Разноврсност крава

У циљу побољшања квалитета и продуктивности локалних врста крава, швајцарски научници су користили додатну врсту која је уведена у скандинавски региону петом веку.Захваљујући овом крсту, узгајана је позната сименталска врста крава.Научници се ту нису зауставили и наставили су да побољшавају појаву ове врсте стоке.Тако је из Аустрије почела испоручивати у малим количинама домаће врсте стоке.

Симментал крав

Историа на първиа пътник и развој.Популарне су пасмине крава сименталке.То се манифестује у чињеници да су многе европске земље спремне да купе стоку.Можете упознати овај тип и Русија, Белорусија, Украјина.Овакво ширење указује на то да пасмина Симментал има добру аклиматизацију и може се прилагодити било којим условима. Заслуга сименталске расе је у томе што је призната као најбоља у четрдесет пет области, почевши од времена Совјетског Савеза. Када је постало познато да је сименталска пасмина квалитетна, у СССР-у су почеле да се отварају специјалне државне фарме, које сваке године побољшавају продуктивност ове стоке.Почели су да издају књиге о развоју и продуктивности стоке.Колективни челикнапунити бикове који спадају у ову категорију.

Сименталска раса је популарна широм света

Типичност ове пасмине

У совјетским временима, велика пажња посвећена је развоју стоке и свих њених врста.Првенствено је одабрана млечна и месна стока. У поређењу са другим врстама сименталске расе (Аустрија, Немачка), у Русији ова животиња има своју типичност. То је због утицаја еколошких и климатских зона.До данас можемо разликовати следеће главне типове сименталаца:

 1. западни.Овај тип је настао као резултат крижања руске и западне КРС.Главне разлике: изглед, перформансе млека.Маса бикова у овој зони је у просеку до 1200 кг.Телад - 33 кг.Почетком 90-их година 20. века извршено је пребројавање западног типа стоке.Тада је бројало 530 хиљада глава.Продуктивност млијека на 100 животиња износила је 900 кг млијека са садржајем масти од 3,8%.
 2. Степпе.Степски тип је настао као резултат пресека уобичајених средње-руских и сименталских врста.Најчешће се овај тип може наћи у Воронежу, Курску, Липетск.
 3. Украјински тип настао је након хибридизације сивог говеда, био је уобичајен у степама и код сименталца.Животиње имају високу тјелесну тежину и високу производњу млијека.Киев, Харьков, регион Черкасси.
 4. Волга.Сорта је јединствена по томе што је настала у сухој, степској клими.Учешће у појављивању таквог типа је узело казахстанске силеџије, централно руски иКалмик стока.
 5. Приуралски.Појавио се као резултат комбинације сибирске и казахстанске стоке.
 6. Сибирски.Повлачењем овог типа користе се сибирска стока и бурјат.Учествовале су прве три генерације.Ова животиња је типична за регион Бурјатије, Кемерово и Новосибирск.
 7. Далеки исток.Као што је познато, услови и клима овог краја су тешки, па се користе прве генерације стоке.У овој зони су учествовали бикови типа Трансбаикал и Јакут.

Научници су подржани таквом верзијом да име потиче од имена реке.

Општи подаци

Тежинска категорија

Тежинска категорија сименталске пасмине зависи од старосне категорије животиње.Структура краве је велика и густа.Висина њихове гриве је 135 цм, дужина тела је 162 цм, а код рођења теле до 45 кг.Процес вагања се понавља после шест месеци.У овом узрасту његова телесна тежина треба да буде 200 кг.

Старите крави, че теже, покажу тегло от 600 кг, гобиес - 1000 кг.

Продуктивност млека

Продуктивност млека зависи од зоне.Током лактације, у просеку, продуктивност млијека крава је 3.000 - 5.000 кг.У посљедње вријеме продуктивност се повећала на 5560 кг.Садржај млечне масти - 3,8%.У неким областима, индикатор учинка достиже 5,400 кг млијека, а садржај масти таквог млијека је 3,93%.

​​

Кравата сименталската дава множество млеко

Типична физика

Према општим карактеристикама животиња сименталске расе, може се поделити у три главне врсте:

 1. Млечни;
 2. Млечни и месни врсти;
 3. Разноврсност меса и млечних производа

Ова класификација се односи на продуктивност млека.Млечни изглед даје 5000 кг млека, други - 4600 кг млека, трећи - 3800 кг млека у периоду лактације.

Главне разлике

 1. Правилно постављене ноге, равне;
 2. Копита су ружичасте боје;
 3. Врат је кратак;
 4. Дубоки груди;
 5. Утежност виме;
 6. Кожа је еластична, флексибилна

Спољашње разлике сименталске пасмине појављују се у грубој глави са великим фронталним карактеристикама.Да би се утврдила раса стоке ове пасмине, потребно је погледати капке и нос.Њихова боја треба да буде нежно роза.

Рогови могу бити два укуса.Део који је ближи глави је светлији, завршетак је браон или црн.

Капци и нос краве морају бити ружичасти.Због њихове покретљивости, ријетко се разболи.Телад једу све што им дају.У раним фазама храњења конзумирају углавном млеко.На овај начин можете сачувати помоћне феедове.

Такве расе су ретке, мирне и здраве.Квалитет млека и меса је висок.