Разноврсност врста меса голубова Голубови

Съдържание
 1. Връди голуби
 2. Изход
1]

Месне врсте голубова су различите.Има их много, неки се могу одмах применити на неколико врста и разлога за раст.

Голуб пасмине Монден може тежити до килограма

Крајњи циљ узгоја голубова може бити: декоративни, због својих летачких квалитета, меса, изложбе.

Дешава се да један голуб има неколико праваца. Размотрићемо шта су месо голубови, наиме најчешћи.

Врсте голубови

Обични голубови меса међу узгајивачима:

 • Краљ голуб.
 • Бирд Царнот.
 • Дове Монден.
 • Римски голуб.
 • Бреад Страссер.
 • Бирд Текан.
 • Прахна цаник.

Дове Страссер достигне тегло 700 г до краја првега месеца живота

Они добијају тежину од седам стотина килограма, ретко више. Ова врста има древну историју. Они су обдарени добрим репродуктивним способностима, ускоро ће добититежине и од интереса за потрошаче.
Наслов) Феатуре
Кинг Поријекло краљевог голуба је остварено у САД.Они добијају тежину до осам стотина грама.Краљ дизајниран за изложбу добија килограм тежине.Пасмина има високу репродуктивну способност, достижући до четрнаест пилића годишње.Када се држи у кавезу на отвореном, голуб не добија велику тежину.Излаз из једног трупа, са свим условима узгоја, биће седамдесет процената.
Карнот Односи се на ране стицање голубова.Око седам стотина грама меса се добија од једне одрасле особе.Повећање тежине се врши за два месеца.Корисници месне пасмине преферирају младе појединце, због њежности птичјег меса. Спољни подаци појединаца су непретенциозни, али је укус меса тражен.
Монден Име је добио по мјесту у Француској гдје је узгајан. Њихова тежина достиже килограм. Принос трупа је шездесет посто, са раним повећањем тежине. Њихово месо је тражено међу познаваоцима, а већина тијела је погодна за храну.
Рим Италија је постала родно мјесто пасмине. Тежина представника прелази килограм. Принос једног трупа је 60%. Разликују се у ниском нивоу репродукције и непокретном начину живота. То не спречава ум да има здраво и укусно месо које је тражено код узгајивача и потрошача.
Страссер Представници неке врсте могу добити што је могуће више килограма и двјесто грама. Име је добио у част истоимене покрајине, у којој је био узгајан. Стопа повећања тежине је висока, у мјесецу када је голуб тежак седам стотина грама. Садржи све до петогодишњег узраста, али је пожељно да их користимо раније. Са једним лешом чисто месо испада шездесет процената. Родитељи могу донијети до десет младунаца.
Тексан Родитељи за пет мјесеци носе до тридесет пилића. Тежина килограма. Један труп даје шездесет посто меса.
Прахненски каник

Узгој голубова захтијева од узгајивача да посједује информације о њиховом одржавању и храњењу.

Голуби од радов Царнот со вкусно

Нега

Мъжни връзки потребуваат пълно съдържание и балансирана исхрана от домасина.Њихов узгој је усмерен на правилан тов, што омогућава одгајивачу да повећа потражњу за плодовима својих активности.

Исхрана, ако се узгајају голубови месних пасмина, је:

 • житарице, које су неопходна компонента у исхрани.
 • махунарке, протеински носачи, неопходни за добијање тежине животиња.
 • витамински додаци.
 • зелена храна.

Ако се узгој птица изводи у непосредној близини бенигних ливада, тада голуб може да добије највећи дио самог оброка.Потребно је регулисати његову тежину и додати житарице, махунарке и витамине.

Голуб-краљ на изложби може носити 1,5 кг

Одмах вакцинирати птице.Месо није вакцинисано или нездрави појединци нису тражени.Узгој се врши са највећом пажњом и сталним праћењем здравља стоке, како би се избегле непожељне ситуације.

Стање голубарнице, њена чистоћа, влажност и температурни услови играју кључну улогу у узгоју појединаца.

Овде није дозвољен немар и неодговорност.ДовеОсетљива птица која може да се разболи од пропуха и прекомерне влаге.