Роан коњи - необични и ријетки Коњи

Коњи чија боја се сматра роаном разликују се по својој лепоти, реткости и необичном изгледу.Они се не рађају у свакој раси, већ само отмастки уз присуство осебујног гена Рн, који игра улогу доминантног модификатора.Ово је насљедни ген који модифицира главну боју косе.Опасно је прећи коња и кобилу истог цхалу одијела, јер то често доводи до смрти.

Бијеле длаке дају коњу краљевски капут

Када се основној боји дода бијела коса, појављује се коњ из омладинског одијела.Постоје различите варијације, а име даје главну боју животиње. Одвојена бела коса најчешће краси врат и сапи коња, глава и ноге имају мању вероватноћу да имају овај додатак. Најљепши тамни коњи.

Класификација одела

Коњи су подељени не само на пасмине, већ и на одела, која су:

Позадина

 • Зонска - приближна бојикоњи који су постали слободни.Имају неуједначену изблиједјелу боју, која се одликује глатким преласком са светлих на прљаве засићене боје.Њихова домовина је ЈугАмерика
 • Без зона - црна, залив, смеђа, црвена, кркавина, солови, исабелла, златна. Златне нијансе наилазе на пасмине узгојене у Централној Азији.

Једињење

Добијено додавањем различитих белих нечистоћа у позадинске одела, који су подељени на:

 • Мешано - сиво и хало.
 • Споттед - пинто и цхубаруиу.

Цхали се односи на мешовита одела

Која је разлика између коња са одијелом боје од сивог

Многи заљубљеници у почетне коње тешко уочавају разлике у огртачима од других одела. Главна потешкоћа је да се такви коњи могу појавити као представници других пруга. Просечан човек је тешко да види и одреди тачно одело коња, јер се ретко налази у његовој чистој форми. Чешће је велики број врста. Не може се наћи свака пасмина представника таквог одијела, дајући својим власницима ријетку и ексклузивну вањску љепоту.

Које одело је препознато као огртач

Коњи од рођења, док су још увијек ћдило, могу бити кртице. Боја се разликује по томе што је бела коса равномерно помешана са косом главне боје. Али ако сиви коњи промене боју са годинама, онда су вуци остали непромењени током свог живота.

У случају оштећења коже на том мјесту, коса главне боје поново ће расти у мјешавини с бијелом, чинећи сваку рану непримјетном.

Коњи тамне боје са тамним очима и копитама остају до смрти. Њихова коса нијепостаје бела, постаје тамнија, животиња постаје старија. Боја гриве, репа, главе и ногу се не мења. Изузетак може бити ријетко појављивање јабука на грудима и сапи. Наша земља је прослављена од стране Башкирских коња и тешких камиона који имају ово одело.

Рани коњ може изгледати сив на први поглед

Вариети оф Суит

Краљевско одело је најчешће у тамним коњима, али се такође јавља код животиња било које боје. Главни типови овог одела су:

 • Гнедо-топови, који су широко распрострањени - могу се наћи у било којој раси. Одликују их беле длаке присутне у гнијезду - главна боја животиња - тамно смеђе или смеђе-црвене боје главног дијела тијела, црни реп, грива и поткољенице. На глави ових коња не расту беле длаке.
 • Црвенкаст - прилично чест. Имају плаву косу и основну црвену боју. Врло често, поспаност чини светле тачке на телу бледоружичастом, иако глава и ноге задржавају богату црвену боју.
 • Блацкјацк се сматра најнеобичнијим и ријетким. Бела боја косе контрастира црној коси, дајући коњима задимљену плаву боју, што их чини необичним и фантастичним.
 • Славуји су такође ријетка врста. Они се такође зову славуји са сивом. У различито доба године, ови коњи могу постати жути.
 • Саврасовски рокови најчешће се сусрећу међу коњима својственим степском и шумском типу. Карактерише га необична комбинација: бијеле длаке и очигледне "дивље" ознаке на тијелу - тамне пруге и пјеге.

Црвенкаста боја је веома честа

Ово одијело се разликује по низу карактеристичних карактеристика.

Често се дешава да људи који нису добро упознати са бојама и пасминама коња, збуњују сиво одијело са цхалом, који се не би требао сматрати сивом косом. Али коњи не личе једни на друге и одликују се чињеницом да краљевско одело:

 1. Мање уобичајено од осталих пруга.
 2. Трајна боја, која се не мења са годинама.
 3. Мали број белих длака у глави, грива и репу.
 4. Практична конзистенција боје без обзира на годишње доба.
 5. Бојење тамних коња са годинама постаје још тамније.
 6. Тамне јабуке изгледају сезонски у боји представника одела.
 7. Ожиљци прерастају и постају невидљиви голим оком.
 8. Промене боје које се повремено дешавају током године.

У гривама коњских коња има јако мало плаве косе

Тешкоће са којима се сусрећу узгајивачи коња у узгоју

Узгој коњских коња не може се назвати лаким задатком.Ако кобила и коњ постану родитељи ждријебе, он се најчешће рађа мртав или умире одмах након рођења.Узгајивачи коња су увјерени да је то због чињенице да је краљевско одијело коња проблем, то се односи на имунолошки и генски систем. Према томе, нико неће моћи циљано приказати такве коње.