. Подвезица треба ажурирати сваких 15 цм раста грма. Али морате пажљиво пратити изглед грма. Потребно је стално уклањати слабе процесе и непотребне туморе.

Клијав излази из грла боце, након чега треба да буде везан

Садња у отвореном врту или стакленику

Садња краставаца у пластичним боцама на отвореном тлу врши се на следеће начине.

Када саднице расту и сазревају, дно бочице се одсече, а биљке се саде директно на вртни кревет како се не би оштетио коренски систем. Садница је покривена конусом за резање одозго и не уклања се све док се мраз на земљи више не посматра ноћу. Након чекања овог времена, поклопац је уклоњен, а боца је пажљиво уклоњена са земље.

Припремамо земљиште на кревету или у стакленику, оплодимо га, посипамо пепео и плутамо земљу након неколико дана.Преко целе дужине кревета, они праве удубљења 30к10 цм у којима је засађено највише три саднице. Они су покривени са два центиметра компоста или лабаве земље. Након тога, свака рупа је прекривена пластичном боцом од пет литара. На врху боце одговара било који покривни материјал и филм у луковима, који је добро притиснут на тло. Избоји се требају појавити након 7 дана, у овом случају се одвајају чепови. Ако постоји трећи изданак, мора се уклонити, затим подручје око боцеНалива се топлом водом, а филм са стране благо се отвара за долазак чистог ваздуха. Почетком маја бочице су пажљиво уклоњене са земље, а након неког времена долази до другог загријавања.

Саднице које су засађене у стакленику треба недељно штипати. У процесу развоја и раста, биљка је везана за решетку.

Препоручује се да се земљиште оплоди дивљаком једном у две недеље и да се одржава на оптималној температури, која не сме бити нижа од 24 степена и виша у стакленику.

Стање стакленика за краставце се ствара под сваком боцом

Предности узгоја у пластичним боцама

Садња краставаца у пластичним боцама на отвореним креветима је корисна за многе факторе. Тако је могуће уштедјети воду на заливању садница, јер се вода не шири по тлу, већ се налази у затвореном простору и користи се искључиво у сврху храњења биљака.

Пластична ивица добијена из боце штити коренски систем од краставаца од штеточина, а коров не спречава да се биљка активно развија.

Такође је згодно да се земља облаже сваке године сваке године, тако да краставци добијају све неопходне хранљиве материје за активан раст и не подлежу инфекцији болестима.

Садња краставаца у боцама омогућава да им се плодна земља даје годишње

Узгој краставаца на прозорској дасци

Добијање усева краставаца могуће је не само у стакленику, већ и на прозорским клупчицама, садњом садница у пластичним боцама.Међутим, у овом случају, пратите редовно храњење биљака и залијевање.Краставци су влажне културе, тако да је интензивно заливање предуслов за добру жетву.60За ову боцу се реже на два дела.Вода се скупља у доњем делу, а саднице се постављају у горњем делу.Стожац је постављен врат тако да допире до воде.

Други начин да се посадите краставци в бутелици е изградба на чамца.Да бисте то урадили, ставите боцу на страну и одсеците другу страну.Добијени контејнер је напуњен земљом, у којој су засађене саднице или проклијало семе.

Међутим, искусни вртлари не препоручују употребу ове друге опције, јер краставци не прихватају трансплантате.Њихов коренски систем се лако оштећује, што може довести до смрти садница.Боље је користити тресетне таблете које се сади заједно са биљком.

Технологија приделавања краставаца у пластичним боцама је идеална опција за добијање раних берби.Употреба ове врсте садње може бити сигурна у добијање високих приноса у најкраћем могућем року.Процес раста се активира услед брзог загревања земље, која се налази у пластичној посуди у поређењу са земљом у башти, чији се загревање не одвија спорије.