Рута - хибридна сорта грожђа

Сорта грожђа Рута је врста селективног мешања две сорте грожђа. Он је мешавина сорти: Кисхмисх и Талисман. Резултат ове селекције био је нови хибрид.

Боје плодова могу бити различите. Углавном је розе боје.

Карактеристике разноликости

Службене карактеристике културе кажу да је она:

  • се разликује по својој соковности;
  • слатке бобице;
  • превозити;
  • плодови отпорни на хладноћу;
  • биљка је висока, јака;
  • Коренов систем је прилагођен свим врстама земљишта.

Ове бобице имају облик брадавица, али постоје и округли, издужени облици ове сорте, издужени. Укус овог хибрида је хармоничан. Такође постоји мишљење да ова грожђа има светле тонове мушкатног орашчића. Има велику акумулацију шећера. Ова цифра је 20%.

Боје плодова могу бити различите. Углавном је розе боје. То се дешава са нијансом малине. Такође постоје врсте са жуто-жутом нијансом. Семе су велике. Једна од предности овог хибрида је и чињеница да бобице подносе сунчеву светлост. Све грожђе нема такве квалитете.

Тежина сваке групе је пет стотина или осам стотина грама. Дакле, не може се рећи да ова биљка има превелике кластере. Боље је рећи да су више од просјека. Овај хибрид сазрева рано. Отприлике мањеод 100 дана од тренутка цветања пупољака. То се углавном дешава до 1. августа. Још једна предност ове сорте је да бобице чврсто леже на грмљу. И они се не распадају, и да је главна ствар сачувати укус, чак и до новембра.

Овај хибридни облик грожђа карактерише растућа снага. Ова чињеница ће бити неугодна ако су ослонци за грожђе слаби. Такође је потребно узети у обзир и чињеницу да није неопходно дати ову врсту порције Винова лоза сазријева готово у потпуности. Листови ове сорте су веома велики. И они су такође јако сецирани. Имам пет оштрица.

Ова сорта добро подноси мраз

Важно је да овај хибрид може дуго да виси на грмљу и још увек има веома добар изглед. Као да је само сазрео.

Ова сорта толерише мраз. До минус 20 степени. Што се тиче болести, ова сорта је отпорна на било коју врсту болести. Ово је велика предност ове сорте, јер многе друге сорте нису толико отпорне на болести, што врло често доводи до пропадања усева, или уопште, до губитка приноса. Стога је овај фактор кључна предност ове сорте.

Ова сорта је веома популарна међу баштованима и баштованима.То је разумљиво. На крају крајева, ова сорта не захтева посебно строгу бригу. Зрело је у раним роковима и то је такође веома корисно. Ако на длан узмете гомилу грожђа и прегледате га, онда можете видјети елегантну и врло лијепу гомилу бобица, која такођер има врло њежан и угодан окус.

Овај поглед је праведанизгледа одлично и савршено украшава сваки комад земље. Многи баштовани га бирају због своје практичности и лакоће култивације. Многи од нас знају да узгој грожђа захтијева много снаге и знања. Наравно, ако желите да ваша жетва буде добра. Али ако постоји избор према једноставности и практичности, онда је то управо та опција.

И ова врста је позната по томе што има изузетно ријетки грашак и практично се не додирује осама. Ови важни фактори знатно олакшавају рад вртлара и фармера у бризи за ову сорту.

Врста ове грожђе нема ништа да боли и брже сазрева. Овакве особине чине ову сорту божанским дар за особу која узгаја грожђе.

Вртлари хвале ову разноликост због лакоће његе и брзине сазревања. Ова грожђа има висок степен трајности и свјежину. Док су друге сорте грожђа већ пресушиле и изгледале неатрактивне, ова сорта грожђа је дуго остала лијепа и атрактивна.

Све ове особине чине ову сорту грожђа траженом и популарном.

Вртлари хвале ову разноликост због лакоће његе и брзине сазревања

Брига за грожђе

На пример, водите рачуна о хибриду монарха. Постоји исти систем обуздавања прекомерног раста изданака. Стари грмови, обрезани дуго, остављајући 60 пупољака. И млади грмови се нормализују када су још мали, величине грашка. Људи који су по овомеангажовани, саветовани да се придржавају ове методе, тако да грм није презасићен.Јер су само танке лозе услов за жетву.

Загријавање зими је обавезно.Али то није проблем за узгој овог хибрида у сјеверним регијама.Чињеница је да таква разноликост која расте рано има само велику предност међу осталима.

Ширење сорте

Размножити ову врсту путем пресађивања.Потребно је узети у обзир чињеницу да је ријеч о високом типу хибрида и да му је потребан простор за храну.Овај фактор је важно размотрити.Сматрајте да ове рупе треба да буду ископане на удаљености од три метра једна од друге.Њихова величина је 80 центиметара дубока и пречника.На дно јаме ставите земљу, која је плодна и помешана са ђубривом.

Направите хумак земље и посадите садницу на ову хумку.Имајте на уму да морате исправити корење, затим заспати и воду.Такође је важно пажљиво збити подлогу у близини брежуљка.Да би се олакшала вода, пожељно је оставити рупу у дубини и загасити је растреситим материјалом.То се ради како би се уштедјела влага у земљи.

Опште карактеристике сорте

Овај хибрид је погодан за продају на тржишту.Има велике и елегантне бобице, кластере чија је величина погодна за продају.Многи виноградари сматрају ову сорту веома перспективном сортом која има одличан облик.Често се види да сваки фармер на својој фарми има много грмља ове сорте грожђа.Изгледа атрактивно за продају.Ово је избор зафармер.