Разноврсност чешњака Комсомолетс, опис Гарлиц

Чешњак је популаран међу становништвом и практично сви они који имају земљиште у његовом домаћинству га узгајају.Многи узгајивачи воле узгајати зимске сорте.Привлаче велике зубе и одлична укусна својства.Ове карактеристике су обдарене зимском сортом Комсомолетс.

Сорта чешњака Комсомолетса карактерише висока отпорност на мраз, пикантни укус

Карактеристике чешњака Комсомолетс

Када се описује зимска сорта Комсомолетс, напомиње се да је једанод високородних врста.Сијалицу карактерише велика величина и велика густина.Облик плода је округлог облика, тежине до 30 грама.Глава чешњака Комсомолетс може имати од 6 до 13 зуба.Сорта је средње зрелости, даје стрелице.Сезона раста траје 120 дана.Комсомолетс производи до седам зелених перја са воском.Глава плода је прекривена сувим љускама прилично прљаве беле боје са нијансом љубичасте.Зимска сорта Комсомолетс има оштар укус.Добро је свеже и обрађено.

Слетање

Комсомолски члан воли добро освијетљен терен.Зато, бирајући место за слетање, морате то узети у обзир.Ако постоји мала сенка, Комсомолетс ће узгајати мале плодове и неће имати оштар окус посебног укуса.Важно јетако да ми грмови и дрвеће нису расли близу, он не воли плодове богато влажне земље. Добро расте у глинастим, а не тешким земљиштима. Пре садње, за добру жетву, кревет се оплођује. За то се уводи хумус или добар компост (један килограм одијевања по квадратном метру земље). Уз органске додатке додају се и комплексна минерална ђубрива.

Препоручљиво је зимски чешњак посадити након махунарки, купуса и краставаца. Али није пожељно након лука или кромпира. Седиште се мења сваке године. Вратите се на оригинално мјесто након три године. Дакле, поврће се ослобађа болести.

Најбољи резултати се добијају садњом чешњака у јесен

.

Прије сијања погледати зубе и бацити размажене За садни материјал коришћени су велики зуби из претходног усева или млади зуби од подзимног сетве.Зуби чешњака пре садње се дезинфикују са слабим раствором калијум перманганата . Плод ставите у раствор 30 минута.

Искрцавање Комсомолета се одржава крајем септембра или почетком октобра. Садња узима у обзир следеће нијансе:

  • између редова треба бити размак не мањи од 35 цм;
  • растојање између зуба у реду треба да буде око 10 цм;
  • зуби не би требали бити дубоко укопани (6 цм је довољно).

Како умножити Комсомолетс?

Описани бели лук спада у форму стрелца, па се не множи не само клинчићима, већ и зрачним сијалицама или се називају и луковице. Бреединглуковице, омогућују ажурирање садног материјала, јер се чешњак може дегенерисати након неког времена.

Ова метода је веома економична, јер у цвату једне стријеле сазријева од 50 до 200 жаруља сјемена.Количина семена зависи од сорте.Зимска сорта Комсомолетс одликује се високим приносом, а на стријелама није сазрело стотину сјеменки.Остављајући пет стријела у врту, можете добити око тисућу сјеменки.

За сјетву изабрати највећи лук.Око 100 грама семена се засеје по квадратном метру.Може се сијати у јесен или прољеће.Када се стабљика базе разблажи у чешњак, а перје почне да се прекрива жутом бојом, можете жетву.

Брига

Након сијања комсомолског члана, добро је изоловати кревет.За малч можете узети пиљевину.Доласком пролећа кревет се отвара и ако земља захтева влагу, мора се залијевати.Али чешњак не воли обилно залијевање, већ и сувоћу.Све би требало да буде умерено.Месец дана прије почетка жетве, залијевање чешњака се зауставља, јер се у том периоду плод пуни својом посебном аромом.

Комсомолетсу ​​је потребно додатно храњење.Изводи се заливањем.Током вегетације, треба да проведете 2-3 исхране.Да бисте то урадили, нанесите аммофоску (15 грама по квадратном метру).Од органских ђубрива добро је користити муллеин у течном облику.Пратите чистоћу земљишта између редова.

На вртном кревету без малчирања неопходно је систематски отпуштати тло, ослободити се корова.Ако нема циља да се пропагираКомсомолски члан кроз семе, потребно је прекинути стрелице. Они се распадају на нивоу горње плоче. Препоручљиво је уклонити стрелицу када је висина 10-15 центиметара.

Чишћење

Потпуно сазревање плодова комсомолета јавља се 105–110 дана након првих изданака. Ево знакова да је чешњак сазрео:

  • перје постало жуто за 2/3;
  • осушени доњи листови;
  • стабљика у бази постала је тања или гурнута;
  • кутије за сјеме напукнуте на стрелицама;
  • горњи слој љуспице је збијен и добио малу прозирност.

Пре жетва чешњака потребно је потпуно зауставити његово заливање и омогућити земљишту да се добро осуши

Боље је копати чешњак сунчаног дана ујутро и раширити га на вртном кревету. Током дана плодови се исушују. Затим га пребаците у суву просторију и сушите 2-3 недеље. Стабљике се секу само када је чешњак потпуно сух.

Не дозволити сазревање или незрелост плодова, јер ће бити слабо очувана и неће имати светли укус и мирис.

Вредност белог лука

Чак су иу тибетским манастирима схватили значење чешњака. Источни доктори су је препоручили као лек. Сада се чешњак, у већој мери, користи као зачин, али многи знају његове здраве особине.Каже се да бели лук може излечити све болести и успорити старост . У давна времена, када је описивао чешњак, велика пажња посвећена је његовој магичној моћи. Познато је да он даје снагу, храброст, штити од злих духовазли духови. Бели лук, посебно када је млад, богат је витаминима и елементима у траговима, што је веома важно за здравље људи.