Садња грожђа у Сибиру: савети за почетнике

Биљка грожђа се односи на биљке којеволите влагу и топлоту.Садни материјал се негативно односи на екстремне температуре.Ако посадите у сибирским географским ширинама јужне сорте грожђа, оне неће сазревати и неће моћи да се изроде.То није толико због разлике у климатским условима, колико због климатске нестабилности.

Сростински грождата е една од сорти за култивирање во Сибир

Сибир и виноградство

С обзиром на виноградарство, с обзиром на обилност болести и активност штеточинаРегија Сибира је више прилагођена садњи и узгоју грожђа.Да бисте били ефикасни у виноградарству, морате одабрати праву сорту.

Ране сорте грожђа бирају се за услове брзог завршетка лета и дуге, оштре зиме.Њихова брига је неопходна за загревање садног материјала.Садња се врши уз помоћ калемљених сорти, уз помоћ садње издржљивих сорти.

Постоје одређене препоручене сорте за садњу и узгој грожђа у Сибиру.Они су или однесени на лицу места, или су их створили узгајивачи за тешке климатске услове.Међу европским и јужним сортама има оних које могу расти у регионима Сибира.

Врсте погодне за слетање у Сибиру:

  • сибирска вишња, мушкат и риддле.
  • Катир, Дубинусхка и Сростински.
  • Делигхт, Тукаи и Домбовскаиа.

Друга сорта је једна од најпопуларнијих врста у том подручју.Грожђе је мало и рано је рано, карактерише га висока отпорност на хладноћу.Јужне сорте се могу безбедно узгајати у Сибиру, али им је потребно склониште.

Позната свим баштованима и не само, Исабелла и Лидија су одличне за садњу и узгој у хладним климама. Узгој ових сорти у Сибиру спроводи се са циљем добијања вина, јер свеже није посебно цењено.

Грозде Катир даје добре приносе у оштрим климатским условима

Препоруке за негу грожђа

За обављање садње грожђа и његово гајење у хладномклиму, потребно је припремити јаму, која ће бити једнака метру у дубину.Шљунак се сипа на дно јаме, а може се користити и други материјал, затим органска ђубрива.

Тло које сте ископали из јаме је помешано са ђубривом и песком и вратило се на своје првобитно место. Како би грожђе расло у шупљини, бере се мали дио земљишта.Ово ће створити погодност за загревање засађене биљке.На брду на коме се налази садница, треба да исправите корење и поспите их земљом.Завршна фаза садње је обилна залијевање.

У ископану рупу се може поставити цев која ће осигурати проток воде и кисеоника до кореновог система биљке.Ова акција је опционална, али онаефикасност је толико висока да бисте требали размишљати и радити на томе.

Дно ископаног подручја прекривено је посебним материјалом, гдје је дно цијеви постављено и цијело подручје је прекривено камењем, шљунак ће учинити.Даља обрада јаме одговара претходној методи.Цев се мора уклонити на такав начин да се може прекрити до хладноће.

Јама за засаде гроздја се може добавити с цевчицом за доток воде и зрака

Чишћење грма винограда

Због климатских карактеристика сибирског региона,период и квалитет резидбе врши се по посебном налогу.Сечење лозе врши се два пута, раздвајајући редослед обрезивања грма неколико пута.Прво чишћење винограда почиње у августу и завршава се у септембру.Овај период карактерише жетва и присуство зелене вегетације у винограду.Уклања се:

  1. Лоза која је већ донела жетву.
  2. Снимци карактерисани слабошћу.
  3. Оштећене гране и суви делови постројења.

Оставите оне делове грма који стварају замену за удаљена подручја.

Друго обрезивање се врши пре скривања грожђа за зиму.Оптимално очистите грожђе што је касније могуће како бисте омогућили биљци да апсорбује максималне хранљиве материје из тла.

Прољеће није погодно за обрезивање грожђа у Сибиру.У овом региону прољеће је праћено активним током сока и цвјетања.

Правила за чишћење грмља слична су препорукама у другим регионима земље.Разлог за резидбу јеформирање заменског места винове лозе.

Резидба је усмерена на контролу густине грожђа.Плодна винова лоза се потпуно скраћује и оставља неколико изданака.Један пуцао је више, други мање.Када узгајате грожђе у сибирским ширинама, имајте на уму да је важно контролисати оптерећење грма.На једној пеепхоле, један пупољак је потребан за вегетативност и принос, то је оптимално резање грожђа.

Првих дванаест мјесеци након садње винове лозе расте и развија се.Лоза је формирана и засићена хранљивим састојцима.У време плодности, винова лоза је остављена са двадесет очију, из којих ће расти будућа јата.У другој години раста.Број места за будуће кластере се удвостручио.Исто учињено у трећој години раста.У четвртој години од садње саднице, грожђе би требало да расте око осамдесет шпијунки.

Подешавањем раста винове лозе и јачине винограда, број места испод кластера може да достигне сто педесет.Ако је грожђе мало, онда би требало бити пуно очију и обрнуто.Степен загушености винове лозе зависи од његове издржљивости и снаге.

Обрезивање грожђа у Сибиру се врши у јесен

Карактеристике неге грожђа на локацији

За узгој грожђа у Сибиру, потребно је припремити биљку за хладноћу- Очистите.Јужне сорте грожђа треба да се узгајају у Сибиру за почетнике и искусне вртларе под термоизолационим материјалом.Па како су ониможе постати жртва температурних екстрема.Склониште је потребно за младо грожђе иу нестабилном извору.

Временом ће грожђе постати отпорније на промјене климе и мирно ће издржати зиму. У збрињавању винограда у Сибиру, треба имати на уму да садни материјал треба изолирати за зиму.Велику улогу игра храњење грожђем и третман садног материјала специјалним препаратима.

Очишћене површине винове лозе се уклањају из везова и полажу дуж парцеле на којој је засађена.Склониште сухо грмље.Клима за садњу треба да буде ветровита и топла.Грожђе је потребно покрити тако да влага уопште не пада на парцелу.Повећана влажност доводи до болести.Преко поклопца винове лозе са специјалним материјалом и посипајте земљу са свих страна.Грожђе треба посути снегом у обилним количинама, тако да је садни материјал заштићен од прекомерног мраза.Ако је снијег тежак, онда морате да оградите виноград од превелике количине падавина.Са почетком пролећа, мора се уклонити горњи део заштите винограда.

Изолациони материјал се отвара на такав начин да се допушта улазак ваздуха у посађени материјал.Средином пролећа уклања се свако склониште, стварају се услови за садњу материјала за садњу све док се не заврши период вероватног мраза.

За почетнике, узгој грожђа у Сибиру неће изгледати тешко ако пратите бригу о биљци досљедно.