Резање крилаца Дуцкс

Нека живина има способност да лети на кратке удаљености, тако да могу бити довољно далеко од своје куће. Да бисте то избегли, треба да научите да сечете крила патака, гусака.

Патке са ошишаним крилима неће одлетети од куће

Карактеристике резног крила

Обрезивање крила се врши само једном годишње. Највише питаних, исправно обрезати једно или два крила?Потребно је узети у обзир да ако се режу два крила, птица не може да лети високо, али ће и даље превладати ниске препреке. Резањем само једног крила, током полетања се ствара јака неравнотежа, због чега је немогуће. Требало би да знате сврху резидбе, ако фармер жели да птице имају могућност малог полетања, морате сећи два крила.

Важно је посматрати тачност током ове процедуре. Перје треба патке и друге птице, не само због могућности лета, већ и због лепоте. Захваљујући перју, патка привлачи пажњу супротног пола. Стога, резање крила превисоко, можете лишити популарност птице од супротног пола. То се дешава, због неискуства, људи скраћују крила птице, одсецају плаво „огледало“, значајно мењајући изглед птице на горе.

С деснообрезивање крила, појављивање појединаца, неће се много променити, али неће моћи ни да лете.

Распоред перја на крилу патке

Пачја патка крила су подељена на примарно и скраћено. Перо се састоји од шипке на коју је постављена уска и широка оштрица.

Ова акција је веома неугодна за птице, и нормално је да ће патка покушати побјећи, као и штипати на било који начин. Због сигурности носите високе и уске рукавице.

Неопходно је сјести и стиснути патку кољенима. Једном руком проширите перје крила и пронађите перје за лет. По величини су најдуже. Припремите оштре маказе и одрежите на место где се база оловке претвори у тубуларну.

Обрезивање траје мало времена. Али, треба да знате да ће после првог мита, перје расти. Ако је потребно, поновите је почетком јесени.

Начин сечења крила мамаца патака

Овакав начин резања крилца патке је познат ловцима, јер они користе голубове столице да привуку игру. Дивља патка је везана шапом за базу (пег) и перје се реже. Онда птица није у стању да направи јаке трзаје, неће заплашити игру и неће моћи да уграби клин.

Патка за мамац такође треба да пресече крила

Сам процес сечења крила одвија се у следећем редоследу:

  1. Сједните на столицу;
  2. Уз помоћ колена, учврстите патку тако да се шапе не померају;
  3. оштрим маказама да би се подрезало перје.

Патка се састоји од базе иуске и широке лопатице. За патке рођаке није било сумњичавости, само широка оштрица перја треба да буде одсечена.

Ова метода се веома добро користи за дивље патке. Овај метод није погодан за живинарско двориште, јер ће птица мало полетјети.

Друга побољшана метода

Овај метод је побољшање првог метода. Користећи други метод, птица неће моћи да лети. Стога је овај метод прихватљив за ловце и пољопривреднике.

Ово обрезивање се врши следећим редоследом:

  1. Сједните на столицу;
  2. Стегните патку коленима тако да не може да побегне;
  3. проширите перје крила, одаберите прво перо и подрежите широку оштрицу у њој дуж базе;
  4. Друго перо је преполовљено.

Прво и друго пачје перје су обрезане

Трећа метода

Ово је најлакши начин за резање перја.Да бисте то урадили, морате стегнути патку коленима и свако лабаво крило се преполовити. Ако након неког времена птица покуша да лети, обрезивање треба поновити.