Разноврсност витамина за феррета

Да би ваш љубимац био здрав, неопходно је да му обезбедите исхрану уравнотежену са витаминима и минералима.

Исхрана феррета мора бити обогаћена витаминима.природно;

 • комбинована храна.
 • Зависи од изабраног начина исхране да се дају витамини за ласицу, или не.Исправно састављена дијета гарантује здравље и дуговечност животиња. Ако храните свог љубимца природном храном, неопходно је да му у одређено време обезбедите витаминске додатке. Ти периоди укључују:

  1. период репродукције;
  2. сезона молитве;
  3. вријеме трудноће и лактације.

  Веома је важно током ових периода да се љубимцу обезбеде витамини и минерали.Дакле, гарантујете здрави развој тела, репродукцију и високо квалитетно потомство.У данашње време није тешко набавити витамине са ферретима у специјализованим продавницама.Погодни су и за витамине за псе и мачке, на основу тежине животиње.Једина ствар коју треба поштовати када их хранимо храном за друге животињске врсте је доза.Мања количина неће имати никаквог ефекта, а предозирање може изазвати негативне посљедице.

  Феррети треба да добију специјалистичку храну купљену у продавници кућних љубимаца

  с витамином тијела за ласице за људе. Не треба их давати животињи у коми. Обратите пажњу, ако се исхрана ваше животиње врши комбинованом храном, витамини их не дају. Комбинована храна са уравнотеженим минералима, као и допунско храњење суплементима ће проузроковати вишак и нарушити здравље ласице.

  Ако нисте сигурни какву врсту хране треба да пружите животињи, увек се можете консултовати са специјалистима у ветеринарским клиникама и специјализованим продавницама.

  Сорте витамина

  Данас можете изабрати одговарајуће витаминске додатке за вашу животињу, јер је асортиман прилично опсежан.

  Калцид - незаобилазни препарат за трудне женке ласице

  Међу комплексним суплементима за исхрану животиња су:

  1. Вита-Сол. Ток лека је месец дана. Сам лек садржи седам врста витамина и четири врсте масних киселина. Изглед лека - жута течност. Његова комплексна употреба гарантује здрави развој животиња у раној доби, током трудноће и дојења. Омогућава вам да побољшате стање вуне, тако да је одличан током периода валовања. Његова употреба се врши у количини од пет милилитара лека, разблаженог у сто двадесет милилитара воде. Храњење феррета се врши свакодневно.
  2. Феррет Вите. Ово је балансирана феррет паста. Као и претходни производ, он садржи витамине и минерале, укључујући и пробављиве масти. Даје се у малим дозама, каофеедЛијек помаже животињи да се брже рехабилитира након операције.Његова употреба ће изазвати повећање апетита и повећање тежине код животиње.Храните се сваки дан по два и по милилитра на сваких пола килограма.У случају храњења само пастом, доза се повећава на пет милилитара за исту количину тежине.
  3. Витамини из група А, Д, Е се дају као адитиви, али строго прате дозу.Тачна доза се може добити од специјалисте или на бочици лека.Свака је попраћена упутствима.
  4. Цалцид.Најчешће се даје женкама током еструса, храњења и трудноће.Калцијум и фосфор.Препоручује се давање лека месечним бебама, како би се избегла појава болести костију.Таблете се дају у прашкастом облику или у целини са обилним количинама воде.
  5. Једна од најсложенијих је СА-37.Највише га комбинује са витаминима и минералима различитих група.Лек се даје у време конзумирања четвртог дела кашичице, на основу тежине животиње.Храњење се врши једном дневно.

  Ферретна паста се користи као једини извор исхране током периода рехабилитације животиње након болести, или подвргнута операцији.

  Исхрана витаминским додацима је писмена, када се врши на основу тежине и равнотеже основне исхране животиње. Употреба комбиниране хране мора бити попраћена вашим повјерењем у његов квалитет и сложеност.