Регент је најбоље грожђе за вино

Сорта грожђа с краљевским именом Регент узгајана је у Њемачкој преласком неколико врста од стране узгајивача воћа Г. Аллевелд у Институту Гаивеилерхоф. За узгој су коришћене сорте Диана и Цхамбурсен. Регент расте на територији Русије, изузев северних региона, на Блиском континенту, као иу Немачкој и Америци.

Регентно грожђе је једна од најбољих техничких сорти

Карактеристика

Регент је техничка сорта грожђа, његове бобице сазревају средином јесени. Мали грм је јако разгранат, већина изданака производи плодове, чији опис обухвата следеће карактеристике:

  • округла, средња;
  • боја плодова је дубоко плава, скоро црна;
  • плавкаста пулпа, сочна и ароматична;
  • тежина једне бобице је 1–2 г, садржај шећера је 20–22%, киселост 8 г /л;
  • Мускат укус са нотама свеже траве.

Опис гроздова сорте Регент је у облику конусног малог киста, тежине око 170–180 г, са умереним бројем плодова.

Листови грожђа су светло зелене боје са светлим пругама, прилично великих, са назубљеним ивицама.

Димензије кластера сорте Регент

Берба јагодастог воћа се препоручује без одлагања, избегавајући прекомерно сазревање и испуштање. Пошто ће се смањитикиселост и укус производа.

Сорта Регент је избирљива у погледу услова раста, посебно састава тла.Стога, прије садње садница тла се оплођује спојевима са магнезијумом.У описивању заслуга грожђа, утврђена је отпорност на мраз и ниска подложност болестима и штеточинама.

Снимки и листови сорте Регент

Регент може да издржи скоро 30 степени мраза.Када се узгаја у јужним крајевима, кошта без склоништа, за хладне сјеверне зоне, зимски покривач је потребан.

Берба треба да се изведе одједном

Имајући у виду добру отпорност на болести, сорта може добро да ради без хемијских ђубрива и пестицида.То доприноси високом квалитету и еколошкој прихватљивости сокова и вина који се праве од грожђа Регент.Већина подручја у Њемачкој потпуно је напустила употребу пестицида и кемикалија у узгоју ове сорте вина, што осигурава велику потражњу за финалним производима - еколошки прихватљиво вино са одличним укусом.

Како бринути?

Опис метода чувања грожђа Регент обухватају следеће:

  1. Сечење бочних изданака и крутих делова под правим углом.
  2. Уклањање оштећених и ослабљених стабљика врши се након формирања цветних витица.
  3. Уклањање врхова изданака, штипање, неопходно је за бољи проток хранљивих материја у гроздове са плодовима, које се изводе непосредно пре цветања, око 7 дана.
  4. Уклањање непотребних посинака, који негативно утичу на развој грожђа и конзумирање многих корисних елемената у траговима неопходних за раст бобица. Поред тога, пасторке могу изазвати гљивичне болести и нападај листова на листове.
  5. У зимском периоду, грожђе треба додатну исхрану, па је јесени препоручљиво хранити храњивим органским једињењима - стајњак, компост или тресет.

Од Регента се прави одлично вино

Могућности слијетања

Да би се посадило грожђе, довољно је знати опћа правила која се примјењују на све сорте - коцка јаму копа с ребром висине 80 цм, постоље је причвршћено у средишту за фиксирање саднице, а шљунак малих фракција се сипа као дренажни слој. Затим се додају хумус, стајњак или тресет, око 3 канте и минерални додаци са магнезијумом. Можете попунити малу количину калијумове соли и суперфосфата. Препоручује се сипање ђубрива. Горње земљиште се додаје и саднице се залијевају.

Жбун је везан за постоље, око њега је формиран хумак истог нивоа са земљом, корени саднице су исправљени и испуштени, али не превише збијени.

Класте сигнала за другу годину

На југу је сорта Регент заштићена од суше хиллсом 15–25 цм од тла.

Ако се неколико садница сади одједном, удаљеност од једне до друге треба да буде око 1,5 м, а када се сади близу ограде, треба се повући 0,5 м.обезбедити нормалан развој кореновог система саднице и целе лозе.

Да би се подупро растуће вино Регент, потребна је подлога, за коју се користи челична жица која се протеже преко вертикалних стубова.

Болести и штеточине

Упркос слабој подложности болестима, сорта Регент може бити погођена плијесни, такозваном пламењачом која инфицира лишће и изданке.Болест карактеришу жуте тачке, које постепено потамне и постају прекривене плијесни.Штетни микроорганизми су отпорни на мраз, одрживи и на ниским температурама.Опасност лежи у ширењу плијесни на цватовима и гроздовима, што угрожава губитак усјева.Када се заразе у фази зрења бобица, они се скупљају и падају.

Бусх Регент у љето треће године

Да би се спријечио напад и репродукција гљивица, проводе се годишњи превентивни третмани како би се спријечио губитак плодова.

Сорта не реагира мање оштро на други гљивични патоген, Оидиум.

Оидиум - пепелница, још један гљивични штетник сорте, који се манифестује у облику плијесни на листовима и изданцима, може се појавити у било којој фази вегетације.Штеточина воли топлину и влажност, па је током дугог топлог времена посебно активна и способна да изазове озбиљну штету.Оидиум се тако активно размножава да до краја вегетације винове лозе подсећа на густу фигуру на лишћу.

Оидиум на грозде можеуништити читав усев

Када описује ову болест, потребно је приметити пораз пепелнице, не само лишћа, већ и јагода Регента.Почињу да пуцају, излажући месо и кости.

Епидемије ове болести јављају се у прољеће и љето, након влажних и топлих зима.У борби за принос сорти коришћени су сумпор, лек Топаз и Сцор.

Сорта грожђа Регент је најбоља за производњу вина, ароматичног и богатог укуса.Немци су га ставили на исти ниво са Пинот Ноиром, и ово је најскупља и најпознатија сорта винара широм света.