Разноврсност лимуна Јубилеј: растемо у соби Лимун

Љубитељи цитруса су се суочили са проблемом избора сорте за узгој лимуна код куће. Решење за ово питање може бити избор сорти лимунског јубилеја. Ова сорта дрвета лимуна је погодна за гајење у условима стана.

Јубиларни лимун погодан за домаћу култивацију

Главне карактеристике сорте

Сорта, названа Иубилеини, добијена је у Узбекистану након што је сорта Новогрузински засађена на сорти лимуна Ташкент.

Одрасла биљка је висока око један и по метар. Власник таквог стабла ретко мора да формира цитрусну круну. Гране лимуна су довољно јаке, али њихово увенуће је могуће при формирању плодова под утицајем њихове тежине.Ова сорта цитруса има висок ниво отпорности на суви ваздух.

Поклопац листа

Величина листова лимуна ове сорте је прилично велика. Површина поклопца лишћа је глатка када се додирне, сами листови су тврди. Углавном је њихова боја тамно зелена, а облик је овалан илиисти заобљени.

Јубиларна сорта има тамне тврде лишће

Јубилејска разноликост је боља од других

Возачи цитруса склони су закључити да су најповољније карактеристике ове сорте сљедеће:

  • високи приноси;
  • јединствену способност стабла да расте и репродукује се;
  • висока толеранција боје;
  • скоро 100% показатељ формирања плодова у условима ниског нивоа влажности ваздуха и тла.

Узгајивачи цитруса су такође примијетили да су лимуни ове класе потпуно стерилни у односу на друге сорте, али да их переопилаиут. Такође се може сматрати јединственом карактеристиком која чини дрвеће ове сорте још кориснијим за узгој у условима куће или стана.

Блоссом Феатурес

Јубилејска стабла лимуна цветају током целе године. Из тог разлога, често су на дрвету истовремено и зрели плодови и бели цветови.

Опис ове сорте стабла лимуна указује на то да је приликом узгоја ове биљке потребно придржавати се одређеног температурног режима, што ће створити најоптималније услове за развој и раст биљке.

Цветање лимуна настаје током цијеле године

Посебности воћа

Још једна карактеристика ове сорте лимуна је рани почетак плодности. Већ у трећој години узгоја могуће је добити малу количину воћа, чија ће укупна тежина вариратидо 1 кг Међутим, то је могуће ако се култивација лимуна ове сорте деси исправно. Одрасла биљка може доносити плодове тежине до 800 г. Зрење се одвија у периоду од 7-10 месеци, у зависности од услова у којима се лимун налази. Боље је везати плодове до ступца стабла, што ће омогућити одгајивачу да спречи ломљење грана.

Одржавање биљке у одговарајућим условима омогућит ће лимунама да добију лимун, који се неће ни на који начин разликовати од оних који привлаче купце на полицама трговина.

Плодовање лимуна Јубилеј почиње од треће године живота

Плант Царе

Правилна брига о домаћем лимуну омогућава да не само да уживате у прелепом погледу на цветно дрво, већ и да примате агруме без напуштања дома. Усклађеност са једноставним препорукама о условима лишавања слободе омогућит ће вам да узгојите лијепе и плодне сорте лимуна Јубилеј.

Топлотна изолација посуда

Први корак је бринути се о веатхеризацији посуде у којој је биљка засађена. Као изолациони материјал често се користи пјенасти полиетилен. Ово се ради како би се осигурало да земљана соба у којој се узгаја лимун не добија хипотермију током хладне сезоне и да се не прегрева током лета.

Промена тла

Свако прољеће је да промијени горњи слој тла у којем дрво расте. Након уклањања старог слоја земље биљка се пере. То омогућава да се сол испере.који су се нагомилали након зиме.

Возачи цитруса користе различите сложене азотне ђубрива од марта до новембра. У ово доба године препоручује се употреба хумата, а не минералних ђубрива.Зими, ова врста ђубрива се користи од стране узгајивача једном месечно.Фосфатна и поташна ђубрива могу се користити током хладне сезоне.

Душена дјубрива се примењују од марта до новембра

Графтинг Цуттингс

У пролеће, друге сорте које нису добро прилагођене нашим климатским условима могу бити пресађене на овај лимун. То вам омогућава да узгајате различите сорте лимуна без штете за дрвеће, што увелико проширује могућности оних који су одлучили да узгајају један или чак неколико лимуна код куће или у соби.

Температурни режим

У пролеће, температура треба да буде у распону од 15 до 20 ° Ц уз влажност од 60–80%. Значајне промене температуре су испуњене појавом јаловог цвећа. Међутим, агруми са великим искуством тврде да тај процес нема јак утицај на формирање плодова.

Ресет Цветочност

Брига код куће за дрво ове сорте омогућава правовремено одсецање вишка цвијећа. То је због чињенице да пречести процес цветања може смањити раст стабла, посебно јести лимун је прилично млад.

Такође треба имати на уму да не треба дозволити формирање воћа на дрвећу које није достигло старост од две године. До формирања плодова на таквим биљкама може доћитхеир доом.

Обрезивање грана

У зрелим стаблима се огранци плодова скраћују.Потребно их је смањити за трећину.Такав процес ће омогућити додатну стимулацију појаве и развоја пупољака раста.Такође, искусним узгајивачима цитруса саветује се да савијају гранчице лимуна ове сорте у прстенове како би изазвале раст нових изданака у оним местима где постоји кривина.