Руски асистенти и само згодни Коњи

Руски тешки камион је одавно познат по својој трајној коњској пасми која се користи у пољопривреди.Међутим, издржљивост није једини знак.Како разликовати коње ове пасмине?Које друге особине су омогућиле тако разнолику употребу животиње?На ова и друга узбудљива питања дат ће се одговор у предложеном чланку.

Руски транспортер је одличан радни коњ

Ако је коњ потребан као вучна сила, онда је ова пасмина одличан избор. Уосталом, такве особине као што су мирна диспозиција, издржљивост и покорност су позивна карта тркача.

У модерном свету познато је неколико варијанти таквих копитара:

 • је уралски тип (карактерише га издужене ноге са обилном косом);
 • масивни (велике величине);
 • Ново-Алексеевскиј (поддържа масивниот, но мало мањи).

Поријекло пасмине

Циљ селектора био је потреба да се узгаја јака врста коња која би могла попунити празнину у пољопривреди.У блиској будућности, сељанима је био потребан тежак радни коњ који би такође био скроман у храни.Научници су то урадили.Створили су животињу која одговара потребама тог друштва.

Он је узгајан из ардена (малих тешких коња), који су доведени у Русију из Белгије отприликепре једног века.

Комплексним манипулацијама (укрштањем различитих коња) научници Петрове академије успели су да извуку тако спектакуларну расу. Током ратова (Првог светског рата, Другог светског рата), број чистокрвних појединаца је нагло опао. Након побједе над фашистима успјели су обновити становништво. Тако је 1952. године ова пасмина добила име - руски тешки камион.

Историа на руски тешки камион е старо от 100 лет

.

Посебне карактеристике пасмине

Зашто су такви коњи погодни за узгој? Све је то било могуће због природе пасмине:

 • непретенциозност према храни;
 • Мотилитет;
 • Непристојност према условима притвора.

Тешки камиони су познати по својој непретенциозности према подлози хране, трајности и високим перформансама. Ова последња цифра је директно повезана са производњом млека.

У једном тренутку, женска половина коња је позната по својој високој производњи млијека.Даје вредно млеко, од којег се затим производи риједак и скуп производ. На крају крајева, повећана млечност је резултат генетских промена код коња. То се догодило како би се нахранило ждријебе, које долазе у свијет мале величине и расте "као квасац". Због своје добре производње млијека, ова пасмина се широко користи у узгоју коња.

Посебне карактеристике представника:

 • широко чело;
 • средња, лагана глава;
 • мишићав, кратак врат;
 • широки гребен;
 • дуга леђа;
 • равна слабина:
 • јаке, кратке ноге;
 • присуство дуге косе на удовима;
 • сува градња;
 • Шик и густа грива.

Руски тешки камион има спектакуларан изглед

Захваљујући конституисању њиховог тела и основних квалитета, не користе се само одрасли у пољопривреди, већ икоји још није достигао зрелост.Стопа преурањености разликује тешке коње у групи коња који могу досећи величину одраслих појединаца у најкраћем времену, што омогућава кориштење таквог створења до максимума у ​​раним периодима живота.

Тако је познато да већ у доби од једне и по године висина пастуха варира у пет процената истог индикатора одраслог мушкарца, а три године коњ достигне потребне параметре и престаје да расте.

Према речима научника, просечан појединачни мужјак тежи око 600-700 килограма, али кобила - нешто више од 500 килограма.С обзиром на карактеристике коњске градње, можемо са сигурношћу рећи да ће таква пасмина радити у оклопу и то јој неће бити тешко.

По својој природи, руски тешки коњ је енергичан, покретан и издржљив.Ова комбинација квалитета омогућава њихово коришћење у пољопривреди.Због мирне природе коњи се брзо навикну на свог власника и брзо почињу да раде у створеним условима.Међутим, понекад чак и најмирнија кобила може показати њен карактер и новац.

Руско возило је одлично прилагођено животу у хладним регијама

Чак и временски услови неће зауставити таквог коња.Фраза ми пада на памет, из пјесме коју је написао Михаил Танић: "... да имам снијег, да ми је вруће, да сипам кишу ...".Иако је ова песма писана о пријатељству, али овај пасус, као нико други, карактерише пасмина.

Представници спорне пасмине активно су се користили у пољопривреди за орање земљишта, превоз тешких терета, па чак и учествовали на необичним такмичењима. Према томе, у то вријеме (прије једног стољећа), пасмина је била у великој потражњи.У модерном свету, у доба високих технологија, аутоматска вучна машина заменила је коње.Међутим, чак ни ова иновација није учинила да човечанство изгуби интерес за такве копитаре.Ови коњи су још увек тражени, јер њихова лепота је фасцинантна.Коњи се могу упознати на разним такмичењима и изложбама.Ту пасмина изгледа елегантно.

Према томе, грациозни коњи не морају бити лепи коњи.Изгледа импресивна руска тешка категорија.Њихова моћ и снага су скривени од људског ока.

Распрострањеност руске тешке пасмине је широка: Урал, сјеверни региони Русије.Често се пасмина налази на територији Украјине, Бјелорусије, Сибира и чак Кавказа.